Burn-out – Hoe herstel je van een burn-out?

Burn-out? Of (gelukkig net) voor een burn-out?

In dit artikel lees je alles over herstellen van een burn-out. 

Stap 1 in je burn-out: Je burn-out herkennen, erkennen en aanvaarden

De belangrijkste stap is je burn-out herkennen en vervolgens ook erkennen. Durven toegeven aan jezelf dat je óp bent en behoefte hebt aan rust. Niet langer vechten om toch maar door te kunnen blijven gaan, niet langer doen alsof alles goed gaat.

 

Een burn-out ontstaat in de meeste gevallen door een crash die plotseling heel de boel plat legt. En maar goed ook, anders zouden we blijven doorgaan! Door dit onvermijdelijke te accepteren kan rust worden gevonden, en rust is nu net zo belangrijk voor het herstel van een burn-out.

De toestemming om de tijd te nemen betekende een eerste stap in mijn aanvaardingsproces.

De dokter heeft me uit eigen beweging ziekteverlof gegeven tot eind augustus. Ik zou het haar zelf nooit hebben durven vragen, maar ik voel dat ik deze tijd nodig heb.

Stap 2 in je burn-out: Een pas op de plaats maken

Bekijk wat er gebeurd is.Burn out oorzaken

 • Hoe is het gekomen?
 • Waar ben ik mezelf kwijtgeraakt?
 • Waar verloor ik de balans? Wanneer is het ‘stilletjes’ begonnen?
 • Wat was de aanleiding? Hoe reageerde ik daarop?
 • Waar gaf mijn lichaam al aan dat het genoeg was, dat het niet goed ging, dat het teveel was?
 • Welke waarschuwingslampjes zie ik nu achteraf?
 • Had ik het proces eerder een halt kunnen toeroepen? Of was het noodzakelijk voor mij om tot op de bodem te gaan?

Ik was mij al langer bewust van een zekere onrust in mezelf, maar ik had nooit de tijd genomen om de kern daarvan echt te gaan onderzoeken. Ik leidde een rusteloos leven, ik was altijd bezig, druk druk druk, van hier naar daar aan het hollen.

Ik besef nu dat ik toen aan het weglopen was voor mezelf; ik stond helemaal niet in contact met wie ik werkelijk was en nam niet de tijd om daarbij stil te staan. Ik constateer dat ik deze rusteloosheid nu niet meer heb, dat ik rust binnen in mezelf heb gevonden; iets wat ik aan mijn burn-out te danken heb.

Burn-out - herstellen van een burn-outStap 3 in je burn-out: Waar krijg je energie van? Waar loopt energie weg?

Onderzoek zowel in je werk als buiten je werk:

 • Wat zijn je belangrijkste energiegevers?
 • En wat zijn je energielekken? Waar loop je op leeg?

 

Stap 4 in je burn-out: Wat heb je nodig?

Nadat je je burn-out hebt herkend, aanvaard en eerlijk in de spiegel hebt gekeken, start nu de volgende fase om (nu wel) voor jezelf te zorgen, om naar je lichaam te luisteren en het als je eerste prioriteit zien om voor jezelf te zorgen. Voor jezelf zorgen betekent niet enkel lichamelijk voor jezelf zorgen, maar ook mentaal.

 

Het herstelproces van burn-out start echter pas vanaf het moment dat je jezelf bewust de toestemming geeft om te investeren in jezelf.

 

Wanneer je geveld wordt door een burn-out dan heb je gedurende lange tijd, bewust of onbewust, je eigen grenzen en behoeften niet herkend of onvoldoende gerespecteerd. Wat je nu te doen staat kan dus heel moeilijk voor je zijn, namelijk goed voor jezelf zorgen.

 

Stap 5 in je burn-out: Investeren in jezelf. Zorg goed voor jezelf.

Burn out - Goed voor mezelfHet accepteren dat ik een burn-out had én dat ik nu echt goed voor mezelf moest zorgen was moeilijk. Op een gegeven moment kon ik écht niet meer. Ik kon niet meer werken. Ik kreeg het gewoon niet meer voor elkaar. Ik zat als een zombie achter de computer, er kwam niets meer uit mijn handen, tranen liepen over mijn wangen.

Ik, degene die altijd alles kon, die nooit ziek was, zat daar naar het beeldscherm te staren. Wat er op stond, zei mij niets meer. Het was één woordenbrij. Het was op. Ik kreeg het (zelfs met míjn wilskracht en mentale kracht) niet meer voor mekaar. Ik wilde wel, maar het lukte niet. Het was echt op. Ik moest me ziek melden. Het ging echt niet meer.

En toen zat ik thuis met als opdracht weer opladen, goed voor mezelf zorgen, dingen doen waar ik energie van krijg. In het begin voelde het zo ‘fout’ om leuke activiteiten te ondernemen terwijl ik met ziekteverlof was. Ik maakte mij zorgen over wat de ‘mensen’, mijn collega’s, vrienden, familie, buren daar wel niet van zouden denken. Maar ik wist dat ik nu echt voor mijn lichaam moest zorgen.

Ik liet het gevecht met ‘wat zou moeten’ los en ging goed voor mezelf zorgen, naar mijn lichaam luisteren. Beetje bij beetje krabbelde ik er uit. De burn-out dwong mij als het ware om in contact te komen met mezelf. Het heeft de lopende band waarop mijn leven draaide stopgezet.

Stap 6 in je burn-out: De diepere betekenis van je burn-out

Burn-out………je wordt letterlijk stilgezet. De denderende trein die maar door blijft gaan…wordt (soms heel rigoureus) tot stilstand gebracht. Soms kunnen we zo koppig zijn, zo op onze automatische piloot doorgaan, dat er een crisis nodig is, iets wat ons uit evenwicht brengt, om ons tot verandering te brengen, tot verandering te dwingen.

 

Burn-out……..wie ben jij los van je werk, op welke plaats staat je werk (wat je doet) en wie jij zelf bent

Ik haalde heel wat trots uit mijn beroep. Het zat in mijn zijn. Dat was wie ik was. Door niet meer aan het werk te zijn, voelde ik me naakt, mijn job was het uithangbordje van mijn identiteit. Wie ben ik, los van mijn beroep. Welke dromen heb ik, los van mijn professionele ambities? Vragen waar ik tijdens mijn burn-out bij stil stond.

Voorheen leefde ik afgesneden van mezelf; mijn grootste drijfveer was liefde en bevestiging van anderen krijgen, waarvoor ik me vaak aan andermans waarden en normen aanpaste en hierbij mezelf volledig in de steek liet.

Ik raakte zo beetje bij beetje mijn spontaniteit en enthousiasme kwijt, wat uiteindelijk ten koste ging van mijn vitale levensenergie. Ik herkende mezelf niet meer en klampte me daarom volledig vast aan mijn beroepsidentiteit, het werd mijn rots in de branding. De grootste beproeving in het proces was voor mij dan ook deze los te laten.

Stap 7 in je burn-out: Het accepteren en liefhebben van jezelf, met of zonder burn-out

Burn out als vriend - Jij doet er ook toeMisschien is een burn-out wel de vriend die jou wil helpen om goed voor jezelf te zijn. Dat niet alleen jouw werk ertoe doet, maar ook jij. Werk actief samen met deze vriend. Wees mild voor jezelf en heb geduld.

 

De veranderingen gebeuren eerst binnen in jezelf. Je voelt beetje bij beetje dat je iemand anders aan het worden bent; je merkt dat eigenschappen die je ook belangrijk vond bij jezelf aan het veranderen zijn, je ontdekt nieuwe interesses; je waarden en normen veranderen of krijgen meer diepgang; je prioriteiten komen elders te liggen.

Er wordt vaak gezegd dat je eerst en vooral vrienden moet zien te worden met jezelf. Het is pas tijdens mijn burn-out, in de moeilijkste periode van mijn leven, dat ik dat ook echt ben geworden.

De burn-out heeft me doen beseffen dat ik een leven van compromissen leidde, dat ik steeds aan andermans verwachtingen trachtte te voldoen, in het plaatje van de maatschappij probeerde te passen en daarbij voorbijging aan mijn eigen behoeften en verlangens.

Een burn-out…is heftig. Herken je deze punten?

De eerste ervaringen tijdens een burn-out: geestelijke moeheid en existentiële leegte. Het gevoel overmeesterd te worden door gevoelens van gelatenheid, maar ook van angst, onzekerheid en boosheid. Alles en iedereen in twijfel willen trekken, inclusief jezelf. Het gewoon even niet meer weten, zoals het voorbeeld hieronder.

Ik had mijn werk jarenlang met overgave en enthousiasme gedaan, het was mijn passie. Ik was over veel dingen onzeker, maar niet over de liefde voor mijn werk. En opeens was ik uitgeblust, liet mijn professionele rol me koud en vond ik nergens meer voldoening in.

Ik voelde me totaal vervreemd van mezelf, de enige zekerheid die ik nog had, was nu ook verdwenen. Ik kwam in een innerlijke leegte, een zwart gat terecht. Een zware tijd.

Het bracht me in verwarring en sloeg het fundament weg onder alles waar ik ooit in had geloofd, mijn grondvesten waren ingestort. Niets was nog zeker en ik twijfelde voortdurend aan wie ik was en wat ik wou. Bedolven onder een allesoverheersend gevoel van zinloosheid. Maar ook bij mij kwam er na de winter, de lente.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een energiestoornis (geen emotionele stoornis), waarbij de stressregulatie is verstoord, wat ook gevolgen op emotioneel gebied heeft. Een burn-out bevat drie hoofdkenmerken:

 • Emotionele uitputting: mentale en fysieke vermoeidheid, je opgebrand voelen, helemaal leeg zijn, geen reserves meer hebben.
 • Toegenomen afstandelijkheid ten opzichte van je werk: een negatieve, kille en cynische houding ten opzichte van je werk, er totaal geen boodschap meer aan hebben.
 • In twijfel trekken van je deskundigheid en je professionele kunnen: je eigen werkprestaties negatief beoordelen, het gevoel hebben niet meer naar behoren te functioneren en geen waardevolle dingen meer te bereiken in je werk.

 

Wat er vaak over het type mens dat een burn-out krijgt wordt gezegd:

 • Harde werkers waarbij iets nooit teveel is.
 • Mensen met een hart voor de zaak.
 • Die ergens echt voor gaan. Zeer loyaal en toegewijd.
 • De beste van mijn team. Zij staan altijd klaar. Doen hun werk goed.
 • Mensen die hun hart en ziel in hun werk leggen.
 • Erg energiek en opgewekt, de meest gedreven en vriendelijke mensen.
 • Enthousiast, betrokken en ambitieus.
 • Je kan enorm op ze bouwen. Hebben een hoog arbeidsethos, zijn plichtsgetrouw en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Zetten zich helemaal in en stellen hoge eisen aan zichzelf omdat ze goed werk willen afleveren.
 • Mensen die met hun hart werken en een verschil willen maken.

 

Burn-out kenmerken eigenschappenAls we in onze vrije tijd niet kunnen loskomen van het werk en geen gezond tegenwicht (meer) hebben, dan loop het vroeg of laat mis.

Zo heb ik jarenlang het fulltime werken in ploegendienst gecombineerd met een bijverdienste, met studeren, met uitgaan en met sporten. Het ging als vanzelf, ik racete vol energie en ambitie op de automatische piloot door het leven. Ik stond bekend als een heel energiek persoon.

De balans tussen werk en ontspanning

Vaak leven mensen die een burn-out krijgen, gedurende een (te) lange periode in een te hoge versnelling. In welke versnelling leef jij?

 

Een burn-out; ook wel te vergelijken met een herfst-en winterseizoen

Een burn-out kan je vergelijken met een herfst-en winterseizoen. Eerst word je gedwongen het bekende en vertrouwde los te laten, dat zijn de bladeren die van je takken vallen. Je status, je identiteit in je werk, je vaste ideeën, je verwachtingen, je eisen ‘wat zou moeten’, je gezondheid, veerkracht en levenslust. Enkel de leegte blijft nog over.

 

In de winter lijkt het merendeel van de natuur dood. Tenminste dat is slechts wat we aan de buitenkant waarnemen, maar het leven speelt zich ondergronds af. Voordat de jonge scheuten van een plant boven de grond verschijnen, vindt de groei plaats onder de oppervlakte, in de duisternis van de aarde. Binnenin zijn zaadjes  aan het ontkiemen.

