Weekend retraite 'Ik ben Genoeg' -

Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

Wat is genoeg voor jou? Wanneer ben je genoeg? Wanneer heb je genoeg? Hoe zou het eruit zien als je een keer besluit dat het genoeg is? Welke vrijheid ligt daarin verscholen?

 

Tijdens deze retraite ontdek je door middel van bezinningsoefeningen en het persoonlijk coachgesprek wat jouw ‘genoeg’ inhoudt en wat je nodig hebt om te groeien in het innemen van jouw ruimte.

Inclusief

Coachgesprek

Soort retraite

Stilte en gesprek

Retraiteleider

Carin Kops

'Heerlijk'

371 reviews

Herken je dit?

Herken je één van deze situaties?

 • De ander staat bij mij centraal
 • Grenzen? Wat zijn dat?
 • Rust vinden en nemen vind ik erg lastig
 • Ik gun mezelf niet veel
 • Hoe doorbreek ik mijn patronen?
 • Ik vind het lastig om anderen voor mij te laten zorgen
 • Wie ben ik nu eigenlijk en wat zijn mijn verlangens?
 • Ik loop op mijn tenen om het iedereen naar de zin te maken
 • Even echt tijd voor mij, voor mezelf. Wat heb ik daar veel behoefte aan!

Als je je hierin herkent, weet je dat het tijd is om even stil te staan bij wie je bent en waar je mee bezig bent (en vooral ook: waarom?).

 

Tijdens dit weekend krijg je handvatten om te ontdekken waarom je doet wat je doet en dit – als dat is wat jij echt wilt – te doorbreken.

Retraites Groei-end Lelystad

Ik ben op zoek naar:

(Je hoeft je uiteraard niet in alle punten te vinden.)

Ruimte voor mijn vraagstuk/thema
Stilstaan bij mezelf
Reflectie en bezinning
Weer in mijn rust, bij mezelf komen
Even niets hoeven
Retraite met coachgesprek
Ruimte voor gesprek met anderen (dus geen stilte retraite)
Algemene retraite
Lekker kunnen wandelen

Retraite info

Weekendretraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

Ergens in de loop van je leven kan de houding die je hebt tegenover jezelf veranderen. Soms hebben anderen daar invloed op, neem je als het ware hun mening over jou over. Soms zijn het omstandigheden die jou vertellen dat je vooral veel moet dóen om aan een bepaalde standaard te voldoen.

 

Als dat gebeurt, loop je eigenlijk steeds verder weg bij het beeld van jezelf, waarin het ‘gewoon goed en gewoon genoeg’ was. Zonder dat je moest voldoen aan allerlei eisen.

Dat kun je lang volhouden. Echt heel lang. Tot het genoeg is. Dan raak je teleurgesteld, moedeloos, voelt je tank leeg.

Tijdens dit bezinningsweekend bied ik je een programma aan, waarbij je handvatten krijgt om (weer) te ontdekken hoe goed ‘genoeg’ voelt. Dat punt, waarop het gewoon ‘oké’ is – waarop jij gewoon oké bent!

 

Door middel van stiltemomenten, bezinningsoefeningen en een persoonlijk coachgesprek geef jij je eigen zoektocht invulling. De oefeningen en workshops zijn individueel, en helemaal voor jou. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Agenda

15-17 mrt: 'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
Nog maar 2 plaatsen

Locatie

Locatie van deze weekendretraite

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

Deze retraite is bij 't Groei-end op:

(scroll voor meer informatie)

't Groei-end

In Flevoland - Buitengebied van tuinen

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte.

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt.

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

Over 't Groei-end

Een eigen kamer
Volpension (2x ontbijt, 2x lunch, 2x avondmaaltijd, onbeperkt koffie en thee, versnaperingen)
Kunstatelier waar je creatief kunt zijn (optioneel)
Lekker vertoeven bij de openhaard/houtkachel
Ontspannen zitje in de woonkamer
Grote tuin met zitjes
Retraites Lelystad locatie foto's

Over de omgeving

Grote tuin met zitjes
Natuurlijke omgeving
Volop wandelmogelijkheden
Buitengebied van tuinen
Rustige omgeving
Diverse wandelroutes in de omgeving

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Nog maar 2 plaatsen beschikbaar! Wacht dus niet te lang.

Dit krijg je erbij:

De groepen van circa 9 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Leiding

Retraiteleiding

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Dit is wat ik je tijdens mijn weekenden dan ook aanbied: een plek om thuis te komen (bij jezelf), om tot rust te komen, om te genieten van tijd met en voor jezelf.

 

Je zult mijn persoonlijke betrokkenheid en benadering ervaren en daarbij een luisterend oor vinden. Vanuit mijn ervaring als coach, weet ik bij jou aan te sluiten om zo het gesprek met en voor jou passend en verrijkend te maken.

 

Tot slot hou ik van koken en bakken en laat ik jou daar graag van mee genieten!  

Carin Kops

Programma

Programma van de weekend retraite

Wees gerust!

Wil je lekker die paar dagen voor jezelf nemen, maar moet je alleen nog het één en ander regelen qua werk/privé.

Weet dat we een 48 uurs regeling hebben!
Je kunt binnen 48 uur (echt 48 uur) na jouw boeking kosteloos annuleren. Zo ben je zeker van een plekje en mocht je het binnen 48 uur onverhoopt niet geregeld krijgen, dan kun je dus nog kosteloos annuleren.

Heb je meer tijd nodig of vind je het sowieso even fijn om contact te hebben, schroom dan niet om te mailen of te bellen.

Reviews

'Heerlijk'

371 reviews

Wat zeggen de deelnemers over deze retraite?

Prachtige ervaring die lang nagloeit

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik wilde een weekendje rust voor mezelf, om eens even stil te blijven en niet maar door te rennen. En het thema, Ik ben (en dat is) genoeg, sloot goed bij me aan. Even tijd voor mezelf, even de stilte in. Die stilte was zo ontzettend helend, dat had ik van tevoren nooit kunnen denken. De rust, de vertraging en het vertrouwen binnen de groep die als vanzelf kwam- het was meer dan genoeg. Carin weet heel snel een groep te vormen en je op je gemak te stellen. En daarnaast word je ook nog eens verwend met heerlijk eten en drinken. Ik ga zeker op herhaling!
Lees meer

10 december 2023

Hanna

, 52 jaar

Orthopedagoog

Bergschenhoek

Nog meer dan ik had verwacht en op had gehoopt.

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

zie titel.
Lees meer

10 december 2023

Hilde Vorderman

, 60 jaar

-

Hollands Kroon

Thuis komen bij mezelf en God

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik heb de retraite als heel waardevol ervaren. Geleerd dat ik stilte heel erg prettig vond. Ik mocht in de stilte God ervaren, thuis komen en tot rust bij hem. Ik heb geleerd dat er gewoon zijn vaak al goed genoeg is. En dat ik ook mild naar mezelf mag zijn. De sfeer was enorm prettig en veilig. Ik heb er enorm van genoten. Carin is een zeer prettig persoon. Ik ben zo enthousiast dat ik er regelmatig over praat en mensen om me heen aanmoedig de stap ook te zetten
Lees meer

8 december 2023

Hennie Bakker

, 53 jaar

Ambulant medewerker in de gehandicaptenzorg

ERMELO

Lekker tot rust gekomen

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Het was fijn om een paar dagen niets te hoeven zeggen en naar niemand te hoeven luisteren. Ik heb mijn eigen plan getrokken, het was heerlijk dat daar ruimte voor was.
Lees meer

18 maart 2023

Trudy

-

Enorm genoten en tot mezelf gekomen

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Ik heb de retraite gevolgd in Lelystad. Genoeg moeilijke momenten met mezelf gehad, maar toch een houvast gekregen. Juist door de stilte op te zoeken ben je gedwongen om naar jezelf te luisteren. Een erg fijn gesprek gehad met Danitsja. Tranen mochten er vloeien. Daarnaast wil ik Carin en haar moeder bedanken voor de gastvrijheid en de zorgen. Heerlijk gegeten en compleet in de watten gelegd. In kan het iedereen aanraden die ‘het even niet meer weet’. Hartelijk dank.
Lees meer

18 maart 2023

Kitty

, 51 jaar

Ondernemer

Deventer

Zo passend

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Voor het eerst een retraite, best wel spannend. Maar zo blij dat ik voor mijzelf gekozen heb en dit weekend tijd voor mijzelf heb gemaakt. Zeer welkom geheten door Carin en een fijne veilige groep waar je je emotie kon laten gaan. Het leek helemaal afgestemd op mij. Zo goed om dit weekend ook tijd te hebben gehad om stil te staan bij mijn verdriet, daar was ruimte en tijd voor. De stilte in de huiskamer was heerlijk. Maar ook het gesprek tijdens het fantastische eten was erg fijn. Het hele programma gaf op verschillende vlakken kijk op hoe je in het leven staat en dat je goed genoeg bent. Heel goed gedaan. We werden goed verzorgd door Jannie in de kantine, heel veel dank. Het coach gesprek met Carin was helpend en wel confronterend maar zeer leerzaam. Ik zou het echt mensen aanraden om een weekend voor jezelf te nemen. Echt heel waardevol. Voor nu en nog eens. Bedankt Carin
Lees meer

9 maart 2023

Ellen

, 63 jaar

verpleegkundige neonatologie

Soest

Geweldige ervaring

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Voor het eerst in mijn leven alleen weg en op retraite. Wat heb ik me welkom, veilig en fijn gevoeld bij Carin. Ook een prettig, gezellige groep met openheid en respect. Fijne plek, verwennerij met lekkere gerechten, goed coach gesprek en goed programma met bezinningsopdrachten. Kortom, geweldig weekend met mezelf.
Lees meer

6 maart 2023

Daniëlle

, 43 jaar

-

Onthaasten

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

In n vredige setting met aandacht voor huis en haard kom ik tot rust en durf ik naar binnen te kijken bijgestaan door de vragen en het coachingsgesprek van Carin. Dank daarvoor. Heeft me zeker verdieping gebracht?
Lees meer

6 maart 2023

Annemiek

, 65 jaar

Thuisbegeleider

Amstelveen

Mega goed

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

De balans tussen programma en eigen tijd (wat je overigens zelf mag bepalen) is mega goed. Voor mezelf: ik wilde ontdekken waar ik zelf ook al weer sta t.o.v. werk en andere zaken. Het proces (verwerkt in het programma) heeft me weer ‘op mijn eigen voeten’ gezet. Ik ben niet afhankelijk van de bevestigingen van anderen om mij heen, m.n. werkgevers.
Lees meer

25 november 2022

Wilma

, 60+ jaar

receptie/ facilitair

Elburg

Echt tijd voor mezelf, bezinning en hiervan kunnen genieten!

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Dankjewel!… bijzonder om zo tot rust te komen, er waren plekken en momenten waar je echt niet mocht praten, leek mij zó gek en asociaal?, maar dat maakt dat je echt tot rust komt voor jezelf. Ik was bezig met bezinningsvragen of ‘niks’. Veel (bijbel) gelezen, maar die vrije invulling was hoe ik het mocht doen. Was ook een hele bijzondere fijne groep, zoals ik her ervaren heb. Alhoewel je veelal alles zelf deed, maar tijdens maaltijden mocht je bijvoorbeeld praten. Was heel bijzonder en goed om te doen en wil ik graag vaker doen. O, ja ook héérlijk genoten van de bak en kookkunsten van Carin!
Lees meer

24 november 2022

Esther

-

Waardevol

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Dit weekend weg heeft mij goed gedaan. Het heeft me gedwongen om tot rust te komen en dan naar binnen te kijken. Om naar mijn eigen hart luisteren en vervolgens naar mijn Maker en mijn dorst te lessen en troost te vinden. Het persoonlijke gesprek met Carin was daarbij waardevol en is het totaal werkt nu ook nog door. Steeds meer van ‘meer dan genoeg’ en als ik wel in de woestijn zit, dan is er nog steeds genoeg.
Lees meer

24 november 2021

Marieke Jans

, 44 jaar

Jeugdverpleegkundige

Waddinxveen

In één woord; bijzonder

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Nooit eerder was ik op retraite geweest en ik wist dus ook totaal niet wat ik kon verwachten. Nu zeg ik tegen iedereen die vraagt hoe het was; bijzonder! De locatie was heerlijk, veel buiten, veel zitjes, knus en gemoedelijk. Heerlijk vertoeven. De sfeer was fijn; groepsgevoel en toch ook individueel (daar had je echt zelf een keuze in). Ik merkte gelijk dat er onderling respect was, iedereen liet elkaar in zijn/haar waarde, luisterde oprecht geïnteresseerd naar elkaars verhaal (voor zover je dat zelf wilde delen) en er was naast stilte & bezinning ook tijd & ruimte voor een goed gesprek en lol. De oefeningen waren gevarieerd; bezinning via denken (vragen & overpeinzingen), tekenen, wandelen, stiltemomenten, coachgesprek, creativiteit in het atelier. Het was best heel intensief, vond ik, zo’n heel weekend alleen maar bezig zijn met jezelf, maar ook heel waardevol. De verzorging was top! Eten & drinken was continu voldoende aanwezig, lekker vers en genieten. Carin is een enthousiaste begeleidster. Iemand die dit weekend met passie doet en dat merk je. Ze is oprecht, open en gaf me direct een veilig & vertrouwd gevoel. Ze dacht ook echt heel goed mee. Het coachgesprek was confronterend (had ik niet verwacht), maar ontzettend verhelderend. Ik heb de retraite verlaten met het gevoel dat ik mezelf een stukje beter begrijp. Hierdoor kan ik ook meer zelfcompassie voelen en heb ik iets los kunnen laten wat me al jaren heel zwaar belastte. Kortom, ik ben blij dat ik dit heb gedaan, dankbaar voor de ervaring en sluit een retraite in de toekomst zeker niet uit!

Lees meer

24 oktober 2021

Pauline

, 44 jaar

HR

Hoe was jouw retraite?

Nog even de retraites op rij:

15-17 mrt: 'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
Nog maar 2 plaatsen
Laad meer

FAQ

Meest gestelde vragen over de retraites

Stilte retraite - tijd voor jezelf

De retraite groepen zijn heel divers.

 • Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen.
 • Ik schat dat 70% van de deelnemers zichzelf als niet-specifiek-gelovig zou noemen. En 30% noemt zichzelf gelovig. 
 • Ook qua leeftijd is het heel divers:
  • 17-30 jr: 5%
  • 30-39 jr: 17%
  • 40-49 jr: 27%
  • 50-59 jr: 33%
  • 60-69 jr: 15%
  • 70-85 jr: 3%

Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen. 

Circa 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een vakantie die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander. 

Wat we weleens van deelnemers terug horen is dat ze er tegen op zagen om alleen te komen. Wat ze achteraf zo fijn vonden was juist de rust en het niet rekening hoeven houden met de ander. Een retraite is dus juist mooi om alleen te doen, om echt even lekker een paar dagen voor jezelf te hebben.

Nee, een retraite is geen therapeutische weekend. Het zijn echt lekker een paar dagen voor jezelf van rust, bezinning en ontspanning. Even los van de waan van de dag, even tijd voor jezelf.

 

De 5 redenen waarom mensen een retraite doen:

 1. Terug naar de basis, naar jezelf. Stilstaan bij waar sta ik nu?
 2. Tijd voor jezelf, bijtanken, een APk’tje voor je binnenste
 3. Antwoord te krijgen op vragen
 4. Transformatie, genezing, thuiskomen
 5. Gewoon omdat een retraite fijn is!

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Nog maar 2 plaatsen beschikbaar! Wacht dus niet te lang.

Deze retraite is inclusief:

De groepen van circa 9 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Scroll naar boven