Retraites Home

Over Monique

Laat ik mij even voorstellen

Wat is voor mij belangrijk?

Wat men terug ziet in mijn retraites zijn mijn kernwaarden. Zo vind ik in het leven echtheid, respect en zinvolheid belangrijk. Deze kernwaarden karakteriseren ook de sfeer van mijn retraites.

 

  • Echtheid

Voor mij zijn echtheid en puurheid het belangrijkste van alles. Wees gewoon lekker jezelf. Ik vind het fijn om een veilige, ongedwongen sfeer neer te zetten waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

  • Respect

Ik houd van interactie en vind verschillende zienswijzen juist interessant. Ik vind respect belangrijk en sluit graag aan bij de ander, bij hoe iets voor de ander is, hoe de ander het ervaart en ziet. Ik roep graag een proces op, in plaats van te onderwijzen.

 

  • Zinvol leven

Ik vind het belangrijk dat het ergens over gaat, dat iets betekenis heeft, en ertoe doet. De thema’s van de bezinningsvakanties zijn pakkend. Het maakt een verschil in je leven. Het raakt de kern, de essentie.

Hoe ik, Monique Oostdam in 2011 met de retraites begon....

Monique Oostdam Retraites
Mijn oud-collega hoorde mij vol enthousiasme vertellen over mijn passie en vroeg mij ´Waarom maak je van je passie niet je brood?’ Tja, waarom doe ik dat niet? Ik zou heel graag retraites willen geven. Maar….ik was eind twintig en dus veel te jong, vond ik. Je moet toch minimaal vijftig, zestig zijn om retraites te kunnen geven.

Maar één ding wat ik niet wilde is om met mijn droom begraven te worden. Zo besloot ik om gewoon maar wat stappen te gaan zetten en een coachopleiding bij de Academie voor Counseling en Coaching te gaan volgen.

Op een gegeven moment ontstond het idee om een ‘Van Klooster tot Kloosterwandeling’ te organiseren.  Ik zag het helemaal voor me en werd steeds enthousiaster. Redelijk amateuristisch zette ik een flyer in elkaar en mailde deze naar iedereen die ik kende. Veel mensen vonden het zo leuk, dat zij de flyer ook weer doorstuurden.

De eerste vijf deelnemers meldden zich aan. Ik was inmiddels 30 jaar, de jongste deelnemer was 47 jaar en de oudste 69 jaar. Dus tussen mij en de jongste deelnemer zat 17 jaar verschil! Ik geloof, en voor mij was dit een knipoog van God ‘Jij kunt jezelf wel te jong vinden, maar niet iedereen vindt dat.’

Toen ik in augustus 2011 mijn eerste retraite in het leven riep, had ik niet verwacht dat er zoveel animo zou zijn en dat er nog vele retraites zouden volgen.

Inmiddels zijn er al veel mensen mee geweest, heb ik mijn baan opgezegd en is mijn aanbod aan retraites sterk uitgebreid. Ik voel me nog altijd zó bevoorrecht dit te mogen organiseren. Het blijft bijzonder.  Het is zulk mooi en hartverwarmend werk.

Met dankbare groet,
Monique Oostdam

p.s.
De Klooster tot Kloosterwandeling is nu de Klooster Wandelretraite geworden, waar we verblijven bij de zusters in Valkenburg.

Agenda

De retraites die Monique geeft

Bezinningsweekend 'Op het kruispunt van je leven'

15-17 juni 'Op 't kruispunt van je leven'

- Klooster Heiloo

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Retraite Op reis door je leven

29 juni-1 juli 'Op reis door je leven'

- Abdij van Berne

Een retraite met maar liefst 10 workshops met onderwerpen als: Jij en je kinderjaren – Heden en toekomst – Inzicht in je relatie.

Waar wil jij stilstaan op je reis? Stel je eigen retraite samen. Begeleid door twee coaches.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Bezinningsweekend 'Op het kruispunt van je leven'

20-22 juli 'Op 't kruispunt van je leven'

- Abdij van Berne

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Retraite Op reis door je leven

24-26 aug 'Op reis door je leven'

- Abdij van Berne

Een retraite met maar liefst 10 workshops met onderwerpen als: Jij en je kinderjaren – Heden en toekomst – Inzicht in je relatie.

Waar wil jij stilstaan op je reis? Stel je eigen retraite samen. Begeleid door twee coaches.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Klooster Wandelretraite 2020 Nederland

7-9 sept: Klooster Wandelretraite

- Klooster Valkenburg

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning.

We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring.

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

Christelijke retraite 'Tot rust komen'

14-16 sept: 'Aan Zijn voeten'

- Klooster Heiloo

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn.

Dit is een christelijke retraite. (De andere retraites zijn algemeen.)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Stilte retraite 2020 Nederland

29 sept-1 okt 'De weg naar binnen'

- Klooster Heiloo

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf, naar wie jij bent.

Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Over de retraites

Over de retraites 

Wat al de retraites gemeen hebben is dat zij een plek zijn van thuiskomen. Een plek waar je even stilstaat en kijkt wat er nu gebeurt, waar je nu staat en om van daaruit contact te maken met wat je ten diepste verlangt.

 

In deze retraites staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommige mensen ook God) centraal. De invulling en het programma is in elke retraite anders.

Begeleiding – Je hoeft dit niet alleen te doen

Zo is er in de retraite dagelijks een bezinningsworkshop die je in jouw proces helpt. Ook heb je in deze retraite de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.

 

Zowel de bezinningsworkshops, de stilte wandeling, als het coachgesprek ondersteunen jou in jouw retraite.

Monique Oostdam - retraiteleidster

Reviews

Wat zeggen de deelnemers over Monique?

Confrontatie, Rust, openbaring

'Op het kruispunt van je leven'

Retraite was geweldig, was toch een confrontatie weer met mezelf en innerlijke kind. Waarvan ik dacht dat ik het had verwerkt. Ook weer een openbaring en Rust en genieten van de stilte. Maar ook mezelf kunnen coneccten met De Heer, heel bijzonder. Maar vooral mooie mensen ontmoet en in het bijzonder de oudste en wijze vrouw in ons groep. Vrouw op leeftijd doet nog alles is toch geweldig. Heel mooi omgeving. Dank je wel Monique voor de persoon die je bent en jij heb mij echt geraakt. Ik stond inderdaad op een kruispunt en het heeft mij inzicht gebracht en wat te doen en hoe verder te gaan. Het heeft ook een shift in mezelf gebracht. Het was heel bijzonder🙏🏽🤍
Lees meer

10 mei 2023

Juliette Latumaerissa

, 52 jaar

Operator bij een farmaceutisch groothandel

Breda

Wauw..

'Op het kruispunt van je leven'

Wauw, wat een ervaring en beleving was dit, geniet en straal er nog van 🤗 Dit was heel erg fantastisch, confronterend, leerzaam, emotioneel, motiverend en rustgevend tegelijkertijd. Tranen gelaten van het lachen en van verdriet. Bedankt lieve mede deelnemers voor jullie begrip, steun en motiverende woorden. Bedankt Monique voor je hulp, handvaten en wijze lezen. Bedankt klooster Heiloo en werknemers voor de service, mooie tuin en heerlijk eten. Zeker voor herhaling vatbaar maar dan een nieuwe retraite in een nieuw klooster.
Lees meer

10 mei 2023

Kobus Kurvers

, 46 jaar

Facility Coördinator

Valkenswaard

Heel mooi

'Op het kruispunt van je leven'

Onverwachte erg mooie beleving. Veel mensen liefde. Dat deze prachtige mensen nog bestaan, Geloofde er bijna niet meer in.
Lees meer

9 mei 2023

Bram Sas

, 60 jaar

Elektro technicus

Waddinxveen

Samen delen

'Op het kruispunt van je leven'

Voor mij een voldoen aan een oude wens. Op het kruispunt voor mij tussen leven en dood, een fantastische ontmoeting met mooie, gemotiveerde mensen, die aan hun moeilijkheden willen werken en die mij daar soms in wilden mee laten leven. Hartelijk dank daarvoor allen. En Monique dank voor jouw passievolle, geëmotioneerde leiding.
Lees meer

9 mei 2023

Reeske van Kesteren-Lutters

, 85 jaar

Geen meer

S-Hertogenbosch

Rust, ruimte, natuur, wandelingen, overdenkingen, samen zijn.

