Carin Kops - retraites

Over Carin

Laat ik mij even voorstellen

Hoi, ik ben Carin!

Ik ben vrouw van Matthijs, moeder van Levi en Mika en woonachtig in Lelystad. Ik werk als coach in mijn eigen coachpraktijk en vandaaruit organiseer en begeleid ik sinds 2018 ook retraites. In mijn vrije tijd bak en kook ik graag (het liefst met verse groenten, kruiden en fruit uit mijn moestuin), kom ik tot rust met een boek op de bank en hou ik van koffie drinken op leuke terrasjes of gezellige koffietentjes.

 

Mensen omschrijven mij als vriendelijk, betrokken, meelevend, open, creatief en toegankelijk. Dit zijn dan ook de eigenschappen waarmee ik mijn coach-zijn inzet. Zowel tijdens de individuele gesprekken als tijdens de weekenden. Door vragen te stellen, te luisteren en te volgen, hoor ik wat de ander me wérkelijk wil vertellen. Ik krijg dan ook vaak de reactie dat mensen zich gehoord, gezien en veilig (vertrouwd) voelen bij mij.

 

Dit gaat verder dan alleen het gesprek… vanuit een totale zienswijze (waarbij ik geloof dat lichaam, ziel én geest met elkaar verbonden zijn), wil ik graag dat alles met elkaar klopt. Een warm welkom, heerlijk eten en drinken (het gevoel dat je ‘verwend’ wordt), een prachtige omgeving, inspirerende vragen en opdrachten en een luisterend oor is dan dus ook het totaalplaatje dat ik aanbied.

Agenda

De retraites die Carin geeft

No data was found

Reviews

Wat zeggen de deelnemers over Carin?

Mijn eerste retraite..

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik probeerde mijn eerste retraite zonder al te veel verwachtingen in te gaan. Het was een weekend vol verwennerij, opgemaakt bed, lekker eten, koffie met iets lekkers en een leuke plek (zorgboerderij met dieren en natuur). Deze retraite is bij uitstek goed om echt even tot jezelf te komen. Dat is mij helaas niet geheel gelukt, ik stond eigenlijk het hele weekend in zorgen voor de ander stand. Ik vind het ergens jammer dat dit niet is opgemerkt c.q. benoemd. Daarnaast moest ik, als niet gelovige, wel erg wennen aan de soms directe, soms indirecte, aanwijzingen richting het geloof. Desalniettemin is het een weekend geworden met aandachtspunten voor mijzelf, waar ik hopelijk binnen een ander traject mee verder kan.
Lees meer

2 april 2024

Marij

-

Een tijd voor eerlijke zelfreflectie

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

De retraite heeft me nieuwe handvatten gegeven om dichter bij mezelf te komen en echt te ontdekken dat ik genoeg ben. Dat ik mezelf mag zijn in een rumoerige wereld dat ik een mooi kind van God ben. De onderwerpen die behandeld worden zijn zeer persoonlijk in te vullen en geven je inzicht waar je staat en ook waar je naar toe kan groeien. Het coach gesprek is verhelderend en opbouwend. Heel mooi is dat God echt, voor mij, centraal stond.
Lees meer

30 maart 2024

Doni de Leeuw

, 66 jaar

Vrijwillige secretariaat medewerker Best Life Church

Loenen aan de Vecht

Heerlijke rust, tijd voor mezelf, geen getouwtrek aan me. Genieten van de rust en het niet ‘alsmaar moeten’.

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Verwennerij, bed was opgemaakt, maaltijden verzorgd, afruimen en afwassen hoefde niet. Leerzaam en soms ook confronterend omdat je met jezelf bezig bent. Zoiets als: Aha…zit dat zo? Doe ik dat echt zo? Adv bezinningsvragen verder komen. Echt fijn!! Ik ga het zeker nog een keer (of wat) doen het heeft mij meer inzicht gebracht in mijn ‘ik ben (en dat is ECHT) genoeg!! Ik mag er ook voor mezelf zijn en het besef om echt ook tijd voor mezelf apart te zetten.
Lees meer

30 maart 2024

Jasperina

, 73 jaar

gepensioneerd leerkracht, theologie gestudeerd op late leeftijd

Den Helder

Een fantastische manier om weer in contact met jezelf te komen

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

Voor mij zijn stilte retraites een belangrijke manier om het contact met mezelf te onderhouden. In het dagelijks leven voel ik me snel overspoeld en overprikkeld, maar is het moeilijk om genoeg tijd te nemen om daarvan bij te komen. Retraites als deze dwingen me om stil te staan en zo weer te voelen hoe het met me gaat en wat ik nodig heb. De retraite ‘Mijn binnenste buiten ‘ focust daarnaast met vragen en overdenking extra op de vraag wat er bij jou gehoord wil worden, iets wat pas duidelijk wordt in de stilte. Het coach gesprek is daarbij een hele mooie tool om handen en voeten te geven aan dat wat gehoord wil worden. De kundige begeleiding en verzorging van alles om de retraite heen, zoals de maaltijden, zorgen ervoor dat je echt even alleen maar bezig hoeft te zijn met jezelf en dat dat op een hele veilige, fijne manier gaat. Een absolute aanrader!
Lees meer

23 december 2023

Henrike Ratering

, 38 jaar

Ervaringsdeskundige ADHD en hoogsensitiviteit

Doornenburg

Echt thuis komen bij jezelf.

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

Een mooi ervaring in een veilige omgeving waarin je met liefde verzorgt wordt. En met mooie inzichten weer naar huis mag.
Lees meer

20 december 2023

Amina El bouchaibi

, 46 jaar

Leerkracht

Amsterdam

In de stilte terug gekeerd naar wat er echt in mij speelt. Een openbaring

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

Ik heb ontdekt hoe fijn het is om een heel weekend echt stil te zijn. Ik ben uiteindelijk (geholpen door de vragen die gesteld werden en de fantastische coaching van Carin) veel dichter bij wat er in mij leeft gekomen. Mijn doel voor dit weekend heb ik helemaal bereikt. En ik mocht op afstand zien hoe anderen met hun verwerking bezig waren. Kostbaar hoe je dan toch in stilte samen kunt zijn hierin.
Lees meer

20 december 2023

Jeannet Spaltman

, 63 jaar

Reisadviseur

Dronten

Prachtige ervaring die lang nagloeit

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik wilde een weekendje rust voor mezelf, om eens even stil te blijven en niet maar door te rennen. En het thema, Ik ben (en dat is) genoeg, sloot goed bij me aan. Even tijd voor mezelf, even de stilte in. Die stilte was zo ontzettend helend, dat had ik van tevoren nooit kunnen denken. De rust, de vertraging en het vertrouwen binnen de groep die als vanzelf kwam- het was meer dan genoeg. Carin weet heel snel een groep te vormen en je op je gemak te stellen. En daarnaast word je ook nog eens verwend met heerlijk eten en drinken. Ik ga zeker op herhaling!
Lees meer

10 december 2023

Hanna

, 52 jaar

Orthopedagoog

Bergschenhoek

Nog meer dan ik had verwacht en op had gehoopt.

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

zie titel.
Lees meer

10 december 2023

Hilde Vorderman

, 60 jaar

-

Hollands Kroon

Thuis komen bij mezelf en God

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik heb de retraite als heel waardevol ervaren. Geleerd dat ik stilte heel erg prettig vond. Ik mocht in de stilte God ervaren, thuis komen en tot rust bij hem. Ik heb geleerd dat er gewoon zijn vaak al goed genoeg is. En dat ik ook mild naar mezelf mag zijn. De sfeer was enorm prettig en veilig. Ik heb er enorm van genoten. Carin is een zeer prettig persoon. Ik ben zo enthousiast dat ik er regelmatig over praat en mensen om me heen aanmoedig de stap ook te zetten
Lees meer

8 december 2023

Hennie Bakker

, 53 jaar

Ambulant medewerker in de gehandicaptenzorg

ERMELO

Mooi, intens en ruimte

Over Carin Kops

('Anders leren vasthouden')

Achteraf was deze retraite iets t vroeg voor mij tov mijn herstel. Ik merkte dat ik veel lijfelijk bezig was, na 3 mnd laatste behandelingen. Ik kon daarom ook niet emotioneel diep naar binnen gaan. De terugweg was n enorme uitdaging en moest ik 1, 5 week bijkomen was doodop. Ik hoop dat ik dit over n jaar nog eens over kan doen! Wat mij is opgevallen is de liefde en aandacht op de kleinste details, overal is aan gedacht, de welkom kaartjes op de deur, chocolaatje, naam en schriftje, gesprek, persoonlijke aandacht en ruimte, kaartje jaqueline, dan de zakjes voor meeneem lunch met de lekkere broodjes en ga zo maar door echt onwijs attend en liefdevol!!! Heb genoten van de soepen maar vond de ontbijt en avond eten met vega kip iets minder. Lazanja, spagetti of zo zou heerlijk zijn de volgende keer. Toch genoten en mijn lessen geleerd!
Lees meer

5 april 2023

Caroline Houben

, 60 jaar

Onderwijzeres bs

Arnhem

Lekker tot rust gekomen

Over Carin Kops

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Het was fijn om een paar dagen niets te hoeven zeggen en naar niemand te hoeven luisteren. Ik heb mijn eigen plan getrokken, het was heerlijk dat daar ruimte voor was.
Lees meer

18 maart 2023

Trudy

-

Enorm genoten en tot mezelf gekomen

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik heb de retraite gevolgd in Lelystad. Genoeg moeilijke momenten met mezelf gehad, maar toch een houvast gekregen. Juist door de stilte op te zoeken ben je gedwongen om naar jezelf te luisteren. Een erg fijn gesprek gehad met Danitsja. Tranen mochten er vloeien. Daarnaast wil ik Carin en haar moeder bedanken voor de gastvrijheid en de zorgen. Heerlijk gegeten en compleet in de watten gelegd. In kan het iedereen aanraden die ‘het even niet meer weet’. Hartelijk dank.
Lees meer

18 maart 2023

Kitty

, 51 jaar

Ondernemer

Deventer

Nog even de retraites op rij:

No data was found

Blogs Carin

Blogs van Carin

Blog - Mag ik er zijn

Mag ik er zijn

Voel jij je gezien? Door wie wel? Door wie niet? Soms doe je heel hard je best om gezien te worden. Om erkenning te ontvangen voor je hard werken….

Lees verder »
Loslaten en vergeven

Dit nooit meer…!

Je herkent het vast wel, zo’n ervaring in je leven dat je zegt: “dit wil ik nóóit meer meemaken!”.

Zelf herken ik het op meerdere vlakken. Zoals die periode dat ik mezelf echt helemaal niet meer herkende. Van die energieke, vrolijke vrouw, naar een lamgeslagen persoon die alleen maar huilend in haar stoel kon zitten. Tsjonge… als ik daar nog aan terugdenk… echt, daar wil ik nóóit meer naar terug!

Lees verder »
Foto - Idols Piano

Heb jij de X-factor?

Heb jij de X-factor? Grote kans dat je nu afhaakt, want “Carin, dit is toch echt zo passé!” Maar dat het wellicht toch actueler is dan je denkt, leg ik je in dit blog graag uit. Geef me even 2 minuten van je tijd, dan geloof ik dat je een mooi inzicht krijgt over hoe ook jij kunt omgaan met de jury-in-jou. En dat jij dus ook…

Lees verder »
Het leven loopt soms anders

Soms loopt het leven anders

De afgelopen maanden waren een rollercoaster. Ik merk dat ik vastloop in mijn emoties. Ik heb tijd voor mijzelf nodig. Tijd voor bezinning. Daarom ben ik even weg van thuis. Om zo ruimte een aandacht te geven aan dat wat er bij mij van binnen speelt, te kunnen luisteren naar dat wat gehoord wil worden. Daarom heb ik een paar heerlijke dagen voor mezelf geboekt.
Het was de afgelopen tijd veel: mijn man werd

Lees verder »
Weekendretraite 'Ik ben genoeg'

3-delige serie ‘Ik ben Genoeg’

Ontdek de vrijheid die ‘genoeg’ met zich meebrengt.
– Wat is genoeg eigenlijk?
– En wanneer ben je genoeg?
– Wanneer heb je genoeg?
– Hoe zou het eruit zien als het genoeg is?
Over al deze vragen gaan we in de komende drie dagen nadenken. Ik heb leuke video’s voor je klaar staan, ik deel met jou over mijn eigen zoektocht naar ‘genoeg’ en help jou ontdekken hoe dat

Lees verder »
Over Carin Kops

Veilig tevoorschijn komen

Onlangs nam een prachtige jonge vrouw deel aan mijn retraite. Ze was moe, zo moe. Er was veel gebeurd in de afgelopen maanden wat een plekje moest krijgen. De pijn en andere emoties had ze zorgvuldig verstopt. Heel voorzichtig, net als een heremietkreeftje, liet ze zich zien. Ik dacht aan de vakanties van mijn jeugd.

Lees verder »
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven