Weekend retraite 'Ik ben Genoeg' -

Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

Wat is genoeg voor jou? Wanneer ben je genoeg? Wanneer heb je genoeg? Hoe zou het eruit zien als je een keer besluit dat het genoeg is? Welke vrijheid ligt daarin verscholen?

 

Tijdens deze retraite ontdek je door middel van bezinningsoefeningen en het persoonlijk coachgesprek wat jouw ‘genoeg’ inhoudt en wat je nodig hebt om te groeien in het innemen van jouw ruimte.

Inclusief

Coachgesprek

Soort retraite

Stilte en gesprek

Retraiteleider

Carin Kops

'Heerlijk'

11 reviews

Herken je dit?

Herken je één van deze situaties?

 • De ander staat bij mij centraal
 • Grenzen? Wat zijn dat?
 • Rust vinden en nemen vind ik erg lastig
 • Ik gun mezelf niet veel
 • Hoe doorbreek ik mijn patronen?
 • Ik vind het lastig om anderen voor mij te laten zorgen
 • Wie ben ik nu eigenlijk en wat zijn mijn verlangens?
 • Ik loop op mijn tenen om het iedereen naar de zin te maken
 • Even echt tijd voor mij, voor mezelf. Wat heb ik daar veel behoefte aan!

Als je je hierin herkent, weet je dat het tijd is om even stil te staan bij wie je bent en waar je mee bezig bent (en vooral ook: waarom?).

 

Tijdens dit weekend krijg je handvatten om te ontdekken waarom je doet wat je doet en dit – als dat is wat jij echt wilt – te doorbreken.

Retraites Groei-end Lelystad

Ik ben op zoek naar:

(Je hoeft je uiteraard niet in alle punten te vinden.)

Ruimte voor mijn vraagstuk/thema
Stilstaan bij mezelf
Reflectie en bezinning
Weer in mijn rust, bij mezelf komen
Even niets hoeven
Retraite met coachgesprek
Ruimte voor gesprek met anderen (dus geen stilte retraite)
Algemene retraite
Lekker kunnen wandelen

Retraite info

Weekendretraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’

Ergens in de loop van je leven kan de houding die je hebt tegenover jezelf veranderen. Soms hebben anderen daar invloed op, neem je als het ware hun mening over jou over. Soms zijn het omstandigheden die jou vertellen dat je vooral veel moet dóen om aan een bepaalde standaard te voldoen.

 

Als dat gebeurt, loop je eigenlijk steeds verder weg bij het beeld van jezelf, waarin het ‘gewoon goed en gewoon genoeg’ was. Zonder dat je moest voldoen aan allerlei eisen.

Dat kun je lang volhouden. Echt heel lang. Tot het genoeg is. Dan raak je teleurgesteld, moedeloos, voelt je tank leeg.

Tijdens dit bezinningsweekend bied ik je een programma aan, waarbij je handvatten krijgt om (weer) te ontdekken hoe goed ‘genoeg’ voelt. Dat punt, waarop het gewoon ‘oké’ is – waarop jij gewoon oké bent!

 

Door middel van stiltemomenten, bezinningsoefeningen en een persoonlijk coachgesprek geef jij je eigen zoektocht invulling. De oefeningen en workshops zijn individueel, en helemaal voor jou. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Agenda

't Groei-end

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

't Groei-end

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

't Groei-end

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Locatie

Locatie van deze weekendretraite

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

Deze retraite is bij 't Groei-end op:

(scroll voor meer informatie)

't Groei-end

In Flevoland - Buitengebied van tuinen

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte.

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt.

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

Over 't Groei-end

Een eigen kamer
Volpension (2x ontbijt, 2x lunch, 2x avondmaaltijd, onbeperkt koffie en thee, versnaperingen)
Kunstatelier waar je creatief kunt zijn (optioneel)
Lekker vertoeven bij de openhaard/houtkachel
Ontspannen zitje in de woonkamer
Grote tuin met zitjes
Retraites Lelystad locatie foto's

Over de omgeving

Grote tuin met zitjes
Natuurlijke omgeving
Volop wandelmogelijkheden
Buitengebied van tuinen
Rustige omgeving
Diverse wandelroutes in de omgeving

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Dit krijg je erbij:

De groepen van circa 9 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Leiding

Retraiteleiding

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Dit is wat ik je tijdens mijn weekenden dan ook aanbied: een plek om thuis te komen (bij jezelf), om tot rust te komen, om te genieten van tijd met en voor jezelf.

 

Je zult mijn persoonlijke betrokkenheid en benadering ervaren en daarbij een luisterend oor vinden. Vanuit mijn ervaring als coach, weet ik bij jou aan te sluiten om zo het gesprek met en voor jou passend en verrijkend te maken.

 

Tot slot hou ik van koken en bakken en laat ik jou daar graag van mee genieten!  

Carin Kops

Programma

Programma van de weekend retraite

Reviews

'Heerlijk'

11 reviews

Inbegrepen

Coachgesprek

Wat zeggen de deelnemers over deze retraite?

Retraite 'Ik ben genoeg'

Waardevol

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Dit weekend weg heeft mij goed gedaan. Het heeft me gedwongen om tot rust te komen en dan naar binnen te kijken. Om naar mijn eigen hart luisteren en vervolgens naar mijn Maker en mijn dorst te lessen en troost te vinden. Het persoonlijke gesprek met Carin was daarbij waardevol en is het totaal werkt nu ook nog door. Steeds meer van ‘meer dan genoeg’ en als ik wel in de woestijn zit, dan is er nog steeds genoeg.
Lees meer

24 november 2021

Marieke Jans

, 44 jaar

Jeugdverpleegkundige

Waddinxveen

Retraite 'Ik ben genoeg'

Mega goed

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

De balans tussen programma en eigen tijd (wat je overigens zelf mag bepalen) is mega goed. Voor mezelf: ik wilde ontdekken waar ik zelf ook al weer sta t.o.v. werk en andere zaken. Het proces (verwerkt in het programma) heeft me weer ‘op mijn eigen voeten’ gezet. Ik ben niet afhankelijk van de bevestigingen van anderen om mij heen, m.n. werkgevers.
Lees meer

25 november 2022

Wilma

, 60+ jaar

receptie/ facilitair

Elburg

Retraite 'Ik ben genoeg'

Echt tijd voor mezelf, bezinning en hiervan kunnen genieten!

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Dankjewel! … bijzonder om zo tot rust te komen, er waren plekken en momenten waar je echt niet mocht praten, leek mij zó gek en asociaal😂, maar dat maakt dat je echt tot rust komt voor jezelf. Ik was bezig met bezinningsvragen of ‘niks’. Veel (bijbel) gelezen, maar die vrije invulling was hoe ik het mocht doen. Was ook een hele bijzondere fijne groep, zoals ik her ervaren heb. Alhoewel je veelal alles zelf deed, maar tijdens maaltijden mocht je bijvoorbeeld praten. Was heel bijzonder en goed om te doen en wil ik graag vaker doen. O, ja ook héérlijk genoten van de bak en kookkunsten van Carin!
Lees meer

24 november 2022

Esther

Retraite 'Ik ben genoeg'

In één woord; bijzonder

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Nooit eerder was ik op retraite geweest en ik wist dus ook totaal niet wat ik kon verwachten. Nu zeg ik tegen iedereen die vraagt hoe het was; bijzonder! De locatie was heerlijk, veel buiten, veel zitjes, knus en gemoedelijk. Heerlijk vertoeven. De sfeer was fijn; groepsgevoel en toch ook individueel (daar had je echt zelf een keuze in). Ik merkte gelijk dat er onderling respect was, iedereen liet elkaar in zijn/haar waarde, luisterde oprecht geïnteresseerd naar elkaars verhaal (voor zover je dat zelf wilde delen) en er was naast stilte & bezinning ook tijd & ruimte voor een goed gesprek en lol. De oefeningen waren gevarieerd; bezinning via denken (vragen & overpeinzingen), tekenen, wandelen, stiltemomenten, coachgesprek, creativiteit in het atelier. Het was best heel intensief, vond ik, zo’n heel weekend alleen maar bezig zijn met jezelf, maar ook heel waardevol. De verzorging was top! Eten & drinken was continu voldoende aanwezig, lekker vers en genieten. Carin is een enthousiaste begeleidster. Iemand die dit weekend met passie doet en dat merk je. Ze is oprecht, open en gaf me direct een veilig & vertrouwd gevoel. Ze dacht ook echt heel goed mee. Het coachgesprek was confronterend (had ik niet verwacht), maar ontzettend verhelderend. Ik heb de retraite verlaten met het gevoel dat ik mezelf een stukje beter begrijp. Hierdoor kan ik ook meer zelfcompassie voelen en heb ik iets los kunnen laten wat me al jaren heel zwaar belastte. Kortom, ik ben blij dat ik dit heb gedaan, dankbaar voor de ervaring en sluit een retraite in de toekomst zeker niet uit!

Lees meer

24 oktober 2021

Pauline

, 44 jaar

HR

Retraite 'Ik ben genoeg'

het was zo fijn

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Wat was dit een fijn weekend. ik kijk met veel plezier terug op dit prachtige weekend in de polder van Flevoland. De rust, de stilte, de verdieping en het lekkere eten, even een weekend eruit. Ik kan het jullie allemaal aanbevelen, en ik ga zeker nog een keer. Dankjewel Carin!
Lees meer

15 maart 2021

Willemieke

, 30 jaar

Retraite 'Ik ben genoeg'

Echt bijkomen

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Voor mij was dit de 2e retraite bij Carin. De lat lag hoog want wat had ik een goed weekend gehad vorig jaar. Dit jaar kwam ik om te ontspannen en bij te komen, vorig jaar kwam ik echt voor de bezinnig. En gelukkig is er voor beide ruimte en gelegenheid. Ik voelde me weer heerlijk verzorgd, heb lekker gegeten, ik kon even ” uitstaan” en opladen. Een aanrader voor iedereen!
Lees meer

26 november 2020

Manon van Rees

, 35 jaar

Hr

Retraite 'Ik ben genoeg'

Meer dan genoeg

5 sterren

'Ik ben (en dat is) Genoeg'

Het was voor mij de tweede keer dat ik bij Carin een retraite weekend mee mocht maken. Vorig jaar ben ik ook geweest en dat was voor mij echt een hoogtepunt van dat jaar waar ik nog vaak aan terug denk. Het heeft mij zoveel gebracht. Het gevoel in de auto naar huis, dat gevoel, wil ik altijd wel. Energiek, blij, voldoening en dankbaar. Vandaar dat ik mij nog een keer heb opgegeven. Wel met het idee: als het maar niet tegenvalt want de lat ligt hoog. Maar niets was minder war . Ik kwam net zo energiek, blij, met voldoening en dankbaar terug. Wat wordt je verwend met heerlijk eten en drinken, lekker bed, prachtige omgeving enz. Er wordt genoeg uitdaging geboden in de vorm van vragen en opdrachten om verdieping te krijgen en inzichten in wat er in je binnenste leeft. Maar er wordt ook echt ruimte gegeven om vooral aan te sluiten bij je eigen behoeften wat het ontspannen maakt en je geen druk voelt om iets te moeten wat je niet zou willen. Kortom deze weekende waren ware oases in woestijnperiodes om bij te komen, nieuwe energie, moed en inzichten te krijgen om verder te trekken. Vr gr een blije, energieke, voldoenende en dankbare Yvonne
Lees meer

26 november 2020

Yvonne slendebroek

, 41 jaar

Pedagogisch medewerker

Hoe was jouw retraite?

Nog even de retraites op rij:

't Groei-end

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

't Groei-end

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

't Groei-end

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Laad meer

FAQ

Meest gestelde vragen over de retraites

Stilte retraite - tijd voor jezelf

De retraite groepen zijn heel divers.

 • Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen.
 • Ik schat dat 70% van de deelnemers zichzelf als niet-specifiek-gelovig zou noemen. En 30% noemt zichzelf gelovig. 
 • Ook qua leeftijd is het heel divers:
  • 17-30 jr: 5%
  • 30-39 jr: 17%
  • 40-49 jr: 27%
  • 50-59 jr: 33%
  • 60-69 jr: 15%
  • 70-85 jr: 3%

Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen. 

Circa 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een vakantie die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander. 

Wat we weleens van deelnemers terug horen is dat ze er tegen op zagen om alleen te komen. Wat ze achteraf zo fijn vonden was juist de rust en het niet rekening hoeven houden met de ander. Een retraite is dus juist mooi om alleen te doen, om echt even lekker een paar dagen voor jezelf te hebben.

Nee, een retraite is geen therapeutische weekend. Het zijn echt lekker een paar dagen voor jezelf van rust, bezinning en ontspanning. Even los van de waan van de dag, even tijd voor jezelf.

 

De 5 redenen waarom mensen een retraite doen:

 1. Terug naar de basis, naar jezelf. Stilstaan bij waar sta ik nu?
 2. Tijd voor jezelf, bijtanken, een APk’tje voor je binnenste
 3. Antwoord te krijgen op vragen
 4. Transformatie, genezing, thuiskomen
 5. Gewoon omdat een retraite fijn is!

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Helaas, je bent net te laat. Kies een andere datum.

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Weekend retraite 'Ik ben genoeg'
't Groei-end

 385,00

(met coaching, op basis van volpension en eigen kamer)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Deze retraite is inclusief:

De groepen van circa 9 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Deel je ervaring

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Weekend retraite 'Ik ben (en dat is) genoeg
Average rating:  
 0 reviews
Retraiteleider Carin

Ik vind het natuurlijk erg leuk om te lezen wat je van deze retraite vond! Wil je dat met me delen? Laat dan je reactie achter via het formulier onder de button.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.