Carin Kops - retraites

Over Carin

Laat ik mij even voorstellen

Hoi, ik ben Carin!

Ik ben vrouw van Matthijs, moeder van Levi en Mika en woonachtig in Lelystad. Ik werk als coach in mijn eigen coachpraktijk en vandaaruit organiseer en begeleid ik sinds 2018 ook retraites. In mijn vrije tijd bak en kook ik graag (het liefst met verse groenten, kruiden en fruit uit mijn moestuin), kom ik tot rust met een boek op de bank en hou ik van koffie drinken op leuke terrasjes of gezellige koffietentjes.

 

Mensen omschrijven mij als vriendelijk, betrokken, meelevend, open, creatief en toegankelijk. Dit zijn dan ook de eigenschappen waarmee ik mijn coach-zijn inzet. Zowel tijdens de individuele gesprekken als tijdens de weekenden. Door vragen te stellen, te luisteren en te volgen, hoor ik wat de ander me wérkelijk wil vertellen. Ik krijg dan ook vaak de reactie dat mensen zich gehoord, gezien en veilig (vertrouwd) voelen bij mij.

 

Dit gaat verder dan alleen het gesprek… vanuit een totale zienswijze (waarbij ik geloof dat lichaam, ziel én geest met elkaar verbonden zijn), wil ik graag dat alles met elkaar klopt. Een warm welkom, heerlijk eten en drinken (het gevoel dat je ‘verwend’ wordt), een prachtige omgeving, inspirerende vragen en opdrachten en een luisterend oor is dan dus ook het totaalplaatje dat ik aanbied.

Agenda

De retraites die Carin geeft

Retraite 'Anders leren vasthouden'

9-11 juni - 'Anders (leren) vasthouden'

- 't Groei-end

In dit weekend sta je stil bij wat geweest is. De moeilijke periode(s) in je leven, personen die je pad hebben gekruist. Op een bezinnende manier ga je bezig om dat wat er was los te laten, door het op een andere manier te leren vasthouden.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Retraiteweekend - Mijn binnenste buiten

23-25 juni 'Mijn binnenste-buiten'

- 't Groei-end

Luisteren en aandacht geven naar wat bij jou van binnen leeft, dat is wat in dit stilte weekend centraal staat.

Welk deel van jouw binnenste vraagt om aandacht, wil naar buiten komen?

Beschikbaarheid: Nog maar 2 plaatsen beschikbaar! Wacht dus niet te lang.

Weekend retraite 'Ik ben Genoeg'

1-3 sept: 'Ik ben (en dat is) Genoeg'

- 't Groei-end

Het programma van dit weekend geeft jou ruimte om na te denken over het begrip ‘genoeg’. Wat is voor jou genoeg? Wanneer ben of doe je genoeg? Wat heb jij nodig voor het (goed) genoeg is?

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Retraiteweekend - Mijn binnenste buiten

29 sept- 1 okt 'Mijn binnenste-buiten'

- 't Groei-end

Luisteren en aandacht geven naar wat bij jou van binnen leeft, dat is wat in dit stilte weekend centraal staat.

Welk deel van jouw binnenste vraagt om aandacht, wil naar buiten komen?

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Reviews

Wat zeggen de deelnemers over Carin?

Mooi, intens en ruimte

'Anders leren vasthouden'

Achteraf was deze retraite iets t vroeg voor mij tov mijn herstel. Ik merkte dat ik veel lijfelijk bezig was, na 3 mnd laatste behandelingen. Ik kon daarom ook niet emotioneel diep naar binnen gaan. De terugweg was n enorme uitdaging en moest ik 1, 5 week bijkomen was doodop. Ik hoop dat ik dit over n jaar nog eens over kan doen! Wat mij is opgevallen is de liefde en aandacht op de kleinste details, overal is aan gedacht, de welkom kaartjes op de deur, chocolaatje, naam en schriftje, gesprek, persoonlijke aandacht en ruimte, kaartje jaqueline, dan de zakjes voor meeneem lunch met de lekkere broodjes en ga zo maar door echt onwijs attend en liefdevol!!! Heb genoten van de soepen maar vond de ontbijt en avond eten met vega kip iets minder. Lazanja, spagetti of zo zou heerlijk zijn de volgende keer. Toch genoten en mijn lessen geleerd!
Lees meer

5 april 2023

Caroline Houben

, 60 jaar

Onderwijzeres bs

Arnhem

Lekker tot rust gekomen

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Het was fijn om een paar dagen niets te hoeven zeggen en naar niemand te hoeven luisteren. Ik heb mijn eigen plan getrokken, het was heerlijk dat daar ruimte voor was.
Lees meer

18 maart 2023

Trudy

Enorm genoten en tot mezelf gekomen

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik heb de retraite gevolgd in Lelystad. Genoeg moeilijke momenten met mezelf gehad, maar toch een houvast gekregen. Juist door de stilte op te zoeken ben je gedwongen om naar jezelf te luisteren. Een erg fijn gesprek gehad met Danitsja. Tranen mochten er vloeien. Daarnaast wil ik Carin en haar moeder bedanken voor de gastvrijheid en de zorgen. Heerlijk gegeten en compleet in de watten gelegd. In kan het iedereen aanraden die ‘het even niet meer weet’. Hartelijk dank.
Lees meer

18 maart 2023

Kitty

, 51 jaar

Ondernemer

Deventer

Stilte… met oefeningen en overdenkingen, wat een kracht heeft dat

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

De retraite heeft mij genoodzaakt eerlijk te zijn tegenover mezelf. Waar loop ik tegenaan? Hoe wil ik daarmee omgaan? Welke opties zie ik? Carin loodst de groep in alle rust en met groot respect door zinvolle overdenkingen heen. Ik voelde me verwend tot in het kleinste detail. Het enige waarmee ik bezig hoefde te zijn, was ik zelf. Daarnaast is de omgeving heel prettig. De hele ervaring was zeer waardevol.
Lees meer

18 maart 2023

Anja

, 56 jaar

Continuous improvement specialist

Rockanje

Heerlijk

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

De retraite heeft me heel veel rust gegeven en inzicht
Lees meer

18 maart 2023

Pauline

Verdiepend, bevrijdend en inspirerend!

Stilte weekend 'Mijn binnenste-buiten'

Open maar toch een beetje sceptisch ging ik de retraite in en wat heb ik genoten! Van de locatie, de rust, de bezinningsmomenten, het eten en bovenal heb ik genoten van alle kleine dingen waardoor ik me enorm gezien heb gevoeld. Carin is er als je haar nodig hebt, ze ontzorgt je met zo veel liefde en weet daarnaast tijdens het coach gesprek ook nog eens de vinger op de zere plek te leggen. Alleen maar lof en diep respect. Ik kom zeker nog een keertje terug.
Lees meer

18 maart 2023

Lynn

Zo passend

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Voor het eerst een retraite, best wel spannend. Maar zo blij dat ik voor mijzelf gekozen heb en dit weekend tijd voor mijzelf heb gemaakt. Zeer welkom geheten door Carin en een fijne veilige groep waar je je emotie kon laten gaan. Het leek helemaal afgestemd op mij. Zo goed om dit weekend ook tijd te hebben gehad om stil te staan bij mijn verdriet, daar was ruimte en tijd voor. De stilte in de huiskamer was heerlijk. Maar ook het gesprek tijdens het fantastische eten was erg fijn. Het hele programma gaf op verschillende vlakken kijk op hoe je in het leven staat en dat je goed genoeg bent. Heel goed gedaan. We werden goed verzorgd door Jannie in de kantine, heel veel dank. Het coach gesprek met Carin was helpend en wel confronterend maar zeer leerzaam. Ik zou het echt mensen aanraden om een weekend voor jezelf te nemen. Echt heel waardevol. Voor nu en nog eens. Bedankt Carin
Lees meer

9 maart 2023

Ellen

, 63 jaar

verpleegkundige neonatologie

Soest

Geweldige ervaring

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Voor het eerst in mijn leven alleen weg en op retraite. Wat heb ik me welkom, veilig en fijn gevoeld bij Carin. Ook een prettig, gezellige groep met openheid en respect. Fijne plek, verwennerij met lekkere gerechten, goed coach gesprek en goed programma met bezinningsopdrachten. Kortom, geweldig weekend met mezelf.
Lees meer

6 maart 2023

Daniëlle

, 43 jaar

Onthaasten

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

In n vredige setting met aandacht voor huis en haard kom ik tot rust en durf ik naar binnen te kijken bijgestaan door de vragen en het coachingsgesprek van Carin. Dank daarvoor. Heeft me zeker verdieping gebracht💚
Lees meer

6 maart 2023

Annemiek

, 65 jaar

Thuisbegeleider

Amstelveen

Leven vanuit je essentie

5 sterren

'Authentiek leven'

Hoe was mijn retraite bij Arine? Het eerste dat ik mij afvraag bij deze vraag is hoe ik heb kunnen twijfelen om in retraite te gaan? Was het de spanning voor het onbekende? Nu kan ik mij alleen maar verwonderen over deze bijzondere belevenis; de weg naar mijn innerlijke vrijheid en daardoor mezelf terug vinden, door afstand te nemen van alles en af te stemmen op wat echt belangrijk is voor mij. Bij aankomst in het klooster staat een vriendelijke, rustige en stralende persoonlijkheid mij op te wachten; Arine. Het begin van een paar dagen van bezinning in de sereniteit van het klooster, de stilte en het ongecompliceerde zijn. In 3 dagen neemt Arine mij mee op reis; een zoektocht naar mezelf. Arine wijst mij de weg door handvaten aan te reiken middels creatieve workshops en bezinningsmomenten. Deze handvaten lijken allemaal in elkaar verweven en pas op de laatste dag van deze reis lijk ik dit te beseffen; ik heb mezelf terug gevonden, leven vanuit mijn essentie. Arine zegt dat ze maar een kleine schakel is gedurende mijn reis, toch ben ik haar heel dankbaar voor wie ze is en wat ze doet, vanuit haar hart en niet omdat het moet. (Voor degenen die zich afvragen hoe het verblijf in het klooster was; schone kamers en heerlijk eten!)
Lees meer

28 november 2022

Anna

, 37 jaar

Mega goed

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

De balans tussen programma en eigen tijd (wat je overigens zelf mag bepalen) is mega goed. Voor mezelf: ik wilde ontdekken waar ik zelf ook al weer sta t.o.v. werk en andere zaken. Het proces (verwerkt in het programma) heeft me weer ‘op mijn eigen voeten’ gezet. Ik ben niet afhankelijk van de bevestigingen van anderen om mij heen, m.n. werkgevers.
Lees meer

25 november 2022

Wilma

, 60+ jaar

receptie/ facilitair

Elburg

Echt tijd voor mezelf, bezinning en hiervan kunnen genieten!

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Dankjewel! … bijzonder om zo tot rust te komen, er waren plekken en momenten waar je echt niet mocht praten, leek mij zó gek en asociaal😂, maar dat maakt dat je echt tot rust komt voor jezelf. Ik was bezig met bezinningsvragen of ‘niks’. Veel (bijbel) gelezen, maar die vrije invulling was hoe ik het mocht doen. Was ook een hele bijzondere fijne groep, zoals ik her ervaren heb. Alhoewel je veelal alles zelf deed, maar tijdens maaltijden mocht je bijvoorbeeld praten. Was heel bijzonder en goed om te doen en wil ik graag vaker doen. O, ja ook héérlijk genoten van de bak en kookkunsten van Carin!
Lees meer

24 november 2022

Esther

Nog even de retraites op rij:

9-11 juni - 'Anders (leren) vasthouden'

Retraite 'Anders leren vasthouden'
Je kunt nu nog mee!

23-25 juni 'Mijn binnenste-buiten'

Stilte weekend 'Mijn binnenste buiten'
Nog maar 2 plaatsen

1-3 sept: 'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
Je kunt nu nog mee!

29 sept- 1 okt 'Mijn binnenste-buiten'

Stilte weekend 'Mijn binnenste buiten'
Je kunt nu nog mee!
Laad meer

Blogs Carin

Blogs van Carin

Blog - Mag ik er zijn

Mag ik er zijn

Voel jij je gezien? Door wie wel? Door wie niet? Soms doe je heel hard je best om gezien te worden. Om erkenning te ontvangen voor je hard werken….

Lees verder »
Loslaten en vergeven

Dit nooit meer…!

Je herkent het vast wel, zo’n ervaring in je leven dat je zegt: “dit wil ik nóóit meer meemaken!”.

Zelf herken ik het op meerdere vlakken. Zoals die periode dat ik mezelf echt helemaal niet meer herkende. Van die energieke, vrolijke vrouw, naar een lamgeslagen persoon die alleen maar huilend in haar stoel kon zitten. Tsjonge… als ik daar nog aan terugdenk… echt, daar wil ik nóóit meer naar terug!

Lees verder »
Foto - Idols Piano

Heb jij de X-factor?

Heb jij de X-factor? Grote kans dat je nu afhaakt, want “Carin, dit is toch echt zo passé!” Maar dat het wellicht toch actueler is dan je denkt, leg ik je in dit blog graag uit. Geef me even 2 minuten van je tijd, dan geloof ik dat je een mooi inzicht krijgt over hoe ook jij kunt omgaan met de jury-in-jou. En dat jij dus ook…

Lees verder »
Het leven loopt soms anders

Soms loopt het leven anders

De afgelopen maanden waren een rollercoaster. Ik merk dat ik vastloop in mijn emoties. Ik heb tijd voor mijzelf nodig. Tijd voor bezinning. Daarom ben ik even weg van thuis. Om zo ruimte een aandacht te geven aan dat wat er bij mij van binnen speelt, te kunnen luisteren naar dat wat gehoord wil worden. Daarom heb ik een paar heerlijke dagen voor mezelf geboekt.
Het was de afgelopen tijd veel: mijn man werd ziek,

Lees verder »

Veilig tevoorschijn komen

Onlangs nam een prachtige jonge vrouw deel aan mijn retraite. Ze was moe, zo moe. Er was veel gebeurd in de afgelopen maanden wat een plekje moest krijgen. De pijn en andere emoties had ze zorgvuldig verstopt. Heel voorzichtig, net als een heremietkreeftje, liet ze zich zien. Ik dacht aan de vakanties van mijn jeugd.

Lees verder »
Retraite foto brug

Nog even volhouden

Nog even volhouden. Nog éventjes… en dan…. Herken je dat? Dat je bij jezelf merkt dat je grens bereikt is, dat je moe of zelfs ‘op’ bent, maar dat je toch ‘nog even dit’ of ‘nog even dat’ moet. Je gaat door, natuurlijk. Opgeven staat niet in jouw woordenboek. Wat er wél in staat? Doorzetten, volharden, hard werken, ‘ja’ zeggen, zorgen voor, verantwoordelijkheid dragen – ja, deze woorden staan er wel in.

Lees verder »
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven