Retraiteweekend 'Mijn binnenste buiten'

Retraiteweekend “Mijn binnenste-buiten”

Comfortabel binnen en heerlijk veel ruimte buiten. Dat is waarmee ik je van harte welkom heet! Welkom om dit heerlijke weekend even niets te moeten en vooral heel veel te mógen. 

 

Het leven van alledag biedt niet altijd ruimte en tijd om stil te staan bij hoe je je van binnen voelt. Voor je het weet, is het moment alweer voorbij en heb je nauwelijks tijd gehad om even stil te worden en te luisteren naar wat er fluisterend geschreeuwd wordt. Gevoelens krijgen niet altijd de ruimte om naar buiten te komen, ook al zijn ze er vaak niet voor niets… 

 

Tijdens dit weekend ben je welkom. Helemaal. Oók je binnenste – ook die mag er zijn en naar buiten treden. We nemen de tijd om te luisteren, om te ervaren, om ruimte te geven. Om naar buiten te laten wat binnengehouden wordt. Zodat jouw binnenste ook eens van buiten bekeken en ervaren wordt. En je daar ook de schoonheid van kunt gaan zien.    

 

Herken je één van deze situaties?

 • Ik sta (al langere tijd) onder flinke druk
 • Er is (onlangs, of langer geleden) iets gebeurt dat een emotionele impact op mij had. 
 • Ik ben vooral een denker, ik voel niet veel
 • Zelfzorg? Wat is dat? 
 • Gevoelens zijn vooral vermoeiend
 • Ik ben zoooo toe aan een schouder waarop ík even mag leunen
 • Ik voel me niet gezien
 • Niemand mist mij als ik er niet ben

 

Een heerlijk weekend, waarin niets moet – maar vooral véél mag. Een heerlijk weekend  waarin je (onder begeleiding) tot inzicht en ontdekkingen komt. Een heerlijk weekend waarin je mag ervaren dat je diepste binnenste ook best naar buiten mag komen – en daardoor ruimte, erkenning en verlichting brengt. 

Retraite ‘Mijn binnenste-buiten’

Hoewel je soms door anderen omringd kunt zijn, kun je je te midden van die mensen nog steeds zo eenzaam voelen. Je bent dan wel buiten (bij de ander), maar het voelt opgesloten van binnen. 

 

Of je ervaart veel van binnen, maar vindt het lastig om dat naar buiten te laten komen. Het is helemaal niet handig dat dit deel er ook is en aandacht vraagt! 

 

Tijdens dit weekend maken we bewust ruimte voor dat wat er binnen is. Geven we aandacht, laten we het bewust en beheerst naar buiten komen. De gevoelens die je normaliter buitensluit, mogen nu echt even binnenkomen.    

 

Deze retraite biedt jou een heerlijke tijd met en voor jezelf – met persoonlijke aandacht van mij, voor jou. Verschillende oefeningen gaan je helpen om te ontdekken wat er werkelijk binnen in jou speelt, wat voor jou belangrijk is. In het coachgesprek spreken we daarover, ontdekken we patronen en/of dalen we af naar datgene wat (ook) gehoord wil worden. Samen luisteren we naar en ontdekken we wat er onder de oppervlakte fluistert.

 

Dit weekend is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Locatie van ons retraiteweekend

 

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

 

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

 

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma Retraiteweekend

Vrijdag

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Welkom binnen’                            

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘De essentie van je verhaal’   

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Mijn binnenste-buiten’ 

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Van binnen naar buiten’

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Vrede in mij’

- daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

- daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Mijn binnenste-buiten’

- daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Hoe was jouw retraite bij Carin?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Stilteweekend 'Stil maar'
Average rating:  
 16 reviews
 by Maria
Balsem voor de ziel
Retraite *: Mijn binneste-buiten
Leeftijd: 72 jaar
Beroep: coach, schrijver
Woonplaats: Heemstede

Carin begeleidt deze retraite liefdevol en professioneel. Ze zet een veilige sfeer neer in de groep, is op een natuurlijke manier aanwezig, geeft houvast met het programma, maar weet ook op het juiste moment precies aan te sluiten bij wat nodig is in de groep en individueel. Ik heb me verwend gevoeld door wat aan geestelijke en lichamelijke voeding werd aangereikt. Daar heeft de prettige sfeer op de locatie zeker aan meegewerkt. Met dankbaarheid in mijn binnenste ben ik weer naar huis gegaan.

 by Klaaske
In 1 woord: heerlijk!
Retraite *: `mijn binnenste buiten
Leeftijd: 42
Beroep: ambulant begeleider/trainer
Woonplaats: Ede

Een bijzonder en waardevol weekend gehad in Lelystad. Wat een prachtige locatie! Maar vooral de manier hoe Carin vormgeeft aan deze retraite is heel bijzonder. Het warme welkom, haar betrokkenheid, het heerlijke eten, de prachtige vieringen, het coachgesprek en nog heel veel andere factoren heeft het voor mij tot een onvergetelijk weekend gemaakt.

Het heeft mij inzichten opgeleverd, waar ik ook werkelijk wat mee kan in de dagelijkse praktijk. Ik heb ervaren hoe ongelofelijk belangrijk het is om stil te staan bij dat wat er in je binnenste leeft (en gehoord wil worden). Eigenlijk is zo'n weekend te kort, maar alles begint bij die eerste stap.... Ik kan het echt iedereen aanraden!

 by Annie
Waardevol!
Retraite *: Mijn binnenste-buiten, juli 2022
Leeftijd: 48
Beroep: Quality Assurance Coordinator
Woonplaats: Friesland

Mijn weekendetraite bij Carin in een aantal woorden samengevat:

: lief(devol), zacht en thuiskomen/-voelen. Nu, bijna 2 maanden later, bezorgt het me nog een glimlach op mn gezicht en een warm gevoel. Aan het eind van t weekend vielen puzzelstukjes heel mooi op hun plek. Weer n stap gezet in mijn proces en precies die stap die nodig was... Bijzonder 🙂

 by Pieter Bas
Wat een ongeloofelijke ervaring!
Retraite *: Ikben (endatis) Genoeg
Leeftijd: 22
Beroep: Marketing Coördinator
Woonplaats: Rotterdam

Ontzettend de moeite waard! Je wordt volledig in de watten gelegd door de vrijwillegers, krijgt waardevolle lessen mee over jezelf en het geen waar jij op dat moment mee zit en dat gecombineerd met het fantastische eten en de geweldige locatie maken het in mijn ogen een "one of a kind experience" die alle moeite waard is als je ergens mee zit in het leven. Voor mij was het een volledige mentale reset om aan mezelf te twijfelen tijdens mijn werkzaamheden, en ik voel mij beter dan ooit tevoren!

 by Bianca
Zooo fijn!!!
Retraite *: Je binnenste buiten
Leeftijd: 51
Beroep: onderwijsassistent

Ik heb een heerlijk weekend gehad bij Carin. Zo fijn weer even thuiskomen bij jezelf met alle mooie vragen die Carin je stelt. Een hele fijne vrouw en wat hadden we een leuke groep.
En wat ook fantastisch was, was de verzorging. Echt zo lekker gegeten wat zijn we ontzettend verwend!!! Bedankt daarvoor...

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.