 

Je leven vereenvoudigd zich, gaat de diepte in en er ontspruiten nieuwe dingen, die je kunt vergelijken met verse knopjes aan de bomen. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is een proces dat tijdelijk pijn doet. Er gaat iets verloren. Verdraag de kaalheid van je eigen takken.

 

Vertrouw erop dat het ook in je hart weer lente zal worden, dat je weer boven de grond zult komen en uitgroeien en opnieuw vrucht zult dragen. Uiteraard vraagt dit proces tijd en zal je moeten leren om, net zoals een boom, de dingen te nemen zoals ze komen.

Ik ben er nog niet, maar ik weet dat het goed is zoals het nu is. Ik probeer niet langer te vechten tegen deze burn-out, omdat ik weet dat ik eruit zal komen wanneer de tijd daar rijp voor is en het uiteindelijk tot iets beters zal leiden.

Dit artikel bevat bepaalde fragmenten uit het boek van Mieke Lannooy ‘Burn-out – Het begin van verandering’. Een echte aanrader!

Meer blogs
van Monique

Blogs van Monique

Dodenherdenking

Leed. Groot leed. Wat was voor jou een moeilijke periode? Sta stil, erken

Oorlog. Zo verschrikkelijk. Wat een leed. Tijdens Dodenherdenking staan we stil bij dit afschuwelijke leed. Met onze harten voelen we mee. We erkennen hen, we erkennen hun leed.
Zo kennen wij ook leed, weliswaar op een ander niveau, Momenten waar je door moest gaan. Momenten van overleven. Wat was voor jou een zware periode? Neem een momentje de tijd om te herdenken, te erkennen en stil te staan.

Lees verder »
Innerlijk kind

Ja, ik zal ook goed voor jou zijn

Wie ben jij voor jezelf? Ben je vaak ook beter voor een ander of voor je werk, dan voor jezelf. Ik was dat in ieder geval wel. In dit blog deel ik een zeer persoonlijk stukje van mezelf. Een schets waar ik vandaan kwam. Ik was voorheen beter voor de ander, dan voor mezelf……

Lees verder »

Ontstressen- Tot rust komen

Hoe ontstress je? Hoe kom je tot rust? In welke versnelling leef jij?
– Fysiek ontstressen: een time out nemen
– Mentaal ontstressen: wat is er gaande?
– Emotioneel ontstressen – ontlasten
– Terug naar jezelf
– Van ontstressen naar voeden

Lees verder »

Agenda

De retraites die Monique geeft

Stilte retraite 2020 Nederland

30mrt-1apr 'De weg naar binnen'

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf, naar wie jij bent.

Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Christelijke retraite 'Tot rust komen'

13-15 apr: 'Aan Zijn voeten'

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn.

Dit is een christelijke retraite. (De andere retraites zijn algemeen.)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Klooster Wandelretraite 2020 Nederland

20-22 april: Klooster Wandelretraite

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning.

We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring.

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

Bezinningsweekend 'Op het kruispunt van je leven'

4-6 mei: 'Op het kruispunt van je leven'

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Klooster Wandelretraite 2020 Nederland

25-27 mei: Klooster Wandelretraite

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning.

We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring.

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

Over Monique

Laat ik mij even voorstellen

Wat men terug ziet in mijn retraites zijn mijn kernwaarden. Zo vind ik in het leven echtheid, respect en zinvolheid belangrijk. Deze kernwaarden karakteriseren ook de sfeer van mijn retraites.

 • Echtheid

Voor mij zijn echtheid en puurheid het belangrijkste van alles. Wees gewoon lekker jezelf. Ik vind het fijn om een veilige, ongedwongen sfeer neer te zetten waar iedereen zichzelf kan zijn.

 • Respect

Ik houd van interactie en vind verschillende zienswijzen juist interessant. Ik vind respect belangrijk en sluit graag aan bij de ander, bij hoe iets voor de ander is, hoe de ander het ervaart en ziet. Ik roep graag een proces op, in plaats van te onderwijzen.

 • Zinvol leven

Ik vind het belangrijk dat het ergens over gaat, dat iets betekenis heeft, en ertoe doet. De thema’s van de bezinningsvakanties zijn pakkend. Het maakt een verschil in je leven. Het raakt de kern, de essentie.

Monique Oostdam Retraites Nederland

Reviews

Wat zeggen de deelnemers over Monique?

Spring naar de hoofdinhoudSpring naar toolbar Over WordPress Retraites 11 update beschikbaar 00 reacties in afwachting Nieuw Productcategorie bekijken SEONoindex Cache verwijderen Hallo Monique OostdamUitloggen Productcategorieën Winkelactiviteit Activiteitongelezen activiteit SchermoptiesHulp Productcategoriebewerken Naam Klooster Wandelretraite De naam is zoals deze op je site verschijnt. Slug klooster-wandelretraite De “slug” is de URL vriendelijke versie van de naam. Het is meestal allemaal kleine letters en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens. Hoofdproductcategorie Geen Een hoofd term toewijzen om een hiërarchie te maken. De term Jazz zou bijvoorbeeld het hoofd zijn van Bebop en Big Band. Beschrijving Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. De beschrijving is standaard niet prominent aanwezig; maar sommige thema's kunnen ze echter wel tonen. Weergavetype Standaard Thumbnail Afbeelding Uploaden/Toevoegen Ik wil graag, ik zoek - Glossary Name: ik-wil-graag-ik-zoek---glossary Retraitecategorie foto - 1600-356 Name: retraitecategorie-foto--2000-500 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 1080 x 240 Name: retraitecategorie-foto--1080-270 CHOOSE MEDIA Drieluik 768x Name: drieluik-768x CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 400-90 Name: retraitecategorie-foto--400-90 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 600 x 600 Name: retraitecategorie-foto--600-600 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 300 x 200 Name: retraitecategorie-foto--300-200 CHOOSE MEDIA Bij de prijs inbegrepen Name: bij-de-prijs-inbegrepen Wat zoek jij - Ik wil graag Name: wat-zoek-jij-ik-wil-graag Sectie - 3 regels info in sliders etc Name: sectie-categorie Media toevoegenVisueelTekst Bestand Bewerken Bekijken Invoegen Stijl Extra Tabel Paragraaf Georgia12pt Fotogallery Retraitecatgegory Name: _field_62784 CHOOSE MEDIA Korte productcategorie titel Name: titel-kort Parent Pagina's Connect Pagina Title Actions Klooster Wandelretraite – 2023 Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Producten Connect Retraite Title Actions 25-27 mei – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item 20-22 april – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Review - Retraitecategorie Connect Review - Retraitecategorie Title Actions Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Connect Item Title Actions Monique View Disconnect Delete Item Title Actions Verwijderen Dialoogvenster sluiten Kies een afbeelding Bestanden uploadenMediabibliotheek Media filterenOp datum filteren Alle datums Zoeken Medialijst Toont 101 van 547 media items Meer laden BIJLAGEDETAILS Klooster-Wandelretraite.jpg 24 december 2022 7 KB 100 bij 100 pixels Afbeelding bewerken Permanent verwijderen Alt-tekst Leer hoe het doel van de afbeelding te beschrijven(opent in een nieuwe tab). Laat leeg als de afbeelding louter decoratief is.Titel Klooster Wandelretraite Bijschrift Beschrijving Bestand URL: https://bezinningsvakanties.nl/wp-content/uploads/2022/12/Klooster-Wandelretraite.jpg URL naar klembord kopiëren Geselecteerde media actiesGebruik afbeelding

Rust en inspiratie

5 sterren

Klooster Wandelretraite

Inspirerende retraite met mooie wandelingen door het glooiende Limburgse landschap: heel fijn om alleen maar te hoeven lopen zonder na te hoeven denken over de weg! Goed georganiseerd en met een mooie afwisseling van stilte om tot rust en bezinning te komen en gespreksmomenten met bijzondere mensen. Ik ging naar huis met meer rust in hoofd en lijf en nieuwe inspiratie. Dank Monique voor jouw bijdrage daaraan!
Lees meer

29 mei 2019

Fief

, 61 jaar

kunstenaar en coach

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Rust

'Op het kruispunt van je leven'

Ik ben tijdens deze retraite lekker tot rust gekomen in een mooie omgeving. Er was veel vrijheid om te doen waar ik behoefte aan had. In mijn geval was dat schrijven. Aan de prachtige stilte wandeling naar de IJssel houd ik mooie herinneringen, terwijl ik geen wandeltype ben. De omgeving, het huis, de natuur, alles was inspirerend. Dank je wel, Monique!
Lees meer

5 mei 2015

Marja

, 57 jaar

Teammanager

Stilte retraite

Keerpunt

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'


Nog elke dag denk ik terug aan de stilteretraite die ik onder de bezielende aanwezigheid van Monique mocht beleven. Wat een prachtig mooi en puur mens is zij. Ze bood voor mij de juiste sfeer en veiligheid om de retraite, en daarmee mijzelf, ten volle te omarmen.
Ik kan oprecht zeggen dat deze dagen een keerpunt voor mij zijn geweest. Door de samenstelling van het programma en de zeer waardevolle extra onderdelen in combinatie met de stilte, de locatie en de omgeving, heb ik nu mogen ervaren en leren dat alle antwoorden écht in mezelf zitten. Vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende metaforen leerde ik mijn antwoorden te voelen. te horen en er op te vertrouwen. En dat geeft me rust en zelfvertrouwen. Elke dag weer.

Lees meer

16 oktober 2022

Monica

, 49 jaar

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Sassenheim

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Great

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Dankbaar en met een warm gevoel kijk ik terug op een Bijzondere retraite ! Stilstaan bij `waar je staat in je leven`, ..èn…..wat laat je achter je en waar gaat je Pelgrimsreis naar toe?
Het thema :”Hoe staat je innerlijke Tuin ervoor?”…… een enorme “Eyeopener”…. Veel ervaren, geleerd, veel nieuwe inzichten…… èn…..de mooiste tuin die ik kon bedenken is : “De Hof van Eden”.

Lees meer

26 september 2022

Hendrika

, 60 + jaar

Juf

-

Spring naar de hoofdinhoudSpring naar toolbar Over WordPress Retraites 11 update beschikbaar 00 reacties in afwachting Nieuw Productcategorie bekijken SEONoindex Cache verwijderen Hallo Monique OostdamUitloggen Productcategorieën Winkelactiviteit Activiteitongelezen activiteit SchermoptiesHulp Productcategoriebewerken Naam Klooster Wandelretraite De naam is zoals deze op je site verschijnt. Slug klooster-wandelretraite De “slug” is de URL vriendelijke versie van de naam. Het is meestal allemaal kleine letters en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens. Hoofdproductcategorie Geen Een hoofd term toewijzen om een hiërarchie te maken. De term Jazz zou bijvoorbeeld het hoofd zijn van Bebop en Big Band. Beschrijving Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. De beschrijving is standaard niet prominent aanwezig; maar sommige thema's kunnen ze echter wel tonen. Weergavetype Standaard Thumbnail Afbeelding Uploaden/Toevoegen Ik wil graag, ik zoek - Glossary Name: ik-wil-graag-ik-zoek---glossary Retraitecategorie foto - 1600-356 Name: retraitecategorie-foto--2000-500 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 1080 x 240 Name: retraitecategorie-foto--1080-270 CHOOSE MEDIA Drieluik 768x Name: drieluik-768x CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 400-90 Name: retraitecategorie-foto--400-90 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 600 x 600 Name: retraitecategorie-foto--600-600 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 300 x 200 Name: retraitecategorie-foto--300-200 CHOOSE MEDIA Bij de prijs inbegrepen Name: bij-de-prijs-inbegrepen Wat zoek jij - Ik wil graag Name: wat-zoek-jij-ik-wil-graag Sectie - 3 regels info in sliders etc Name: sectie-categorie Media toevoegenVisueelTekst Bestand Bewerken Bekijken Invoegen Stijl Extra Tabel Paragraaf Georgia12pt Fotogallery Retraitecatgegory Name: _field_62784 CHOOSE MEDIA Korte productcategorie titel Name: titel-kort Parent Pagina's Connect Pagina Title Actions Klooster Wandelretraite – 2023 Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Producten Connect Retraite Title Actions 25-27 mei – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item 20-22 april – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Review - Retraitecategorie Connect Review - Retraitecategorie Title Actions Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Connect Item Title Actions Monique View Disconnect Delete Item Title Actions Verwijderen Dialoogvenster sluiten Kies een afbeelding Bestanden uploadenMediabibliotheek Media filterenOp datum filteren Alle datums Zoeken Medialijst Toont 101 van 547 media items Meer laden BIJLAGEDETAILS Klooster-Wandelretraite.jpg 24 december 2022 7 KB 100 bij 100 pixels Afbeelding bewerken Permanent verwijderen Alt-tekst Leer hoe het doel van de afbeelding te beschrijven(opent in een nieuwe tab). Laat leeg als de afbeelding louter decoratief is.Titel Klooster Wandelretraite Bijschrift Beschrijving Bestand URL: https://bezinningsvakanties.nl/wp-content/uploads/2022/12/Klooster-Wandelretraite.jpg URL naar klembord kopiëren Geselecteerde media actiesGebruik afbeelding

Een van de mooiste cadeaus die ik mezelf ooit heb gegeven.

5 sterren

Klooster Wandelretraite

Tja wat kan ik hier allemaal wel niet zeggen? Zoveel moois hebben me deze drie dagen in het prachtige Liburgse land gebracht, dat ik dit iedereen wel gun!
De wandelroutes waren indrukwekkend mooi, het gesprek dat we hadden met zuster Trinidad zal ik echt nooit vergeten en jou Monique ervaarde ik in alle opzichten als enthousiasmerend en inspirerend. Wat een mooie verhalen, gedachten en vragen gaf je ons tijdens de wandelingen mee!!! Maar wat hebben we ook een mooie momenten met de groep gehad waarin we onder jouw leiding als groep met elkaar deelden wat ons bezig hield. En juist door het wandelen in stilte kwam ik dichter bij mezelf en kon ik hier heerlijk in mijn uppie over mijmeren en extra genieten van de het schilderachtige, prachtige Limburgse land.

Maarrrr… de gezellige koffiepauzes (met iedere keer weer die heerlijke traktaties erbijj, mmmm…) en de gezamenlijke maaltijden zorgden ervoor dat het sociale aspect ook ruim voldoende aan bod kwam en ik (net als de anderen van de groep) helemaal opgeladen en dankbaar voor dit prachtige cadeau thuis kwam.

Dus wat mij betreft zeker nog eens tot ziens Monique!

Lees meer

16 september 2022

Dorothé

, 60 jaar

Kampen

Spring naar de hoofdinhoudSpring naar toolbar Over WordPress Retraites 11 update beschikbaar 00 reacties in afwachting Nieuw Productcategorie bekijken SEONoindex Cache verwijderen Hallo Monique OostdamUitloggen Productcategorieën Winkelactiviteit Activiteitongelezen activiteit SchermoptiesHulp Productcategoriebewerken Naam Klooster Wandelretraite De naam is zoals deze op je site verschijnt. Slug klooster-wandelretraite De “slug” is de URL vriendelijke versie van de naam. Het is meestal allemaal kleine letters en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens. Hoofdproductcategorie Geen Een hoofd term toewijzen om een hiërarchie te maken. De term Jazz zou bijvoorbeeld het hoofd zijn van Bebop en Big Band. Beschrijving Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. De beschrijving is standaard niet prominent aanwezig; maar sommige thema's kunnen ze echter wel tonen. Weergavetype Standaard Thumbnail Afbeelding Uploaden/Toevoegen Ik wil graag, ik zoek - Glossary Name: ik-wil-graag-ik-zoek---glossary Retraitecategorie foto - 1600-356 Name: retraitecategorie-foto--2000-500 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 1080 x 240 Name: retraitecategorie-foto--1080-270 CHOOSE MEDIA Drieluik 768x Name: drieluik-768x CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 400-90 Name: retraitecategorie-foto--400-90 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 600 x 600 Name: retraitecategorie-foto--600-600 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 300 x 200 Name: retraitecategorie-foto--300-200 CHOOSE MEDIA Bij de prijs inbegrepen Name: bij-de-prijs-inbegrepen Wat zoek jij - Ik wil graag Name: wat-zoek-jij-ik-wil-graag Sectie - 3 regels info in sliders etc Name: sectie-categorie Media toevoegenVisueelTekst Bestand Bewerken Bekijken Invoegen Stijl Extra Tabel Paragraaf Georgia12pt Fotogallery Retraitecatgegory Name: _field_62784 CHOOSE MEDIA Korte productcategorie titel Name: titel-kort Parent Pagina's Connect Pagina Title Actions Klooster Wandelretraite – 2023 Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Producten Connect Retraite Title Actions 25-27 mei – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item 20-22 april – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Review - Retraitecategorie Connect Review - Retraitecategorie Title Actions Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Connect Item Title Actions Monique View Disconnect Delete Item Title Actions Verwijderen Dialoogvenster sluiten Kies een afbeelding Bestanden uploadenMediabibliotheek Media filterenOp datum filteren Alle datums Zoeken Medialijst Toont 101 van 547 media items Meer laden BIJLAGEDETAILS Klooster-Wandelretraite.jpg 24 december 2022 7 KB 100 bij 100 pixels Afbeelding bewerken Permanent verwijderen Alt-tekst Leer hoe het doel van de afbeelding te beschrijven(opent in een nieuwe tab). Laat leeg als de afbeelding louter decoratief is.Titel Klooster Wandelretraite Bijschrift Beschrijving Bestand URL: https://bezinningsvakanties.nl/wp-content/uploads/2022/12/Klooster-Wandelretraite.jpg URL naar klembord kopiëren Geselecteerde media actiesGebruik afbeelding

Een rustpunt

5 sterren

Klooster Wandelretraite

Wat een fijne dagen waren de dagen van deze retraite. De balans was perfect tussen wandelen, stilte, nadenken en gezelligheid in een groep die al snel heel fijn voelde, met Monique als super retraite leidster. Ik heb al wandelend en in het klooster bij de zusters gevonden wat ik zocht en hoop deze retraite zeker nog eens te kunnen doen.

Lees meer

15 september 2022

Sylvia

, 38 jaar

moeder

Voorhout

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Geweldig

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Het was een geweldige retraite. Ik ben tot mooie, nieuwe inzichten gekomen. Monique is een geweldige vrouw! Ook het eten in Heiloo was heerlijk. Ik heb echt genoten van deze 3 rustgevende dagen en ik heb mooie, nieuwe inzichten gekregen. Dankjewel Monique!

Lees meer

3 september 2022

Kristel

, 45 jaar

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Unieke ervaring

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

De retraite was een mooie en unieke ervaring. Een fijne groep mensen en een bezielende leidster. Monique doet alles met veel respect en liefde. Ik neem heel veel overdenkingen en mooie herinneringen mee.
PS complimenten voor de keuken van het klooster in Heiloo. Met mijn gluten- en lactose allergie geen problemen gehad en lekker gegeten.

Lees meer

2 september 2022

Esther

, 53 jaar

Oudenbosch

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Heel bijzonder

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Mijn eerste retraite, maar zeker voor herhaling vatbaar. Enorm veel inzichten opgedaan, zowel op psychologisch als spiritueel niveau. Monique zorgt er echt voor dat iedereen het maximale uit de retraite kan halen. Heb echt genoten en kan hier nog lang op teren!

Lees meer

2 september 2022

Joyce

, 42 jaar

POH GGZ

Wageningen

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Dankbaarheid

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Even bij tanken van mijn dagelijkse leven en de omstandigheden waar ik doorheen ging. Gewoon rust….en in de rust wilde ik Gods stem verstaan wat Zijn wil is voor mij, omdat Hij het beste met me voor heeft. Wat heb ik genoten van de stilte, de workshops, de bezinningsmomenten, de omgeving en ook de andere zusters die hebben deelgenomen. Ik ben tot rust gekomen en ik heb Gods stem verstaan wat Zijn wil is voor mij. Het was verfrissend, bemoedigend en verrijkend. Monique en Carry bedankt. Jullie zijn een zegen en waardevol. Liefs Batseba

Lees meer

6 augustus 2022

Batseba

, 41 jaar

Administratief medewerkster

Breda

Stilte retraite

verrast

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

De stilte kreeg een kans. Hij werd gedragen.
Tussendoor momenten van inspiratie op een net iets andere manier dan ik verwachte. Als bonus een waardevol gesprek dat inzicht gaf in hoe ik nu in het leven sta.
Al met al ruimschoots de moeite waard.

Lees meer

13 juli 2022

ton

, 68 jaar

hovenier

leuvenheim

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Zijn met Hem

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Wat een bijzondere tijd waren deze dagen van stilte, rust en gevuld mogen worden met wat God geeft. Vooral de stilte heeft me geholpen om gericht te zijn op God en ook echt in de rust te komen. De waardevolle workshops, vieringen, beelden/symbolen en zo kan ik nog even doorgaan hebben me zo veel denk- en dankstof gegeven. De ervaringen ook tijdens stille tijd ‘s ochtends hebben me doen ervaren dat steeds opnieuw puur met God zijn, de enige bron van kracht is. Dit heb ik nu ook meegenomen in mijn dagelijkse leven. Eerst stil zijn bij God en van Hem kracht ontvangen voor de dag. Naast de vernieuwde verbondenheid met God is het heel mooi om dit samen met anderen te doen. Ondanks de stilte ervaar je toch verbondenheid met elkaar, wat ik als heel bijzonder ook heb ervaren. Eigenlijk zijn woorden te kort om te kunnen beschrijven wat God door deze retraite heen heeft gedaan. Ik gun het iedereen om hun eigen ervaring hierin op te doen. Dank aan Hem voor de talenten die Hij Monique heeft gegeven om dit voor anderen mogelijk te maken.
Lees meer

5 juli 2022

Marije

, 35 jaar

GZ-psycholoog

Wemeldinge

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Superfijn

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Het was echt heel fijn om te doen en Monique is een toffe leidster! God heeft mij in ieder geval op het goede pad gebracht.
Lees meer

4 juli 2022

Rianne

, 44 jaar

Docent Nederlands

Den Haag

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Rust temidden van de onrust

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Als je iets in je leven gedaan moet hebben is het deze retraite! Om in deze onrustige wereld een moment van rust en stilte te vinden en krijgen. En meer dan dat, psalm 62; het stil tot God worden, van Hem zegen ontvangen, kwam hier regelrecht uit de hemel. Een soort 3e Pinksterdag. Dus laat je leeg worden van het hier en nu en vullen met Zijn Geest en Waarheid! Een Elim in de woestijn van je leven. Van harte aanbevolen!
Lees meer

30 juni 2022

Mirjam

, 44 jaar

sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Rotterdam

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Theresa van Avila

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Een retraite was al heel lang een verlangen van mij. Eindelijk heb ik het gedaan en als een enorme verrijking in mijn leven ervaren. Dichter bij je kern komen en weten wat je nodig hebt. Tijdens mij retraite heb ik Theresa van Avila ontmoet. Dit was de naam van de kamer van mijn verblijf. Inmiddels het boek ” de innerlijke burcht” van haar bij de bibliotheek gereserveerd. Op weg naar je kern om dieper in contact te komen met God ga je door verschillende lagen, in het boek worden dit de kamers van je burcht genoemd. De retraite heeft mij een boost gegeven om verder te groeien in dit proces. Innerlijke rijkdom is waar het om gaat in ons leven. In een prachtige omgeving, waarin we prima verzorgd werden en met Monique als passievolle retraiteleidster was het thuiskomen bij mezelf.
Lees meer

29 juni 2022

Carla

, 60 jaar

Purmerend

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Rust, loslaten en dankbaarheid

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Omdat het thuis in de rust komen en los kunnen laten van veel dingen niet echt lukte had ik me opgegeven voor de stilteretraite “tot rust komen aan Zijn voeten”. Best spannend, maar wat is het een goede stap geweest. Alle rust en ruimte om je te bezinnen en je te laten vullen. Ieder op zijn eigen manier. De aangeboden workshops waren voor mij erg fijn, stof tot nadenken en om mee aan de slag te gaan. Ondanks het niet praten voelde ik een verbondenheid met de andere dames. En zeker ook met Monique, wat een mooi mens. Deze dagen hebben mij veel gebracht, met name leren loslaten/overgeven aan God, in de rust komen en bovenal dankbaarheid voor al het goede wat mij is gegeven. Ik had het voor geen goud willen missen Lieve Monique, medecursisten en bovenal God, dank voor dit mooie cadeau.
Lees meer

27 juni 2022

Janneke

, 56 jaar

Praktijkverpleegkundige

Grootegast

Stilte retraite

verkwikkend

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Het was heerlijk en verkwikkend. Er zijn eigenlijk geen woorden voor. Het drukke gewone leven even laten en van binnen uitkabbelen om tot stilstand te komen.
Lees meer

28 mei 2022

wendy

, 48 jaar

leerkracht

Elst Ut

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Zeer bijzondere ervaring

'Op het kruispunt van je leven'

Geweldig hoe mooi persoonlijk ieder individu ‘gehoord’ wordt. Ik worstelde met mijn eigenheid maar kwam er na de retraite pas achter dat ik Autistisch ben. Ik weet niet of de ‘bezinningsvakantie’ daar mee te maken heeft maar ik denk wel dat het vertrouwen in een hogere macht (God en JC), de lokatie (Een klooster) en het sfeertje (Stilte, eten, praten over je probleem, bidden en naar jezelf kijken) alles bij elkaar je doet beseffen dat je niet alleen staat in deze wereld. Het was zeker een bijzondere ervaring. DANK.
Lees meer

14 maart 2022

J-P

, 64 jaar

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Een weldaad

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ik begrijp nu waarom het een bezinnings-vakantie wordt genoemd. Het was beiden: bezinning en vakantie. Het was heerlijk om even een paar dagen weg te zijn uit mijn dagelijkse omgeving, waar zoveel afleiding is en nog zoveel te doen is. Hier hoefde ik helemaal niets en was letterlijk alle tijd die ik had beschikbaar voor bezinning. In Klein Sion is veel ruimte om in alle rust, stilte èn comfort bezig te zijn met je proces. Ik vond het zelf erg prettig dat er een programma was, waarin thema’s werden aangereikt om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Ik denk dat als ik echt helemaal in mijn eentje ergens in een klooster had gezeten, mijn gedachten uiteindelijk overal en nergens naartoe waren gegaan. Nu was er een richting. Geheel vrijblijvend trouwens. Ik heb ook de stilte als prettig ervaren. Even rust. Maar omdat je er niet alleen bent, vond ik dat niet beklemmend. Ik heb me voorgenomen om mezelf dit vaker te gunnen. Het was echt een weldaad!
Lees meer

11 februari 2022

Wendy

, 48 jaar

Officemanager

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Bezinning

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Het was een mooie ervaring! Bij mij viel dit weekend precies op de splitsing van twee wegen. Weg bij mijn gezin en alleen verder. Op klein SION in een goede sfeer tot bezinning kunnen komen. Een fijn gesprek met Monique gehad. fijn gewandeld en mooie diensten bijgewoond. Ook bijzonder om dit te doen met anderen die ieder op hun eigen kruispunt staan. Dank Monique en Carrie. Wie weet kom ik nog een keer terug, maar dan wandelen of voor een stilteretraite.
Lees meer

5 januari 2020

Wilma

, 48 jaar

huisarts

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Bijzonder waardevol!

'Op het kruispunt van je leven'

Zonder enige verwachting stapte ik bij Klein Sion naar binnen. Ik zie terug op een heel bijzonder, warm en waardevol weekend vol mooie ontmoetingen en waardevolle overdenkingen. Een aanrader !

Lees meer

7 februari 2022

Jolande

, 57 jaar

Adviseur

Limburg

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'

Een aanrader

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Het waren heel inspirerende dagen. Klein Sion is een fijne plek. Ik denk bijna dagelijks terug aan deze retraîte. Het was de eerste keer en ik vond best spannend, maar de ontvangst door Monique was heel warm waardoor je je thuis voelt. Deze retraîte is een echte aanrader voor wie tot rust wil komen en handvatten wil krijgen voor in de drukke tijd waarin we leven.
Lees meer

8 januari 2022

Bea

, 50 jaar

zorgmedewerker

Dordrecht

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

En nu weer verder…

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

3 dagen voor mezelf op Klein Sion. Hoe bijzonder is dit. Ik had nooit gedacht dat dit zo’n impact op me zou hebben. Maar door stilte, rust , bezinning en zeker het gesprek met Monique heeft het nog steeds een helende werking voor me. Na een jaar vol verdriet heb ik handvatten gekregen om verder te gaan.
Lees meer

4 januari 2022

Corry

, 70 jaar

gepensioneerd

Apeldoorn

Stilte retraite

De stilte koesteren

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Mijn eerste stilte retraite en zeker niet de laatste. Samenzijn, op een prachtige lokatie in Leuvenheim, zonder dat je je hoeft te bewijzen, even de buitenwereld buiten sluiten om vrede te vinden in jezelf. Onder fijne begeleiding en een persoonlijk gesprek met Monique komen vastgeroeste gevoelens los. De liefde krijgt weer ruimte, mede door je prachtige bidden Monique, en je mooie metaforen die ons verbinden met de ons omringende natuur. Dankjewel Monique!

Lees meer

25 december 2021

Anneke

, 70 jaar

geen

Doorn

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Rust en bezinning

'Op het kruispunt van je leven'

Echt even helemaal tot mezelf gekomen in deze 3 daagse retraite. Workshops,contacten, vrije tijd,eigen kamer en een verdiepend/ verhelderend gesprek op een mooie locatie. Echt even ontspannen, thnx!
Lees meer

20 december 2021

Ilse

, 50 jaar

Leerkracht

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Inspiratie en rust

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Monique heeft in Klein Sion een veilige omgeving gecreerd en weet met compassie en humor contact te maken en verbinding te brengen. Ik heb enorm van deze 3 dagen genoten, geleerd, stilgestaan, en nu verder. Ik raad het zeker aan.
Lees meer

22 mei 2021

Nancy

, 60 jaar

Maatschappelijk werker

Stilte retraite

Thuis komen

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Twee dagen stil zijn is heerlijk! Onderbroken door een gesprek met Monique waarin ze meteen doordrong tot de kern van waar het bij mij om gaat. En vervolgens daar in stilte over mijmeren en schrijven. Mooie wandelingen in inspirerende natuur, met zo af en toe een vraag van Monique om te overdenken. Een paar keer een korte gebedsdienst (ik ben niet zo van het geloof …) verdiepte de stilte. En de vragen die daar werden gesteld, brachten mij verder thuis. Het was voor mij een verrassend mooie ervaring. En de opbrengst blijft bij me:-)
Lees meer

13 november 2019

Remco

, 56 jaar

ambtenaar

Spring naar de hoofdinhoudSpring naar toolbar Over WordPress Retraites 11 update beschikbaar 00 reacties in afwachting Nieuw Productcategorie bekijken SEONoindex Cache verwijderen Hallo Monique OostdamUitloggen Productcategorieën Winkelactiviteit Activiteitongelezen activiteit SchermoptiesHulp Productcategoriebewerken Naam Klooster Wandelretraite De naam is zoals deze op je site verschijnt. Slug klooster-wandelretraite De “slug” is de URL vriendelijke versie van de naam. Het is meestal allemaal kleine letters en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens. Hoofdproductcategorie Geen Een hoofd term toewijzen om een hiërarchie te maken. De term Jazz zou bijvoorbeeld het hoofd zijn van Bebop en Big Band. Beschrijving Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. De beschrijving is standaard niet prominent aanwezig; maar sommige thema's kunnen ze echter wel tonen. Weergavetype Standaard Thumbnail Afbeelding Uploaden/Toevoegen Ik wil graag, ik zoek - Glossary Name: ik-wil-graag-ik-zoek---glossary Retraitecategorie foto - 1600-356 Name: retraitecategorie-foto--2000-500 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 1080 x 240 Name: retraitecategorie-foto--1080-270 CHOOSE MEDIA Drieluik 768x Name: drieluik-768x CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 400-90 Name: retraitecategorie-foto--400-90 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 600 x 600 Name: retraitecategorie-foto--600-600 CHOOSE MEDIA Retraitecategorie foto - 300 x 200 Name: retraitecategorie-foto--300-200 CHOOSE MEDIA Bij de prijs inbegrepen Name: bij-de-prijs-inbegrepen Wat zoek jij - Ik wil graag Name: wat-zoek-jij-ik-wil-graag Sectie - 3 regels info in sliders etc Name: sectie-categorie Media toevoegenVisueelTekst Bestand Bewerken Bekijken Invoegen Stijl Extra Tabel Paragraaf Georgia12pt Fotogallery Retraitecatgegory Name: _field_62784 CHOOSE MEDIA Korte productcategorie titel Name: titel-kort Parent Pagina's Connect Pagina Title Actions Klooster Wandelretraite – 2023 Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Producten Connect Retraite Title Actions 25-27 mei – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item 20-22 april – Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Children Review - Retraitecategorie Connect Review - Retraitecategorie Title Actions Klooster Wandelretraite Edit View Disconnect Delete Item Title Actions Connect Item Title Actions Monique View Disconnect Delete Item Title Actions Verwijderen Dialoogvenster sluiten Kies een afbeelding Bestanden uploadenMediabibliotheek Media filterenOp datum filteren Alle datums Zoeken Medialijst Toont 101 van 547 media items Meer laden BIJLAGEDETAILS Klooster-Wandelretraite.jpg 24 december 2022 7 KB 100 bij 100 pixels Afbeelding bewerken Permanent verwijderen Alt-tekst Leer hoe het doel van de afbeelding te beschrijven(opent in een nieuwe tab). Laat leeg als de afbeelding louter decoratief is.Titel Klooster Wandelretraite Bijschrift Beschrijving Bestand URL: https://bezinningsvakanties.nl/wp-content/uploads/2022/12/Klooster-Wandelretraite.jpg URL naar klembord kopiëren Geselecteerde media actiesGebruik afbeelding

Belangrijke investering

5 sterren

Klooster Wandelretraite

Belangrijke dagen! Heel bijzonder om, zonder dat je elkaars (voor)geschiedenis kent, een stukje ‘samen’ op te lopen. Niets moet, alles mag. Zonder dat ik er naar zocht, kwam er ruimte voor de onrust en behoefte in m’n eigen ziel. Daardoor kunnen deze dagen best wel impact hebben, een sleutelmoment zijn. En dat onder aansturing van Monique bij, die zo heerlijk onbevangen, oordeelvrij en vol humor is!
Lees meer

17 oktober 2021

Rianne

, 44 jaar

Utrecht

Stilte retraite

Thuiskomen bij jezelf

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat heb ik een paar fijne stiltedagen ervaren. Monique heeft mij en de andere deelnemers gedurende workshops, wandelingen en een coachingsessie goed begeleid. Hartelijk dank dat ik bij mezelf ben thuisgekomen.
Lees meer

29 mei 2019

Jolanda

, 38 jaar

Ondernemer

Retraite 'Op het kruispunt van je leven'

Innerlijke rust

5 sterren

'Op het kruispunt van je leven'

Deze retraite dagen hebben mij zo goed gedaan. Het heeft me veel rust gegeven en ik ben blijer geworden met mezelf. Mooie bezinningsvragen- en opdrachten hebben daar aan meegewerkt, maar ook het gesprek met Monique heb ik als heel waardevol ervaren. Wat is Monique een prachtige vrouw!!!!! Ik denk nog dagelijks terug aan alle ervaringen, die ik tijdens deze dagen heb op kunnen doen. Ook de stiltemomenten waren heel fijn. En wat een prachtige locatie, echt genieten!!!!

Lees meer

30 september 2021

Elise

, 67 jaar

Gepensioneerd

Apeldoorn

Nog even de retraites op rij:

30mrt-1apr 'De weg naar binnen'

Stilte retraite
Je kunt nu nog mee!

13-15 apr: 'Aan Zijn voeten'

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'
Je kunt nu nog mee!

20-22 april: Klooster Wandelretraite

Klooster Wandelretraite
Helaas, al vol

4-6 mei: 'Op het kruispunt van je leven'

Bezinningsweekend
Je kunt nu nog mee!

25-27 mei: Klooster Wandelretraite

Klooster Wandelretraite
Helaas, al vol
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.