Authentiek leven - retraite Arine van Rijn

Retraite ‘Authentiek Leven’

Heb jij regelmatig de gedachte:

‘Ik word geleefd’! ‘is dit het nou’?’

 

 Tijdens de retraite ‘Authentiek leven’ sta je stil bij wie je ten diepste bent, 

wat belangrijk is voor jou en waar jij naar verlangt.

Retraite 'Authentiek Leven'

Authentiek leven betekent dat je trouw bent aan jezelf en daarnaar handelt. De dingen doen die écht bij jou passen. Dat is leven vanuit je hart!

 

 

Herken je één van de volgende vragen of situaties?

  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Ik word geleefd? Is dit het nou?
  • Ik weet niet wat ik ten diepste wil…
  • De dingen die ik doe kosten (te) veel energie
  • Welke talenten heb ik?
  • Wat betekent het om ‘mezelf’ te zijn?
  • Ik zou eigenlijk ander werk willen doen
  • Ik worstel met schaamte en de angst om niet goed genoeg te zijn

Terug naar wie jij ten diepste bent

In ieder mens leeft een verlangen om zoveel mogelijk te kunnen worden wie hij of zij zou kunnen zijn. Dit verlangen kan door de drukte van het leven of door persoonlijke belemmeringen diep weggestopt zitten. Gun jezelf een paar prachtige dagen om in alle rust stil te staan bij jezelf. 

“Het voorrecht van een mensenleven is te worden wie je werkelijk bent” – C. Jung

De innerlijke verdieping in deze retraite ontstaat door stiltemomenten, reflectievragen, korte lezingen, creatieve workshops en een individueel coachgesprek.

 

We maken hierbij gebruik van het beeld van een boom. Hierin is veel inspiratie te vinden, zoals de seizoenen van het leven, de uniciteit en potentie van iedere boom en de verschillende kenmerken en belemmeringen van groei.

 

Deze retraite geeft je ontspanning en rust. Door de ontdekkingen die je doet leg je tegelijkertijd een stevige basis voor het maken van nieuwe keuzes.

Arine van Rijn

Retraitebegeleiding - Even voorstellen....

“Ik ben Arine van Rijn. Authenticiteit, verbinding en ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn hart gevolgd. Ik ben een coachopleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen op het gebied van loopbaan-en levensvragen, en in hun rouw- en verliesproces.

 

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Locatie ‘Klooster Heiloo’ – 8 km van zee

De retraite vindt plaats in het klooster in Heiloo. Het gastenverblijf waar jullie een eigen kamer met douche en toilet krijgen, de Engelenzaal en de kloostertuin zijn ons thuis tijdens ons verblijf. Midden in de rustgevende natuur en op minder dan 8 kilometer van het strand.

 

Kijk hier voor meer informatie over Klooster Heiloo – 8 km van zee. 

Klooster aan Zee - Klooster Heiloo

Programma van onze retraite 'Authentiek Leven'

 

DAG 1
14.30 Aankomst

15.00 Kennismaking

16.00 Bezinningsworkshop 1 – Waar sta ik nu? (aansluitend vrije tijd)

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Extra bezinningsmoment 'onder mijn boom' (of vrije tijd)*

21.00 Viering en dagsluiting in de Kloosterkapel door Arine*

 

DAG 2
07.00 Ochtendgebed in de Kloosterkapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Bezinningsworkshop 2- Wortelen: mijn drijfveren (aansluitend vrije tijd/individueel coachgesprek)

13.00 Warme maaltijd

14.00 Vrije middag/individueel coachgesprek

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Bezinningsworkshop 3- Groeien: dit kan ik (aansluitend vrije tijd) 

21.00 Viering en dagsluiting in de Kloosterkapel door Arine*

DAG 3
07.00 Ochtendgebed in de Kloosterkapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Stiltewandeling– Snoeien: keuzes maken*

13.00 Warme maaltijd

14.00 Bezinningsworkshop 4- Bloeien: mijn verlangen

15.30 Afsluiting

16.00 Vertrek naar huis

 

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

 

Dit is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen en gebeden zijn optioneel. Tijdens de maaltijden wordt er gesproken en er is gelegenheid om elkaar in de huiskamer te ontmoeten. Er is wel een sfeer van bezinning in het gebouw.

 

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

Niet inbegrepen

De groepen worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

 

Hoe was jouw retraite bij Arine?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Retraite: 'Authentiek Leven'
Average rating:  
 9 reviews
 by Henrike
Een waardevolle reis met jezelf
Retraite *: Authentiek leven

Ik ben vaker op retraite geweest, en het is elke keer weer verrassend wat je over jezelf leert. Wat ik bij deze retraite heel waardevol vond, was de combinatie van op een creatieve manier naar jezelf kijken aan de hand van het beeld van een boom, meer doelgerichte opdrachten over onder andere kwaliteiten en waarden, en een heel prettig coachingsgesprek wat een in mijn ogen heel ingewikkeld probleem een stuk versimpelde. Vooral de combinatie van deze drie heeft me een aantal heel waardevolle zelfinzichten gegeven. De locatie, die heel rustig is en waar je heerlijk kunt wandelen, heeft ook absoluut bijgedragen aan een paar heel bijzondere dagen. Bedankt voor de mooie ervaring.

 by Bibian
Mooi en verhelderend
Retraite *: Authentiek Leven

Arine weet vanuit een mooie, empathische betrokkenheid doortastende vragen te stellen, die mij hebben geholpen meer duidelijkheid te krijgen over een aantal zaken waar ik in vastliep. Daardoor kan ik weer vooruit.

De combinatie van het verblijf in de rust van het klooster en de bijbehorende tuin, het coachingsgesprek, de goede opbouw van het programma en voldoende eigen tijd om dingen te laten bezinken, waren erg heilzaam. In drie dagen heb ik veel meer inzichten gekregen dan ik had verwacht.

 by Jacqueline
Inspirerend
Retraite *: Authentiek leven
Leeftijd: 55 jaar
Beroep: POH somatiek
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Ik kijk terug op mooie momenten, vorig jaar heb ik de klooster wandel retraite gedaan en was ik al enthousiast.

Even helemaal weg van het alledaagse, deze keer in het klooster van Heiloo met grote tuin en de prachtige genadekapel.

De inspirerende workshops onder begeleiding van Arine en het coaching gesprek hebben iets in mij wakker geschud.

Arine weet een veilige omgeving te bieden.

Geen telefoon, wat een verademing....🙏

Dit alles met de bijzondere groep deelnemers maakte de 3 dagen compleet.

Dank voor de mooie dagen.

 by Anneke
Dank je wel!
Retraite *: Authentiek Leven
Leeftijd: 69
Beroep: met pensioen
Woonplaats: Assen

Dit was mijn eerste echte retraite en ik had het heel erg nodig ivm persoonlijke omstandigheden. Ik voelde mij heel veilig daar in de groep, en ook gewenst ondanks het feit dat ik de oudste was.

Het programma was prima voor mij en het heeft mij heel erg geholpen om zelf tot een beslissing te komen. Toen ik thuis was heb ik actie ondernomen met het door mij gewenste resultaat. Daardoor zal ik mijn taak als mantelzorger beter kunnen volhouden.

Al met al: hartelijk bedankt Arine, en ook voor mijn mede-groepsgenoten: dank je wel!

 by Vivian
Zeer waardevol
Retraite *: Authentiek leven
Leeftijd: 42
Beroep: projectleider
Woonplaats: Apeldoorn

Ik heb deze retraite als zeer waardevol ervaren. Het was mijn eerste retraite en had er niet veel verwachtingen bij, behalve dat ik de introductie tekst van de retraite had gelezen en mij direct heb aangemeld. Ik vond het zeer spannend vooral omdat ik bang was voor de groep en of die dingen van mij zouden verwachten. Dit was in het geheel niet zo. Het is je eigen retraite en iedereen is zelf met zijn of haar vraagstuk bezig. Het heeft mij heel veel opgeleverd. Ik heb nu vol overtuiging een keuze gemaakt en ben druk bezig om die waar te maken. Arine, je was een zeer goede retraiteleider en een heel mooi mens. Ik raad deze retraite van harte aan. En ga dan ook vooral alleen daar naartoe. Ik ga in de toekomst zeker weer op retraite wellicht wel jaarlijks.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.