Authentiek leven - retraite Arine van Rijn

Over Arine

Laat ik mij voorstellen

Ik ben Arine van Rijn, 47 jaar en getrouwd met Wilfred. Samen hebben we drie kinderen en een schoonzoon. Ik houd van een goed gesprek, ontspan achter de piano, wandel graag langs het strand en lees alles wat los en vast zit;-) met name als het gaat over mensontwikkeling. 

 

Authenticiteit, verbinding en ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. 

 

Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”? 

 

In een persoonlijk ontwikkelingstraject ontdekte ik dat er belemmeringen waren, die mij in de weg stonden om helemaal mezelf te zijn. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en doe nu de dingen die passen bij wie ik ten diepste ben. Ik ben aan het leren om in alles trouw te zijn aan mezelf. 

 

Tegelijkertijd is dit volgens mij een levenslang leerproces… 

 

Ik ben een nieuwe opleiding gaan volgen en heb sinds een paar jaar mijn eigen coachpraktijk, Zin&Ziel. Ik begeleid mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen. 

 

Ik geloof dat ieder mens uniek is, onvergelijkbaar. Ik ben geboeid door unieke levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen, betekenis te vinden en persoonlijk te groeien. Dwars door pijn en moeite heen. 

 

Met veel plezier leid ik nu ook retraites. Het is zo mooi om te zien wat het voor mensen betekent om een paar dagen apart te zetten, innerlijk tot rust te komen en te bezinnen op zichzelf en hun (levens)vragen. 

 

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten op één van mijn retraites, je bent van harte welkom!

'Het voorrecht van een mensenleven is te worden wie je werkelijk bent' - C.G. Jung.

Agenda

De retraites die Arine geeft

Arine van Rijn Retraites - 2020-2021

12-14 juni 'Authentiek leven'

- Klooster Heiloo

Jij bent uniek!
Tijdens deze drie dagen sta je stil bij wie jij ten diepste bent, wat belangrijk voor je is en waar jij naar verlangt.

Wat betekent het om in vrijheid jouw unieke zelf te zijn?

Beschikbaarheid: Nog maar 2 plaatsen beschikbaar! Wacht dus niet te lang.

Retraite 'De kracht van eenvoud'

17-19 juli: 'De kracht van eenvoud'

- Abdij van Berne

Verlang je naar rust en ruimte? Tijdens deze retraite ga je terug naar de essentie en sta je stil bij wat werkelijk belangrijk voor je is.

Even niets moeten, maar de kracht van eenvoud ervaren.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Fotos Stilstaan bij verlies 1080

21-23 aug: Stilstaan bij verlies'

- Abdij van Berne

Heb jij iemand of iets verloren, en hoe ga je daarmee om?

Tijdens deze retraite staan we met aandacht stil bij jouw verlies.

Er is ruimte voor jouw verhaal, beleving en vragen. Alles mag er zijn.

Beschikbaarheid: Nog maar 3 plaatsen beschikbaar! Wacht dus niet te lang.

Retraite 'De kracht van eenvoud'

31 aug-2 sept 'De kracht van eenvoud'

- Abdij van Berne

Verlang je naar rust en ruimte? Tijdens deze retraite ga je terug naar de essentie en sta je stil bij wat werkelijk belangrijk voor je is.

Even niets moeten, maar de kracht van eenvoud ervaren.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Arine van Rijn Retraites - 2020-2021

21-23 sept: 'Authentiek leven'

- Klooster Heiloo

Jij bent uniek!
Tijdens deze drie dagen sta je stil bij wie jij ten diepste bent, wat belangrijk voor je is en waar jij naar verlangt.

Wat betekent het om in vrijheid jouw unieke zelf te zijn?

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Reviews

Wat zeggen de deelnemers over Arine?

Tot rust komen in een prachtige omgeving

'Authentiek leven'

Ik heb de retraite ervaren als een heerlijke paar dagen voor jezelf. De balans tussen vrije tijd en de workshops was helemaal goed. De workshops waren gevarieerd en mooie reflectie momenten. Ik heb hierdoor weer wat bewuster stil gestaan en (her)ontdekt wat belangrijk is in mijn leven en waar ik me op wil richten. Arine begeleidde de groep met aandacht en respect voor iedereen. Tijdens de vrije tijd genoten van de prachtige omgeving en het heerlijke eten. Wie weet volgend jaar weer!
Lees meer

2 mei 2023

Emily

, 38 jaar

Apeldoorn

Samen ZIJN in rust en stilte

'Authentiek leven'

De retraite ervaren als een waardevolle blik naar binnen die oproept tot verdere ontdekking. Arine schept een vertrouwde en veilige omgeving die me snel liet ontspannen. Het thema, opbouw van opdrachten, de bezinningsmomenten, Kairos, stilte wandeling en het heerlijke eten zijn allemaal belangrijke elementen gebleken voor een paar geslaagde dagen. Een welverdiende voorjaarsschoonmaak en een die zeker voor herhaling vatbaar is.
Lees meer

27 april 2023

Marie

, 60 jaar

Facilitair medewerker

Breda

Verdiepend, waardevol en inzichtelijk.

'Authentiek leven'

Het waren een paar fijne dagen voor mijzelf, met verdiepende oefeningen en zelfreflectie. De omgeving was prachtig en rustig en de accommodatie was prima, heerlijk eten ook. De begeleiding van Arine voelde vertrouwd. Ze had aandacht voor ieder een en er was ruimte voor jezelf. De retraite heeft me weer nieuwe inzichten gebracht en stof tot nadenken. Voor mij voor herhaling vatbaar.
Lees meer

19 april 2023

Marian

, 73 jaar

Vrijwilliger Hospice

Krommeniedijk

Thuis in mezelf in de groep en op de plek

'Authentiek leven'

Arine weet een veilige ontspannen maar ook uitnodigende sfeer neer te zetten, waardoor ik me snel thuis voelde, zowel in mezelf als in de groep. Het coachingsgesprek heeft me waardevolle, verrassende inzichten gegeven, waar ik mee verder kan. De plek met de mooie tuin en de kapel, de comfortabele kamer en het heerlijke eten dragen zeker bij aan het gevoel van welkom zijn met wie je ook bent en met wat er ook in je leeft. De stille bezinningsmomenten, stilte wandeling en de opdrachten hebben me geholpen te accepteren wie ik ben geworden. Ik ben dankbaar voor deze voorjaarsschoonmaak van de ziel!
Lees meer

17 april 2023

Maria Pinxter

, 72 jaar

Coach met pensioen, schrijver

Heemstede

Authentiek leven

'Authentiek leven'

De retraite heeft me inzicht gegeven in mijzelf achter mijn muur.
Lees meer

17 april 2023

Ada

, 54 jaar

Begeleider gehandicaptenzorg

Hoorn

Balans

5 sterren

'Authentiek leven'

De dagen van de retraite hebben er echt voor gezorgd dat ik de ruimte voor mijzelf heb kunnen nemen. Arine creëert ook een sfeer waarbij er ruimte is en gelaten kan worden onder de deelnemers zonder de verbinding kwijt te raken met het thema. De rust en de gastvrijheid van de broeders in de Abdij, de kleine gesprekjes die spontaan ontstaan en ook weer over gaan in rust, zijn mooi om te ervaren. de opdrachten geven de ruimte om stil te staan bij dingen, gevoelens en gedachten waar normaal geen of te weinig aandacht voor is. Herwaardering van waarden en het daarmee samenhangende gevoel naar jezelf en naar anderen.
Lees meer

23 januari 2023

Caroline van der Leeuw

, 58 jaar

Manager Zorg

Oss

Bezinnen, ontspannen en genieten

5 sterren

'Authentiek leven'

Wat een fijne ervaring is deze retraite! Een aanrader voor iedereen! Voor mij was dit mijn eerste retraite. Een hele mooie laagdrempelige kennismaking. Het goede van de retraite is dat je je eigen proces doormaakt. En als anker is daar Arine. Zij geeft korte workshops rondom het thema “de boom”. Het gaat over wortelen, snoeien, groeien en bloeien. De workshops bestaan uit korte samenkomsten, waarna je zelf aan de slag kunt op je eigen manier. Op je kamer, buiten, of met anderen in de ruimte waar ook de workshops gegeven worden. En dan wel in stilte. Als je wilt, is er ruimte om te delen, maar dit hoeft niet. Je bent steeds zelf aan het roer. Ik heb het als zeer waardevol ervaren om even volledig “offline” te zijn. Lezen, wandelen en op mijn eigen manier aan de slag met de aangereikte opdrachten. Het coachgesprek was een fijn moment om te reflecteren. De retraite heeft mij verrijkt! Dank!
Lees meer

23 januari 2023

Petra

, 51 jaar

Fantastisch

5 sterren

'De kracht van eenvoud'

Deze retraite ging al mijn verwachtingen te boven. Ik verlangde naar rust, maar heb nog veel meer gekregen dan dat. Ik wilde graag antwoorden op vragen van mijzelf, maar durfde niet te hopen dat ik die zou krijgen en toch.. Door écht bij mezelf stil te staan, de mooie opdrachten, de fijne mensen, de prettige omgeving, het werkelijk heerlijke eten en Arine als coach (zij weet dé goede vragen te stellen in een veilig voelend coachgesprek) heb ik meer gekregen dan ik durfde te hopen en kan ik verder. Ik vertel iedereen enthousiast over de retraite, het heeft mij zóveel gebracht, ik ben er enorm dankbaar voor en het voelde echt als een cadeau aan mijzelf. Nogmaals bedankt Arine!
Lees meer

17 januari 2023

Tessa

, 37 jaar

Klantmanager werk

-

Rust om verbinding te voelen

5 sterren

'De kracht van eenvoud'

De retraite in de Abdij van Berne, was heerlijk! Rust afgewisseld met bezinning, momenten samen en alleen, om even stil te staan en te vinden wat ik écht belangrijk vind. Arine begeleidt dit op een hele prettige manier. De Abdij helpt zeker mee bij deze beleving.
Lees meer

7 december 2022

arzien

, 49 jaar

Operationeel Directeur/ sr. Projectmanager

Rotterdam

Waardevol

'Authentiek leven'

Het was een hele waardevolle retraite. Het is echt tot rust komen. Het mooie en fijne aan deze retraite is dat je in een groep zit maar je bent alleen bezig met je eigen proces. En dit allemaal op een prachtige locatie. Jaarlijks tijd voor jezelf vrijmaken en op retraite gaan zou een must moeten zijn. Het is echt een aanrader!
Lees meer

28 november 2022

Mariska

, 45 jaar

Huisartsenzorg

Hardenberg

Rust en Inspiratie

5 sterren

'Authentiek leven'

Ik heb een fantastische retraite gehad. Tot rust gekomen en geïnspireerd, door de mooie omgeving en de (creatieve) bezinningsworkshops, in een fijne groep en met een fijne begeleider, Arine. Ik heb nu meer inzicht in waar ik voor sta en waar ik meer/minder aandacht aan mag gaan geven.
Lees meer

28 november 2022

Nienke

Yes

5 sterren

'Authentiek leven'

Al zo lang van plan om tijd voor mezelf te nemen en nu eindelijk gedaan. Het was heerlijk. Ik heb zoveel tijd kunnen besteden aan rust en bezinning, het is een geschenk. De accomodaties is fijn. De bomen in het park en de genade kapel maken het helemaal af. De bezinning komt echt goed op gang door de workshop en verdiepingsvragen van Arine. Mooie voorbeelden en verschillende werkvormen. Ik was erg blij met de stilte in de groep wanneer je aan het werk was. De maaltijden in de refter werden steeds gezelliger. Ik ben gesterkt in mijn zijn. Ik vond antwoord op vragen. Ik ga dit vaker doen! Margreet Roelofse
Lees meer

28 november 2022

Margreet Roelofse

, 65 jaar

Ambulant werker

Amsterdam

Nog even de retraites op rij:

12-14 juni 'Authentiek leven'

Arine van Rijn
Nog maar 2 plaatsen

17-19 juli: 'De kracht van eenvoud'

Retraite 'De kracht van eenvoud'
Je kunt nu nog mee!

31 aug-2 sept 'De kracht van eenvoud'

Retraite 'De kracht van eenvoud'
Je kunt nu nog mee!

21-23 sept: 'Authentiek leven'

Arine van Rijn
Je kunt nu nog mee!
Laad meer

Blogs Arine

Blogs van Arine

Blog Stilstaan bij verlies

Stilstaan bij verlies

Geconfronteerd worden met verlies is ingrijpend en het kan je leven flink op de kop zetten.
Welk verlies heb jij geleden en hoe ga je daarmee om?
Tijdens de nieuwe retraite ‘Stilstaan bij verlies’ staan we hier met liefdevolle aandacht bij stil. Er is ruimte voor jouw verhaal, beleving en vragen. Alles mag er zijn.

Lees verder »
Foto - Het roer om - hoe doe je dat

Leef jij je bestemming? (deel 2)

Herken je dat, dat er een nieuwe levensfase aanbreekt, wat van alles oproept?
Afgelopen maand mocht ik vijftig worden. De middelbare leeftijd;-)
Een moment om stil te staan bij wie ik ben en wie ik wil zijn.

Tien jaar geleden, toen ik veertig werd, was ook zo’n moment.
Er drong zich een vraag aan me op: ‘Is dit het nou’?

Lees verder »
Foto - Het roer om - hoe doe je dat

Het roer om! (deel 1)

Het is zondagmiddag. Ik kijk terug op een heerlijk weekend. Toch kijk ik ook al uit naar de werkweek die voor me ligt. Dat is weleens anders geweest… Buikpijn kon ik hebben op zondagavond, als het weekend bijna voorbij was en ik op maandag weer aan het werk ‘moest’. Ik had op zich een prima baan, leuke collega’s en als ik eenmaal bezig was dan ging het wel. Toch….

Lees verder »
Foto voetjes

Spiegel

Terwijl ik deze blog schrijf, ligt mijn kleindochter heerlijk naast me te slapen.
Vier maanden is ze nu. Haar donkere haartjes plakken aan haar voorhoofd. Het is warm. De zomer is begonnen.

Dit kleine meisje, wat ben ik dol op haar. En wat is het geweldig om haar ontwikkeling te volgen. Iedere keer als ik haar zie, heeft ze weer iets bijgeleerd……En ik leer ook van haar. Ik leer hoe ik…

Lees verder »
Foto lammetjes

De lente is begonnen

De lente is begonnen! De levenskracht die onder de aarde woelde breekt door. Warme zonnestralen tintelen weer op onze huid, de heerlijke geur van het voorjaar dringt diep door in onze neuzen en de wolwitte lammetjes dartelen weer in de wei. Overal ontstaat nieuw leven. Wat een schril contrast met de beelden van de oorlog. Donkere rookwolken die de lucht vervuilen. De eens prachtige gebouwen die in puin liggen. Mensen en kinderen die op de

Lees verder »
Er is licht in de duisternis - Foto kaars

Er is altijd licht

Het zijn de donkere dagen van het jaar. De hoeveelheid zonneschijn is aanzienlijk minder en de nachten zijn lang. In deze periode van het jaar voel ik me altijd wat weemoedig. Ik denk regelmatig met heimwee terug aan vroeger. Ook mijn rouwpijn wordt aangeraakt, wat voel ik het gemis van dierbare mensen…

Lees verder »
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven