Retraites Groei-end Lelystad

Een heerlijk retraiteweekend voor jezelf!

Een weekendretraite is een weekend vol tijd en aandacht voor jezelf. Een weekend voor jou waarin je even niet meer alle ballen in de lucht hoeft te houden. Een weekend waarin je echt even kunt stilstaan bij: “Hoe is het met mij?” Een weekend waarin je niet van alles hoeft, maar gewoon kunt ‘zijn’. Een weekend waarin je niet hoeft te zorgen, maar waarin voor jou gezorgd wordt.

 

Dat – en meer – is wat een weekendretraite jou biedt. Het is een heerlijk weekend voor jezelf met ruimte voor bezinning, ontspanning en reflectie.

Retreat weekend

Een heerlijk weekend voor jezelf!

Een weekendretraite is een weekend vol tijd en aandacht voor jezelf. Een weekend voor jou waarin je even niet meer alle ballen in de lucht hoeft te houden. Een weekend waarin je echt even kunt stilstaan bij: “Hoe is het met mij?” Een weekend waarin je niet van alles hoeft, maar gewoon kunt ‘zijn’. Een weekend waarin je niet hoeft te zorgen, maar waarin voor jou gezorgd wordt.

 

Dat – en meer – is wat een weekendretraite jou biedt. Het is een heerlijk weekend voor jezelf met ruimte voor bezinning, ontspanning en reflectie.

Het is een heerlijk weekend voor jezelf met ruimte voor bezinning, ontspanning en reflectie.

Weekendje weg

Wat is een weekend-retraite?

In een weekendretreat zet je even de dagelijkse beslommeringen en taken aan de kant, om aandachtig aanwezig te zijn bij wat bij jou van binnen speelt.

 

Bij Bezinningsvakanties.nl bieden we voor alle dagen van de week retraites aan. In onze agenda vind je het complete retraiteoverzicht met alle retraites:

  • Van maandag t/m woensdag
  • Van donderdag t/m zaterdag
  • En in de weekenden: van vrijdag t/m zondag

Dit zijn de komende retraiteweekenden, met heerlijke tijd met en voor jezelf:

No data was found

Vrijdag - zondag

Hoe ziet het retreatprogramma van een weekend voor jezelf eruit?

Een retreat weekend begint op vrijdagmiddag. Jouw heerlijke tijd voor jezelf begint al direct met onthaasten: je wordt verwelkomd met koffie of thee en wat (zelfgebakken) lekkers. Je kunt lekker je spullen uitpakken op je eigen kamer en de locatie al wat verkennen.

 

Bij mooi weer is de tuin direct al heel uitnodigend, bij wat minder fijn weer brandt de houtkachel al lekker, zodat je daarbij lekker kunt opwarmen en ‘landen’. De rest van dit heerlijke weekend volgen we het programma, waarin ruimte is voor bezinning en verdieping, maar ook echt veel vrije tijd.

De vrije tijd kun je helemaal invullen zoals het bij jou past.

Op zondag nemen we na een inhoudsvolle plenaire afsluiting afscheid en gaat ieder verrast, verrijkt en verkwikt weer huiswaarts.

Retraites Groei-end Lelystad

Rust en bezinning

Lekker een paar dagen voor jezelf

Een weekend retraite is een volledig weekend voor jezelf. Het is:

  • verrijkend en verdiepend
  • tijd voor en met jezelf
  • een moment van rust
  • even niet alle ballen hoog hoeven houden
  • er echt even helemaal uit zijn
Rust en ruimte in onze retraitelocatie in Lelystad

Soorten retraites

Verschillende soorten weekend retraites

Wij bieden twee soorten weekendretraites aan:

 

  • Een stilte weekend voor jezelf

Bij de stilte weekenden is veel ruimte om te luisteren naar wat van binnen gefluisterd wordt. De stilte geeft veel mogelijkheden tot verdieping en bezinning.

 

  • Een thema weekend voor jezelf

Bij thema weekenden staat een bepaald thema centraal, waardoor je daar voor jouw leven veel ont-dekkingen kunt doen. In dit weekend voor jezelf wordt wel gesproken.

Verschil

Waarin verschilt een retraiteweekend van een stilteweekend?

Een retraiteweekend is als het ware een oase in de drukte van de week. Tijdens het weekend hoef je even niets. Geen werk, geen zorgen, geen to do-lijst… je bent er echt even helemaal uit. Je mag aandacht hebben voor wat er bij jou van binnen is. De bezinningsoefeningen geven je stof tot nadenken, tot reflectie, tot het opdoen van inzichten.

 

Tijdens de weekend retreats ´Ikben (endatis) Genoeg´ en ´Anders leren vasthouden´ is er ruimte voor rust en stilte – maar ook voor ontmoeting. Heb je wel behoefte om ook even te kunnen kletsen tijdens het weekend? In deze retraites heb je daar ook gelegenheid voor.

 

Stilteweekend

‘Mijn binnenste-buiten’ 

Weekend retraite

‘Ikben (endatis) Genoeg’

Retraiteweekend

‘Anders (leren) vasthouden’

Is dat wat ik laat zien aan de buitenkant kloppend met wat ik van binnen voel?Wie ben ik en welke ruimte wil ik innemen?Ik heb veel meegemaakt… hoe ga ik daar goed mee om?
StilteStilte en gesprekStilte en gesprek
Individueel coachgesprekIndividueel coachgesprekIndividueel coachgesprek
Ervaren: zit er verschil tussen mijn binnenste en buitenste?Ontdekken: Wat houdt ‘genoeg’ voor mij in? Wanneer is het genoeg?Loslaten: Op een nieuwe manier naar oude dingen kijken verrijkt en geeft (weer) leven
Locatie: Groei-end in LelystadLocatie: Groei-end in LelystadLocatie: Groei-end in Lelystad
Reflectie en verdiepingVeel ruimte voor bezinning en creativiteitJe ‘bagage’ op waarde schatten en hierin als het ware opstaan.
No data was found

Locatie

Waar zijn de retraiteweekenden?

De weekendretraites die we bij Bezinningsvakanties.nl aanbieden, zijn in Lelystad. In het buitengebied van de stad, ligt locatie Groei-end. Het ruime terrein is overzichtelijk en geeft ons veel: rust, ruimte, natuur.

 

Tegelijk is het knus en straalt het gemoedelijkheid uit. Door de beschutting van de hoge bomen rondom, ademt het een gevoel van veiligheid en geborgenheid –  tegelijk geeft de ruimtelijke opzet een gevoel van vrijheid.

 

Het ruime terrein kent veel zitjes en heerlijke hoekjes om je lekker terug te trekken.

 

Retraites Lelystad locatie foto's

 

Tijdens onze retraiteweekend verblijven we in het huis, dat centraal op het terrein staat. De knusse woonkamer met houtkachel is een heerlijke stille plek waar je kunt zitten lezen, schrijven of gewoon lekker voor je uit staren.

 

Op de verdieping vind je de slaapkamers met heerlijke bedden, de (gedeelde) badkamer(s) en toilet. Ook in de naastgelegen kantine en het atelier branden in de herfst en winter de houtkachels, waardoor het heerlijke warme ruimtes zijn. In de zomer gaan lekker alle deuren open.

 

De houtkachels nodigen je uit om lekker te gaan zitten. Je hoeft even niets meer.

 

De aanwezige dieren nodigen je in het weekend uit. Je mag dichtbij komen – de rust en eenvoud van hun ‘zijn’ is een ware inspiratiebron. Ook wanneer afstand meer bij jou past, is dat geen enkel probleem: je kúnt, maar móet niet.

 

Deze retraite weekenden zijn all inclusive; wat inhoudt dat alle maaltijden, koffie en thee, en de vele versnaperingen zijn inbegrepen. Het is echt een weekendje voor jezelf waar je lekker verzorgd wordt.

 

Het adres van deze retraitelocatie is: Hondsdraf 51, 8219 PW Lelystad
De routebeschrijving is hier via Google Maps te vinden. 

Agenda

Wanneer zijn de (eerstvolgende) retraites, de heerlijke weekenden voor jezelf?

No data was found

Wil je een volledig overzicht van al onze retraites? Kijk dan in onze agenda.

Over ons

Wie leidt de retraiteweekenden?

De retraites die in de weekenden vallen, worden geleid door Carin.

Carin is getrouwd met Matthijs en moeder van twee pubers. Over Carin wordt gezegd dat ze erg betrokken en zorgzaam is. Een warm welkom, heerlijk eten en drinken en een afwisselend retraite-programma met veel ruimte voor bezinning en reflectie in combinatie met veel vrije tijd is wat zij tijdens de weekendretraites aanbiedt.

 

Tijdens dit retraiteweekend krijg je ook een coachgesprek met Carin. Wat haar als coach typeert is haar aandacht voor wat je vertelt, haar scherpe analyses en haar beeldende manier van vertellen. Samen ga je in het gesprek zoeken naar wat voor jou belangrijk is, hoe jouw ‘knoop’ ontward kan worden of welke duidelijkheid jij nodig hebt. Haar gesprekken worden als verrijkend, verdiepend en helend ervaren.

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Reviews

Wat zeggen deelnemers over de retraite-weekenden?

Lees hieronder hoe anderen hun retreat weekend voor zichzelf hebben ervaren:

No data was found
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven