Retraite 'De kracht van eenvoud'

Retraite ‘De kracht van eenvoud’

Ervaar jij drukte in je hoofd en onrust in je lijf? Ben je moe en overprikkeld? Is jouw leven vol, té vol?

Verlang je naar rust, ruimte en lichtheid? Dan is bezinning op eenvoud iets voor jou.

 

Tijdens deze retraite krijg je meer zicht op wat er teveel is in jouw leven.

Je gaat ontdekken wat écht belangrijk is en vooral ervaren wat eenvoud voor jou kan betekenen. Een verfrissing voor de ziel.

De kracht van eenvoud

Is dit herkenbaar voor je?

  • Ik voel stress
  • Ik heb een vol hoofd
  • Ik voel me tekort schieten
  • Ik ben gehaast
  • Ik ben continue bezig met ‘daar en dan’
  • Ik wil het allemaal heel goed doen

Het leven kan zo vol en ingewikkeld zijn. Vergaderingen, afspraken, huishoudelijke klussen, aandacht voor het gezin, vrienden, het bijhouden van mails, van social media, een bezoekje aan ouders of familie, werk, kerk, enzovoort…

Je probeert alle ballen tegelijk in de lucht te houden, overal op te reageren, alles te doen, maar er is altijd nog meer. Je hebt een knagend gevoel dat je tekort schiet op allerlei fronten, helaas is er weinig tijd om in de drukte van het leven naar dat gevoel te luisteren.

 

Tijdens deze retraite sta je heel bewust stil bij de dingen waar jij je leven mee vult én bij jouw gevoel. Je gaat ontdekken wat werkelijk belangrijk is en welke betekenis dat heeft voor jou.

Door drie dagen afstand te nemen van alles wat je bezig houdt, omgeven door de rust en de eenvoud van een klooster, kun je met een andere blik naar jezelf en jouw leven kijken. Je ervaart wat het is om in het ‘nu’ te zijn. Je ontdekt de schoonheid in kleine dingen.

 

Door middel van creatieve oefeningen, stiltemomenten, ontroerende verhalen, mooie beelden, muziek en ontspanning in de natuur krijg je meer zicht op de zin van jouw leven. En wat de kracht van eenvoud is. In een individueel coachgesprek gaan we dieper in op dat wat persoonlijk voor jou speelt.

.

Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast

Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast. Wat overblijft is waar het werkelijk om gaat, de essentie. Je zou ook kunnen zeggen, het échte leven. Deze essentie levert rust en bevrijding op. Wat gaat daar een kracht vanuit! 

 

Het beeld van een spelend kind is treffend als het gaat over eenvoud. Een kind wat onbevangen, vol verwondering en vertrouwen al zijn zintuigen gebruikt. Speelt met wat er is. 

Vrij is en proeft van het echte leven. Het echte leven dat niet ver weg is, maar vlak voor onze neus. We laten ons in deze retraite ook inspireren door verhalen van mensen die de zin van het leven hebben ontdekt, soms dwars door lijden heen… 

 

Je bent van harte welkom om te komen proeven wat de smaak van eenvoud is.

Arine van Rijn

Retraitebegeleiding - Even voorstellen....

“Ik ben Arine van Rijn en gericht op authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn verlangen gevolgd. Ik ben een nieuwe opleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen.

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Locatie van jouw retraite 

De retraite ‘Op het kruispunt van je leven’ wordt gegeven op verschillende locaties. Check hier waar de retraite plaats vindt en lees hieronder meer over de verschillende retraitelocaties.  

No data was found

Locatie ‘Klooster Heiloo’ – 8 km van zee

Het klooster in Heiloo is een heel licht klooster met een prachtige tuin met allerlei zitjes. Een heerlijke plek om te vertoeven en te bezinnen. Het gastenverblijf waar jullie een eigen kamer met douche en toilet krijgen, de Engelenzaal en de kloostertuin zijn ons thuis tijdens ons verblijf. Het klooster is op minder dan 8 kilometer van de zee, dus je kunt tijdens je retraite nog lekker uitwaaien op het strand.

 

Kijk hier voor meer informatie over Klooster Heiloo – 8 km van zee. 

Klooster aan Zee - Klooster Heiloo

 

Abdij van Berne

Het klooster van Berne is een prachtig, licht klooster in Heeswijk Dinther (ongeveer 15 km van Den Bosch). Het klooster ligt vlakbij een uitgestrekt natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen.

 

We zijn te gast bij de gemeenschap van de Abdij. Driemaal per dag bidden de broeders in de Abdijkerk, waar wij ook van harte welkom zijn (als je dat mooi vindt natuurlijk, je bent niets verplicht… het zijn immers een paar dagen helemaal voor jou). We gebruiken de maaltijden samen met hen in de Refter. Op die manier kun je iets proeven van hun leven als monnik. 

 

De abdijtuin is een fijne plek om in stilte op een bankje te zitten, te wandelen en heerlijk tot rust te komen.

 

Je krijgt een een eigen kamer met douche en toilet, een bureau, een tafel en een zitje met één of twee luie stoelen. In de gemeenschappelijke leefruimte kun je anderen ontmoeten en een kop koffie of thee gebruiken. 

Klooster Berne - Abdij van Berne

 

Programma 'De kracht van eenvoud'

 

DAG 1
14.30 Aankomst

15.00 Kennismaking

16.00 Bezinningsworkshop 1 – Kennismaking met eenvoud (aansluitend vrije tijd)

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Extra bezinningsmoment (of vrije tijd) *

21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

 

DAG 2
08.00 Stiltetijd in de Kapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Bezinningsworkshop 2- De zin van mijn bestaan (aansluitend vrije tijd/individueel coachgesprek)

12.30 Warme maaltijd

13.30 Vrije tijd/individueel coachgesprek

16.30 Bezinningsworkshop 3- Wat is werkelijk belangrijk?   

18.00 Broodmaaltijd

21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

DAG 3
08.00 Stiltetijd in de Kapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Stiltewandeling*- De kracht van eenvoud (aansluitend vrije tijd)

12.30 Warme maaltijd

14.00 Bezinningsworkshop 4- De opbrengst

15.00 Afsluiting

15.30 Vertrek naar huis

 

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

 

Tijdens deze retraite is er veel stilte, maar tijdens de maaltijden wordt er gesproken en er is gelegenheid om elkaar in de huiskamer te ontmoeten. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Er is een sfeer van bezinning in het gebouw.

Boek je retraite - data & kosten

.

Bij de prijs inbegrepen

De groepen worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

 

Hoe was jouw retraite bij Arine?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Retraite: 'De kracht van eenvoud'
Average rating:  
 15 reviews
 by arzien
Rust om verbinding te voelen
Retraite *: De Kracht van eenvoud
Leeftijd: 49
Beroep: Operationeel Directeur/ sr. Projectmanager
Woonplaats: Rotterdam

De retraite in de Abdij van Berne, was heerlijk! Rust afgewisseld met bezinning, momenten samen en alleen, om even stil te staan en te vinden wat ik écht belangrijk vind. Arine begeleidt dit op een hele prettige manier. De Abdij helpt zeker mee bij deze beleving.

 by Helèn
Kaïros ook wel kuieren
Retraite *: De Kracht van Eenvoud
Leeftijd: 61
Beroep: Pensionado
Woonplaats: Zoeterwoude

Al denk je nog zo eenvoudig door het leven te gaan, Arine kan je inlaten zien dat het nog relaxter en eenvoudiger kan. Heerlijke dagen waarin ik geleerd heb kuierend door de dag te gaan. Een aanrader voor iedereen.

 by Bernadette
Stilstaan bij wat echt belangrijk is
Retraite *: De Kracht van de Eenvoud
Leeftijd: 54
Beroep: Psycholoog
Woonplaats: Deventer

Wat was het goed om met een fijne groep mensen stil te kunnen staan bij wat echt belangrijk is. Dit door telkens een korte inleiding en daarna een opdracht om de komende uren zelf in stilte bezig te gaan met een thema. Arine is prettig, deskundig, aandachtig en weet snel de kern te raken. De eigen kamer in Heiloo was sereen, de maaltijden heerlijk en de natuur en omgeving bijzonder en rustgevend. Zeker voor herhaling vatbaar.

 by Pim
inspirerende dagen
Retraite *: De kracht van eenvoud

Drie dagen deelnemen in een uitnodigende en aandachtsvolle sfeer hebben me goed gedaan. De aangereikte bezinningsmomenten rond eenvoud met daarbij suggesties om zelf verder te verdiepen heb ik als stimulerend ervaren. Het persoonlijke gesprek was warm en deskundig en heeft me verder gebracht. Kortom fijne, inspirerende dagen in een prettige groep, in een rustige setting en met een prima begeleiding.

 by Jolieke
Tot rust komen en inspiratie opdoen
Retraite *: De kracht van een eenvoud
Leeftijd: 40

Een heerlijk, ongedwongen weekend voor mezelf, met een mooie balans tussen opdrachten/coaching en vrije tijd. Prachtige plek in de natuur. Ik vond de coaching sessie van Arine erg verhelderend. Fijn om even uit te zoomen en te zien wat ik zou willen veranderen in mijn leven, maar ook om stil te staan bij de dingen waar ik juist al erg blij mee ben. Inspirerend. Aanrader voor als je behoefte hebt om weer even bij jezelf te komen en energie op te doen!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.