Weekend retraite 'Ik ben Genoeg' -

Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

‘Ik ben genoeg.’ Durf jij het hardop uit te spreken? En het dan ook nog te geloven, daar diep, heel diep van binnen?

 

Op de één of andere manier lijkt het een uitspraak te zijn die not-done is. Dat zég je namelijk niet zomaar over jezelf. Er is namelijk altijd wel iets dat beter of anders kan. En toch… toch kan het zoveel rust geven als je wel tot dat punt komt. Dat punt van ‘genoeg is genoeg’. Dit is het!

 

Verschillende bezinningsworkshops zullen je tijdens dit weekend inzicht geven in jouw ‘genoeg’ en wat je nodig hebt om dat punt te bereiken. Een persoonlijk coachgesprek helpt je om deze inzichten te verdiepen en te verwerken tot een praktische invulling – zodat ook jij aan het eind van het weekend vol overtuiging kunt zeggen: Ik ben genoeg!

Herken je één van deze situaties?

 • Ik heb last van faalangst
 • Rust vinden en nemen vind ik erg lastig
 • Ik gun mezelf niet veel
 • De ander staat bij mij centraal
 • Het lukt me niet om een vicieuze cirkel te doorbreken
 • Ik vind het lastig om anderen voor mij te laten zorgen
 • Ik loop op mijn tenen om het iedereen naar de zin te maken
 • Wat zou ik graag even iemand hebben die voor mij zorgt
 • Grenzen? Wat zijn dat?

Als je je hierin herkent, weet je dat het tijd is om even stil te staan bij wie je bent en waar je mee bezig bent (en vooral ook: waarom?).

 

Tijdens dit weekend krijg je handvatten om te ontdekken waarom je doet wat je doet en dit – als dat is wat jij echt wilt – te doorbreken.

 

Over de retraite

 • Tijdens de retraite wordt een coachgesprek aangeboden, dit is inclusief – en wanneer jij daar behoefte aan hebt.
 • De retraite is op basis van volpension – alle maaltijden en lekkernijen worden verzorgd. Een wijntje en een (eenvoudig) hapje ’s avonds hoort er ook bij.

Retraite 'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ergens in de loop van je leven kan de houding die je hebt tegenover jezelf veranderen. Soms hebben anderen daar invloed op, neem je als het ware hun mening over jou over. Soms zijn het omstandigheden die jou vertellen dat je vooral veel moet dóen om aan een bepaalde standaard te voldoen.

 

Als dat gebeurt, loop je eigenlijk steeds verder weg bij het beeld van jezelf, waarin het ‘gewoon goed en gewoon genoeg’ was. Zonder dat je moest voldoen aan allerlei eisen. Dat kun je lang volhouden. Echt heel lang. Tot het genoeg is. Dan raak je teleurgesteld, moedeloos, voelt je tank leeg.

 

Tijdens dit bezinningsweekend bied ik je een programma aan, waarbij je handvatten krijgt om (weer) te ontdekken hoe goed ‘genoeg’ voelt. Dat punt, waarop het gewoon ‘oké’ is – waarop jij gewoon oké bent!

 

Door middel van stiltemomenten, bezinningsoefeningen en een persoonlijk coachgesprek geef jij je eigen zoektocht invulling. De oefeningen en workshops zijn individueel, en helemaal voor jou. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

 

Locatie van ons retraiteweekend

 

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

 

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

 

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma weekend retraite 

Vrijdag

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Ken je mij?’                                   

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘Hartsverlangen’         

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Leef jij in het land van Genoeg?’ 

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Ik zie jou’

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Wat zie jij?’

- daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

- daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Ikben (endatis) Genoeg'

- daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Hoe was jouw retraite bij Carin?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Weekend retraite 'Ik ben (en dat is) genoeg
Average rating:  
 4 reviews
 by Marieke Jans
Waardevol
Retraite *: Ik ben en dat is genoeg
Leeftijd: 44
Beroep: Jeugdverpleegkundige
Woonplaats: Waddinxveen

Dit weekend weg heeft mij goed gedaan. Het heeft me gedwongen om tot rust te komen en dan naar binnen te kijken. Om naar mijn eigen hart luisteren en vervolgens naar mijn Maker en mijn dorst te lessen en troost te vinden. Het persoonlijke gesprek met Carin was daarbij waardevol en is het totaal werkt nu ook nog door. Steeds meer van 'meer dan genoeg' en als ik wel in de woestijn zit, dan is er nog steeds genoeg.

 by Willemieke
het was zo fijn
Retraite *: ik ben... en dat is genoeg
Leeftijd: 30

Wat was dit een fijn weekend. ik kijk met veel plezier terug op dit prachtige weekend in de polder van Flevoland. De rust, de stilte, de verdieping en het lekkere eten, even een weekend eruit. Ik kan het jullie allemaal aanbevelen, en ik ga zeker nog een keer. Dankjewel Carin!

 by Manon van Rees
Echt bijkomen
Retraite *: Ik ben en dat is genoeg
Leeftijd: 35
Beroep: Hr

Voor mij was dit de 2e retraite bij Carin. De lat lag hoog want wat had ik een goed weekend gehad vorig jaar. Dit jaar kwam ik om te ontspannen en bij te komen, vorig jaar kwam ik echt voor de bezinnig. En gelukkig is er voor beide ruimte en gelegenheid. Ik voelde me weer heerlijk verzorgd, heb lekker gegeten, ik kon even " uitstaan" en opladen. Een aanrader voor iedereen!

 by Yvonne slendebroek
Meer dan genoeg
Retraite *: Ik ben en dat is Genoeg
Leeftijd: 41
Beroep: Pedagogisch medewerker

Het was voor mij de tweede keer dat ik bij Carin een retraite weekend mee mocht maken. Vorig jaar ben ik ook geweest en dat was voor mij echt een hoogtepunt van dat jaar waar ik nog vaak aan terug denk. Het heeft mij zoveel gebracht. Het gevoel in de auto naar huis, dat gevoel, wil ik altijd wel. Energiek, blij, voldoening en dankbaar. Vandaar dat ik mij nog een keer heb opgegeven. Wel met het idee: als het maar niet tegenvalt want de lat ligt hoog. Maar niets was minder war . Ik kwam net zo energiek, blij, met voldoening en dankbaar terug. Wat wordt je verwend met heerlijk eten en drinken, lekker bed, prachtige omgeving enz. Er wordt genoeg uitdaging geboden in de vorm van vragen en opdrachten om verdieping te krijgen en inzichten in wat er in je binnenste leeft. Maar er wordt ook echt ruimte gegeven om vooral aan te sluiten bij je eigen behoeften wat het ontspannen maakt en je geen druk voelt om iets te moeten wat je niet zou willen.
Kortom deze weekende waren ware oases in woestijnperiodes om bij te komen, nieuwe energie, moed en inzichten te krijgen om verder te trekken. Vr gr een blije, energieke, voldoenende en dankbare Yvonne

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.