Het roer om! 

Foto - Het roer om - hoe doe je dat

Misschien herken je het wel: zo’n tegenzin kon ik voelen op zondagavond, als het weekend bijna voorbij was en ik op maandag weer aan het werk ‘moest’. Ik had op zich een prima baan, leuke collega’s en als ik eenmaal bezig was dan ging het wel. Toch keek ik tijdens het werken regelmatig op de klok of het al tijd was voor koffiepauze. En vanaf donderdag keek ik weer reikhalzend uit naar het weekend.

 

Totdat ik mezelf op een dag afvroeg: “hoe WIL ik me eigenlijk voelen?”

Wil ik genoegen nemen met een job waarin ik me niet (meer) uitgedaagd en gelukkig voel?

Er waren veel spreekwoordelijke leeuwen en beren op de weg. En het heeft echt een tijd geduurd voordat ik er aan toe was om het roer om te gooien.

Maar na veel gesprekken, zelfreflectie en een opleiding heb ik gevonden waar ik diepe passie bij ervaar.

 

Timothy Gallwey, een coach uit de sportwereld, spreekt over het belang van leren, presteren en plezier hebben in dat wat je doet. Wanneer deze drie elementen aanwezig zijn, zit je waarschijnlijk goed op je plek.

Natuurlijk horen er ook klusjes bij het werk, die niet altijd leuk zijn om te doen. Maar omdat dan het plezier overheerst, neem je deze voor lief.

 

Hoe is dit bij jou? Hoe zit jij in je werk? Geniet je (nog) van de dingen die je doet? Is er voldoende uitdaging en leer je nog steeds? Ervaar je voldoening over het resultaat?

Of zie je na het weekend op tegen de week die voor je ligt;-)

 

Neem even de tijd om stil te staan bij de volgende vragen en daarbij eerlijk te zijn naar jezelf…

 • Welk cijfer geef jij het aspect ‘leren’ in jouw werk?
 • Welk cijfer ken je toe aan het resultaat en de voldoening die dat geeft?
 • En welk cijfer krijgt het plezier wat je erin hebt?

 

Mogelijk zit je helemaal op je plek, dat is fijn om te weten.

Misschien wordt het tijd voor je om het roer om te gooien…

 

 

PS In de volgende nieuwsbrief volgt deel 2.

 

Nog meer blogs van Arine

Foto voetjes

Spiegel

Terwijl ik deze blog schrijf, ligt mijn kleindochter heerlijk naast me te slapen.
Vier maanden is ze nu. Haar donkere haartjes plakken aan haar voorhoofd. Het is warm. De zomer is begonnen.

Dit kleine meisje, wat ben ik dol op haar. En wat is het geweldig om haar ontwikkeling te volgen. Iedere keer als ik haar zie, heeft ze weer iets bijgeleerd……En ik leer ook van haar. Ik leer hoe ik…

Lees verder »
Foto lammetjes

De lente is begonnen

De lente is begonnen! De levenskracht die onder de aarde woelde breekt door.Warme zonnestralen tintelen weer op onze huid, de heerlijke geur van het voorjaar dringt diep door in onze neuzen en de wolwitte lammetjes dartelen weer in de wei.Overal ontstaat nieuw leven.   Wat een schril contrast met de beelden van de oorlog.Donkere rookwolken die de lucht vervuilen. De eens prachtige gebouwen die in puin liggen.Mensen en kinderen die op de vlucht zijn of schuilen in een metrostation. Het

Lees verder »
Er is licht in de duisternis - Foto kaars

Er is altijd licht

Het zijn de donkere dagen van het jaar. De hoeveelheid zonneschijn is aanzienlijk minder en de nachten zijn lang. In deze periode van het jaar voel ik me altijd wat weemoedig. Ik denk regelmatig met heimwee terug aan vroeger. Ook mijn rouwpijn wordt aangeraakt, wat voel ik het gemis van dierbare mensen…

Lees verder »

Retraites van Arine

.

Retraite 'Authentiek Leven'

“Authentiek leven betekent dat je trouw bent aan jezelf”

Jij bent uniek en je hebt talenten die in dit leven verder ontdekt en ontwikkeld mogen worden. Om dat te ontdekken, is het belangrijk dat je jezelf door en door leert kennen.

 • Wie ben jij?
 • Waar kom jij ‘s morgens je bed voor uit?
 • Waar droom jij van?
 • Wat belemmert jou om helemaal jezelf te zijn?
 • Met welke dingen vul jij je leven die niet passen bij wie je bent?
 • Welke oordelen of overtuigingen staan jou in de weg?

De innerlijke verdieping in deze retraite ontstaat door stiltemomenten, reflectievragen, korte lezingen, creatieve workshops en een individueel coachgesprek.

 

We maken hierbij gebruik van het beeld van een boom. Hierin blijkt verrassend veel inspiratie te zitten, zoals de seizoenen van het leven, de uniciteit en potentie van iedere boom en de verschillende kenmerken en belemmeringen van groei.

 

Deze retraite geeft je ontspanning en rust door het eenvoudige dagritme van het klooster te volgen. Tegelijkertijd leg je een stevige basis door de ontdekkingen die je doet en het maken van nieuwe keuzes.

Retraite 'De kracht van eenvoud''

 • Ervaar jij drukte in je hoofd en onrust in je lijf?
 • Ben je moe en overprikkeld? Is jouw leven vol, te vol?
 • Verlang je naar ruimte en lichtheid?

Ontdek wat werkelijk belangrijk is en proef de smaak van eenvoud tijdens deze retraite. 

Ruisende golven

een verfrissing voor de ziel

zachte verstilling.

Arine van Rijn

Over Arine - Even voorstellen....

Ik ben Arine van Rijn, 47 jaar en getrouwd met Wilfred. Samen hebben we drie kinderen en een schoonzoon. Ik houd van een goed gesprek, ontspan achter de piano, wandel graag langs het strand en lees alles wat los en vast zit, met name als het gaat over mensontwikkeling. 

Authenticiteit, verbinding en ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. 

 

Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”? 

 

In een persoonlijk ontwikkelingstraject ontdekte ik dat er belemmeringen waren, die mij in de weg stonden om helemaal mezelf te zijn. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en doe nu de dingen die passen bij wie ik ten diepste ben. 

 

Ik heb een nieuwe opleiding gevolgd en heb sinds een paar jaar mijn eigen coachpraktijk. Ik begeleid mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen. 

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden. 

 

Met veel plezier leid ik nu ook retraites. Het is zo mooi om te zien wat het voor mensen betekent om een paar dagen apart te zetten en in alle rust te bezinnen op zichzelf en hun (levens)vragen. Ik kan het iedereen aanraden om dit regelmatig te doen;-) Een cadeau voor jezelf.

 

Wie weet ont-moeten wij elkaar, je bent van harte welkom!

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.