Klooster Wandelretraite

Wat een heerlijke tijd zo samen met een prachtige groep mensen en met Monique als retraite leidster. Heerlijke wandelingen door het mooie landschap rond Valkenburg. Wat heb ik genoten van de stilte en de mooie overdenkingen. Het heeft me echt rust in mij ziel gebracht, even een paar dagen voor mezelf. Ik zou zeggen, ga met Monique mee en je zult het zelf ervaren.
Lees meer

28 april 2023

Margreet Kamerbeek

, 60 jaar

Huisvrouw

Eindhoven

Prachtig programma met bezinningsopdrachten, wandelingen en ruimte voor eigen invulling in de stilte

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Het programma heeft me inzichten gegeven en verrijkt. De rust heeft me goed gedaan. Het nabijgelegen natuurgebied is prachtig en de wandelingen met de opdrachten waren heerlijk. Ik heb ook een heel fijn gesprek met Monique; volgens mij een optie waar alle deelnemers wel gebruik van hebben gemaakt. Ook ontzettend fijn om in de stilte even te kunnen sparren mbt de dingen die op je af komen en waar je mee kan worstelen.
Lees meer

21 april 2023

Hilde

, 45 jaar

Studieadviseur

Katwijk

Kostbaar . Mijn leven is verrijkt .

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ja , een paar woorden over zoveel goeds wat ik de drie dagen mocht ontvangen met dank aan de Heer en Monique die ons door de dagen geleid heeft . Het heeft mijn leven verrijkt . Met de Heer weer op weg , want ik was aan Zijn voeten . Een fijne beleving met elkaar . Nog één woord : kostbaar . Groeten van Gerrit met een dankbaar hart .
Lees meer

19 april 2023

Gerrit Beelen

, 71 jaar

Pensjoenaris

Veendam

In een woord fantastisch! Niet gedacht dat het zoveel zou betekenen voor mij.

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ik hoop deze retraite zeker te herhalen. Deze retraite bracht mij een serene rust in mij. Ik ben bij mijn gevoel gekomen en kon weer helder nadenken. Het was een weldaad. Eigenlijk zou iedereen dit een keer moeten doen. Heilzaam. Monique is een fijne integere coach.
Lees meer

18 april 2023

Dresien

, 64 jaar

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Ermelo

Hoognodige informatiedetox

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

De retraite heeft hoognodige rust gebracht. Ik vond het erg fijn om 3 dagen even geen prikkels van mailtjes, telefoontjes, whatsappjes, smsjes, social media, netflix, en een druk gezin te hebben. Het heeft me laten inzien dat dagen, weken, maanden en jaren zo extreem snel voorbij gaan omdat wij onszelf geen moment rust gunnen. Iedere 5 minuten moeten worden opgevuld met de telefoon. En na een drukke dag is het niet relaxen, maar stoppen we ons zelf nog vol met een Netflix serie. Vanaf nu bouw ik meer rust in mijn dagen: ik zet de telefoon ‘s avonds al eerder uit en luister ik in de auto regelmatig helemaal niets. Ik merk meer geduld en liefde voor mijn kinderen en mensen om mij heen. Bedankt!
Lees meer

17 april 2023

Martin

, 30 jaar

ZZP verkeerskundige

Bodegraven

Inspiratie aangeboord en weer wat meer terug gekomen bij mijn oorspronkelijke ik

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Enigszins gespannen maar vooral ook nieuwsgierig begon ik aan mijn eerste stilteretraite. En wat een bijzondere ervaring is het geworden! Monique heeft mij met haar enthousiasme, open blik en inspiratie in alle rust begeleid. Heb genoten van de stiltewandelingen, de geestelijke overdenkingen en het eten (eerlijk is eerlijk: behalve de bijbehorende geluiden en soms ongemakkelijke momenten tijdens het eten;-). Alles wat nodig was voor een ontspannen verblijf was aanwezig op de locatie. Prettig dat er een bepaald schema was, om zo de dagindeling wat te begeleiden, wel merkte ik dat ik de ‘niets hoeven- modus’ hierdoor niet altijd makkelijk kon vinden. Voor mij wordt het een volgende keer een mooie uitdaging daarin nog wat meer mijn eigen tempo te gaan bepalen. Opgeladen en vol nieuwe energie ging ik huiswaarts, ben nu al nieuwsgierig naar een nieuwe volgende retraite!
Lees meer

17 april 2023

Inge

, 45 jaar

bestuursadviseur/coördinator/coach

Deventer

Échte rust

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat vond ik het ontzettend spannend om dit aan te gaan en wat is het me meegevallen. Een heerlijke locatie, fijne mensen om me heen, Monique die vanuit alle rust en openheid de retraite leidt.. Ik heb écht genoten. Naast het genieten heeft het me ook veel inzicht geboden in mijn patronen en merk ik dat het me heel goed heeft gedaan. Ik voel me opgeladen en heb een vertrouwen in mezelf gekregen, die ik nooit eerder zo heb gevoeld. Heel bijzonder! Ik zou het zo weer boeken!
Lees meer

11 april 2023

Esther

, 28 jaar

Psycholoog

Heesch

intensief en verlichtend

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat een heerlijke dagen heb ik beleefd in Heiloo. Intensief en verlichtend. Met een gezonde dosis spanning en een open mind stapte ik erin. Al snel ervaarde ik een rust en een uitdaging voor mezelf. Door de dagen in stilte te zijn, innerlijke stilte, kon ik bij mijn thema’s komen welke ik zelf nog een plaatsje wilde geven. Mede door de rustige, vertrouwde uitstraling van Monique, het coachgesprek en de prachtige omgeving, heb ik deze hoofdstukkenkunnen sluiten. Het thema zingeving, Godsbeleving, is ook in mij voorbijgekomen. Het voelde krachtig en krijgt zeker een vervolg. De stilte retraite is een cadeau aan mezelf geweest waaruit ik krachtiger en rijker ben terug gekomen. Heerlijk!
Lees meer

23 januari 2023

Marjolein

, 51 jaar

Verpleegkundige GGZ

Geertruidenberg

Nog even de retraites op rij:

15-17 juni 'Op 't kruispunt van je leven'

Bezinningsweekend
Je kunt nu nog mee!

29 juni-1 juli 'Op reis door je leven'

Retraite 'Op reis door je leven'
Je kunt nu nog mee!

20-22 juli 'Op 't kruispunt van je leven'

Bezinningsweekend
Je kunt nu nog mee!

24-26 aug 'Op reis door je leven'

Retraite 'Op reis door je leven'
Je kunt nu nog mee!

7-9 sept: Klooster Wandelretraite

Klooster Wandelretraite
Helaas, al vol

14-16 sept: 'Aan Zijn voeten'

Christelijke retraite 'Aan Zijn voeten'
Je kunt nu nog mee!

29 sept-1 okt 'De weg naar binnen'

Stilte retraite
Je kunt nu nog mee!
Laad meer

Confrontatie, Rust, openbaring

'Op het kruispunt van je leven'

Retraite was geweldig, was toch een confrontatie weer met mezelf en innerlijke kind. Waarvan ik dacht dat ik het had verwerkt. Ook weer een openbaring en Rust en genieten van de stilte. Maar ook mezelf kunnen coneccten met De Heer, heel bijzonder. Maar vooral mooie mensen ontmoet en in het bijzonder de oudste en wijze vrouw in ons groep. Vrouw op leeftijd doet nog alles is toch geweldig. Heel mooi omgeving. Dank je wel Monique voor de persoon die je bent en jij heb mij echt geraakt. Ik stond inderdaad op een kruispunt en het heeft mij inzicht gebracht en wat te doen en hoe verder te gaan. Het heeft ook een shift in mezelf gebracht. Het was heel bijzonder🙏🏽🤍
Lees meer

10 mei 2023

Juliette Latumaerissa

, 52 jaar

Operator bij een farmaceutisch groothandel

Breda

Wauw..

'Op het kruispunt van je leven'

Wauw, wat een ervaring en beleving was dit, geniet en straal er nog van 🤗 Dit was heel erg fantastisch, confronterend, leerzaam, emotioneel, motiverend en rustgevend tegelijkertijd. Tranen gelaten van het lachen en van verdriet. Bedankt lieve mede deelnemers voor jullie begrip, steun en motiverende woorden. Bedankt Monique voor je hulp, handvaten en wijze lezen. Bedankt klooster Heiloo en werknemers voor de service, mooie tuin en heerlijk eten. Zeker voor herhaling vatbaar maar dan een nieuwe retraite in een nieuw klooster.
Lees meer

10 mei 2023

Kobus Kurvers

, 46 jaar

Facility Coördinator

Valkenswaard

Heel mooi

'Op het kruispunt van je leven'

Onverwachte erg mooie beleving. Veel mensen liefde. Dat deze prachtige mensen nog bestaan, Geloofde er bijna niet meer in.
Lees meer

9 mei 2023

Bram Sas

, 60 jaar

Elektro technicus

Waddinxveen

Samen delen

'Op het kruispunt van je leven'

Voor mij een voldoen aan een oude wens. Op het kruispunt voor mij tussen leven en dood, een fantastische ontmoeting met mooie, gemotiveerde mensen, die aan hun moeilijkheden willen werken en die mij daar soms in wilden mee laten leven. Hartelijk dank daarvoor allen. En Monique dank voor jouw passievolle, geëmotioneerde leiding.
Lees meer

9 mei 2023

Reeske van Kesteren-Lutters

, 85 jaar

Geen meer

S-Hertogenbosch

Rust, ruimte, natuur, wandelingen, overdenkingen, samen zijn.

Klooster Wandelretraite

Wat een heerlijke tijd zo samen met een prachtige groep mensen en met Monique als retraite leidster. Heerlijke wandelingen door het mooie landschap rond Valkenburg. Wat heb ik genoten van de stilte en de mooie overdenkingen. Het heeft me echt rust in mij ziel gebracht, even een paar dagen voor mezelf. Ik zou zeggen, ga met Monique mee en je zult het zelf ervaren.
Lees meer

28 april 2023

Margreet Kamerbeek

, 60 jaar

Huisvrouw

Eindhoven

Prachtig programma met bezinningsopdrachten, wandelingen en ruimte voor eigen invulling in de stilte

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Het programma heeft me inzichten gegeven en verrijkt. De rust heeft me goed gedaan. Het nabijgelegen natuurgebied is prachtig en de wandelingen met de opdrachten waren heerlijk. Ik heb ook een heel fijn gesprek met Monique; volgens mij een optie waar alle deelnemers wel gebruik van hebben gemaakt. Ook ontzettend fijn om in de stilte even te kunnen sparren mbt de dingen die op je af komen en waar je mee kan worstelen.
Lees meer

21 april 2023

Hilde

, 45 jaar

Studieadviseur

Katwijk

Kostbaar . Mijn leven is verrijkt .

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ja , een paar woorden over zoveel goeds wat ik de drie dagen mocht ontvangen met dank aan de Heer en Monique die ons door de dagen geleid heeft . Het heeft mijn leven verrijkt . Met de Heer weer op weg , want ik was aan Zijn voeten . Een fijne beleving met elkaar . Nog één woord : kostbaar . Groeten van Gerrit met een dankbaar hart .
Lees meer

19 april 2023

Gerrit Beelen

, 71 jaar

Pensjoenaris

Veendam

In een woord fantastisch! Niet gedacht dat het zoveel zou betekenen voor mij.

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ik hoop deze retraite zeker te herhalen. Deze retraite bracht mij een serene rust in mij. Ik ben bij mijn gevoel gekomen en kon weer helder nadenken. Het was een weldaad. Eigenlijk zou iedereen dit een keer moeten doen. Heilzaam. Monique is een fijne integere coach.
Lees meer

18 april 2023

Dresien

, 64 jaar

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Ermelo

Hoognodige informatiedetox

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

De retraite heeft hoognodige rust gebracht. Ik vond het erg fijn om 3 dagen even geen prikkels van mailtjes, telefoontjes, whatsappjes, smsjes, social media, netflix, en een druk gezin te hebben. Het heeft me laten inzien dat dagen, weken, maanden en jaren zo extreem snel voorbij gaan omdat wij onszelf geen moment rust gunnen. Iedere 5 minuten moeten worden opgevuld met de telefoon. En na een drukke dag is het niet relaxen, maar stoppen we ons zelf nog vol met een Netflix serie. Vanaf nu bouw ik meer rust in mijn dagen: ik zet de telefoon ‘s avonds al eerder uit en luister ik in de auto regelmatig helemaal niets. Ik merk meer geduld en liefde voor mijn kinderen en mensen om mij heen. Bedankt!
Lees meer

17 april 2023

Martin

, 30 jaar

ZZP verkeerskundige

Bodegraven

Inspiratie aangeboord en weer wat meer terug gekomen bij mijn oorspronkelijke ik

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Enigszins gespannen maar vooral ook nieuwsgierig begon ik aan mijn eerste stilteretraite. En wat een bijzondere ervaring is het geworden! Monique heeft mij met haar enthousiasme, open blik en inspiratie in alle rust begeleid. Heb genoten van de stiltewandelingen, de geestelijke overdenkingen en het eten (eerlijk is eerlijk: behalve de bijbehorende geluiden en soms ongemakkelijke momenten tijdens het eten;-). Alles wat nodig was voor een ontspannen verblijf was aanwezig op de locatie. Prettig dat er een bepaald schema was, om zo de dagindeling wat te begeleiden, wel merkte ik dat ik de ‘niets hoeven- modus’ hierdoor niet altijd makkelijk kon vinden. Voor mij wordt het een volgende keer een mooie uitdaging daarin nog wat meer mijn eigen tempo te gaan bepalen. Opgeladen en vol nieuwe energie ging ik huiswaarts, ben nu al nieuwsgierig naar een nieuwe volgende retraite!
Lees meer

17 april 2023

Inge

, 45 jaar

bestuursadviseur/coördinator/coach

Deventer

Échte rust

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat vond ik het ontzettend spannend om dit aan te gaan en wat is het me meegevallen. Een heerlijke locatie, fijne mensen om me heen, Monique die vanuit alle rust en openheid de retraite leidt.. Ik heb écht genoten. Naast het genieten heeft het me ook veel inzicht geboden in mijn patronen en merk ik dat het me heel goed heeft gedaan. Ik voel me opgeladen en heb een vertrouwen in mezelf gekregen, die ik nooit eerder zo heb gevoeld. Heel bijzonder! Ik zou het zo weer boeken!
Lees meer

11 april 2023

Esther

, 28 jaar

Psycholoog

Heesch

intensief en verlichtend

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat een heerlijke dagen heb ik beleefd in Heiloo. Intensief en verlichtend. Met een gezonde dosis spanning en een open mind stapte ik erin. Al snel ervaarde ik een rust en een uitdaging voor mezelf. Door de dagen in stilte te zijn, innerlijke stilte, kon ik bij mijn thema’s komen welke ik zelf nog een plaatsje wilde geven. Mede door de rustige, vertrouwde uitstraling van Monique, het coachgesprek en de prachtige omgeving, heb ik deze hoofdstukkenkunnen sluiten. Het thema zingeving, Godsbeleving, is ook in mij voorbijgekomen. Het voelde krachtig en krijgt zeker een vervolg. De stilte retraite is een cadeau aan mezelf geweest waaruit ik krachtiger en rijker ben terug gekomen. Heerlijk!
Lees meer

23 januari 2023

Marjolein

, 51 jaar

Verpleegkundige GGZ

Geertruidenberg

Blogs van Monique

Dodenherdenking

Leed. Groot leed. Wat was voor jou een moeilijke periode? Sta stil, erken

Oorlog. Zo verschrikkelijk. Wat een leed. Tijdens Dodenherdenking staan we stil bij dit afschuwelijke leed. Met onze harten voelen we mee. We erkennen hen, we erkennen hun leed.
Zo kennen wij ook leed, weliswaar op een ander niveau, Momenten waar je door moest gaan. Momenten van overleven. Wat was voor jou een zware periode? Neem een momentje de tijd om te herdenken, te erkennen en stil te staan.

Lees verder »
Innerlijk kind

Ja, ik zal ook goed voor jou zijn

Wie ben jij voor jezelf? Ben je vaak ook beter voor een ander of voor je werk, dan voor jezelf. Ik was dat in ieder geval wel. In dit blog deel ik een zeer persoonlijk stukje van mezelf. Een schets waar ik vandaan kwam. Ik was voorheen beter voor de ander, dan voor mezelf……

Lees verder »

Ontstressen- Tot rust komen

Hoe ontstress je? Hoe kom je tot rust? In welke versnelling leef jij?
– Fysiek ontstressen: een time out nemen
– Mentaal ontstressen: wat is er gaande?
– Emotioneel ontstressen – ontlasten
– Terug naar jezelf
– Van ontstressen naar voeden

Lees verder »
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven