Meer over het thema 'Ik ben genoeg'

‘Genoeg’ – het is een woord dat we zo vaak gebruiken. Tegelijk gebruiken we het vaak te weinig. Het is duidelijk. Het bakent af. Tegelijk is het ontzettend subjectief. Want… wat is genoeg voor jou? Wanneer ben je genoeg? Wanneer heb je genoeg? Hoe zou het eruit zien als je een keer besluit dat het genoeg is?

 

Tijdens de weekendretraite ‘Ikben (endatis) Genoeg’ ga je jouw invulling van ‘genoeg’ onderzoeken.

 

Bezinningsoefeningen en een persoonlijk coachgesprek (optioneel) helpen je om inzicht in waar jouw behoeften en verlangens liggen en hoe je mag groeien in het innemen van jouw ruimte. Je ontdekt waarin je misschien wat vaker ‘het is genoeg’ mag zeggen – hoe ziet het eruit als jij besluit dat het ‘genoeg’ is? Welke vrijheid ligt daarin voor jou verscholen?

De zoektocht naar de betekenis van ‘genoeg’ en de vrijheid die dat met zich meebrengt is een prachtig mooi proces. Ik vind het altijd bijzonder om te zien wat er gebeurt wanneer mensen de plek waar het ‘genoeg’ is ontdekken. De rust die dat met zich meebrengt, de vrede die dan neerdaalt… vandaaruit ontstaat vaak een andere houding, een andere aanpak, een andere uitstraling. Het blijft indrukwekkend om dat te zien!

 

Het is mijn verlangen dat iedereen zijn of haar eigen plek van ‘het is genoeg’ ontdekt – en vandaaruit verrijkt, opgebouwd, uitgerust en verwend weer verder gaat. In deze retraite gaan we juist deze plek opzoeken, mag je echt gaan ontdekken hoe ‘genoeg’ er voor jou uitziet.

 

Ben je benieuwd naar het programma? Klik dan hier!

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven