Retraite 'Anders leren vasthouden'

Retraite ‘Anders leren vasthouden’

In dit weekend sta je stil bij wat geweest is. De moeilijke periode(s) in je leven, personen die je pad hebben gekruist, of wat dan ook. Op een bezinnende manier ga je dit weekend bezig om dat wat er was los te laten, door het op een andere manier te leren vasthouden.

 

De verdiepende bezinningsoefeningen en het individuele gesprek geven je inzichten en handvatten om daar ook echt keuzes in te kunnen maken.

Inclusief

Coachgesprek

Soort retraite

Stilte & gesprek

Retraiteleider

Carin Kops

'Heerlijk'

391 reviews

Herken je dit?

Herken je één van deze situaties?

 • Loslaten? Ik weet dat het moet, maar wat ís dat moeilijk!  
 • Het verlangen om een moeilijke periode af te sluiten (scheiding, ontslag, ziekte, etc)
 • Ik ben klaar om een nieuwe start te maken
 • Mijn verlangen is om met dankbaarheid te leren terugkijken
 • Soms ben ik geneigd om de moeilijke periodes in mijn leven weg te stoppen
 • Ik ben een overlever! Ik kan dit! (maar eigenlijk ben ik heel moe…)
 • Even aandacht voor hoe het met mij gaat, dat is wat ik wil

In dit weekend mag je even lekker stilstaan en tot rust komen. Zodat er ruimte komt en een andere manier van vasthouden kan ontstaan. De bezinningsoefeningen en het coachgesprek zijn hierop afgestemd.

No data was found

Retraite info

Retraiteweekend ‘Anders leren vasthouden’

Wat is nodig – en wat niet (meer)? Waar mag je jezelf van ontslaan?

Dit heerlijke weekend geeft jou de ruimte om los laten wat jou verzwaart. Op een nieuwe manier omgaan met wat er was – en ís. Het programma geeft jou de rust en ruimte voor alles wat zich aandient en om daar vanuit een (hernieuwd) perspectief naar te kijken.

 

Tijdens deze retraite maken we gebruik van de stilte, maar is het geen echte stilteretraite. Bij de maaltijden en ’s avonds is het mogelijk om elkaar te ontmoeten.

Weekendretraite ‘Anders leren vasthouden’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • Twee overnachtingen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Locatie

Locatie van deze weekendretraite

No data was found

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

No data was found

Dit krijg je erbij:

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, waardoor de persoonlijke benadering voor iedereen gewaarborgd blijft.

Leiding

Retraiteleiding

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Dit is wat ik je tijdens mijn weekenden dan ook aanbied: een plek om thuis te komen (bij jezelf), om tot rust te komen, om te genieten van tijd met en voor jezelf.

 

Je zult mijn persoonlijke betrokkenheid en benadering ervaren en daarbij een luisterend oor vinden. Vanuit mijn ervaring als coach, weet ik bij jou aan te sluiten om zo het gesprek met en voor jou passend en verrijkend te maken.

 

Tot slot hou ik van koken en bakken en laat ik jou daar graag van mee genieten!  

Carin Kops

Programma

Programma van de weekend retraite

Wees gerust!

Wil je lekker die paar dagen voor jezelf nemen, maar moet je alleen nog het één en ander regelen qua werk/privé.

Weet dat we een 48 uurs regeling hebben!
Je kunt binnen 48 uur (echt 48 uur) na jouw boeking kosteloos annuleren. Zo ben je zeker van een plekje en mocht je het binnen 48 uur onverhoopt niet geregeld krijgen, dan kun je dus nog kosteloos annuleren.

Heb je meer tijd nodig of vind je het sowieso even fijn om contact te hebben, schroom dan niet om te mailen of te bellen.

Reviews

'Heerlijk'

391 reviews

Wat zeggen de deelnemers over deze retraite?

Mooi, intens en ruimte

Retraite weekend 'Anders leren vasthouden'

('Anders leren vasthouden')

Achteraf was deze retraite iets t vroeg voor mij tov mijn herstel. Ik merkte dat ik veel lijfelijk bezig was, na 3 mnd laatste behandelingen. Ik kon daarom ook niet emotioneel diep naar binnen gaan. De terugweg was n enorme uitdaging en moest ik 1, 5 week bijkomen was doodop. Ik hoop dat ik dit over n jaar nog eens over kan doen! Wat mij is opgevallen is de liefde en aandacht op de kleinste details, overal is aan gedacht, de welkom kaartjes op de deur, chocolaatje, naam en schriftje, gesprek, persoonlijke aandacht en ruimte, kaartje jaqueline, dan de zakjes voor meeneem lunch met de lekkere broodjes en ga zo maar door echt onwijs attend en liefdevol!!! Heb genoten van de soepen maar vond de ontbijt en avond eten met vega kip iets minder. Lazanja, spagetti of zo zou heerlijk zijn de volgende keer. Toch genoten en mijn lessen geleerd!
Lees meer

5 april 2023

Caroline Houben

, 60 jaar

Onderwijzeres bs

Arnhem

Het was goed en het was fijn

5 sterren

('Anders leren vasthouden')

Het was een intensieve goed verzorgde liefdevolle professionele retraite. De vieringen, de stiltemomenten, de overwegingen, de vragen , de creatieve opdracht samen met de afwisseling van een heerlijk buiten zijn en volledig verzorgd te worden , het was heerlijk. Bedankt Carin, het heeft me opgeladen en inzicht gegeven en biedt ruimte voor meer tijdvoormezelf zonder de anderen te verliezen of te vergeten…
Lees meer

23 november 2022

anoniem

, 59 jaar

-

Rust

5 sterren

('Anders leren vasthouden')

Ik ben eind okt voor de eerste keer geweest en door omstandigheden 3 weken era weer weekend geboekt. Thuiskomen bij Carin en werken aan jezelf,de rust te vinden en te ervaren om weer door te kunnen gaan. Mijn traject wordt vervolgd door 1 daagse coachdag bij Jaqueline en in januari het 3e deel ik ben…..genoeg. Een aanraden voor ieder die even tot zichzelf wil komen ondertussen verwend worden door de maaltijden,chips,fris en oa koffie !!
Lees meer

23 november 2022

Cindy

, 48 jaar

Ziekenverzorgende

Brielle

Ongekende rust

Retraite weekend 'Anders leren vasthouden'

('Anders leren vasthouden')

Wat heb ik onwijs genoten. De rust die ik hier ervaarde was nieuw voor mij. Even niet de druk voelen om te moeten socializen, geen telefoon (eigen keuze) en alleen maar met mijzelf en mijn gedachtes bezig zijn.
Ook heb ik een ontzettend fijn coachgesprek gehad met Carin dat voor mij weer ogen opende.
Een mooi opgezet retraite met een fijne leider die heel goed wist aan te voelen wat ieder nodig had.
Bedankt!

Lees meer

14 september 2021

Tamara

, 29 jaar

-

Heeel fijn

5 sterren

('Anders leren vasthouden')

Een warm bad met veel stof tot nadenken. Het is een mooi afgerond geheel omringd door de warmte van Carin en haar lieve team. Een aanrader

Lees meer

10 september 2021

Elsbeth

, 49 jaar

Cateringmanager

..

5 sterren

('Anders leren vasthouden')

Iets wat zo persoonlijk is, is lastig beoordelen. Want wat ik vind, hoeft niet voor de ander te gelden. Voor mij persoonlijk was het zo goed om te ontdekken waar ik nu ontdekken dat ik steeds meer mezelf wordt en dus ook steeds meer de regie neem. Daar hoort voor mij ook bij het ‘afscheid’ nemen van mijn “vorige leven”. Hoewel…..dat leven heeft me wel gevormd tot wie ik ben. En dat is heus niet allemaal verkeerd geweest. Dit weekend was voor mij op alle fronten thuiskomen; bij mezelf, in de omgeving en in de groep. Je werd compleet vrij gelaten in wat je al dan niet mee wilde doen. Voor mij wel heel fijn omdat ik snel te veel prikkels heb. Ik heb mogen ontdekken, door het op te schrijven, te verbeelden dat waa4 ik vandaag kom en waar k nu ben…ik gegroeid ben in het steeds een beetje met worden zoals ik eigenlijk bedoeld ben. En Carin? Ja, zo’n bijzonder fijn mens. Ze ziet en hoort je en is ontzettend gastvrij. De gesprekken met haar zijn verhelderend, gaan diep en met een vleugje humor. Ze is gewoon een fijn persoon waar iedereen zich thuis bij voelt. De omgeving maakt ook dat je je fijn voelt; een zorgboerderij met beesten. Wanneer je daar van houdt en je wilt meer inzicht in waar je vandaan komt en nu bent, zou ik zeker mee gaan. Het is jammer dat het maar 2 dagen is.
Lees meer

24 maart 2021

Martsje

Leerkracht

Een jaar verder

5 sterren

('Anders leren vasthouden')

Carin kijkt bijna door je heen. Ze ziet precies de zwakke plek en gaat daar heel zorgzaam met je naar toe. Ze houdt je een spiegel voor, in liefde en verbondenheid. Je hoeft niets maar er ontstaat vanzelf een verlangen om daar te komen waar ze op wijst. Nu een jaar verder. Ontdekken dat ik een groot deel van mijn doel vorig jaar heb bereikt en met haar ontdekken dat ik er nog meer uit kan halen. Zo mooi ook dat hoewel de opzet van een weekend hetzelfde is, er telkens een heel ander onderwerp is waar je mee aan de slag mag. Nog een compliment voor de locatie. Heerlijk rustig. Er is volop ruimte om een rustig plekje te vinden in de zon onder de veranda met een deken over, in het atelier of de kas of de stilteruimte of…. Ik noem het maar een APK want ik wil volgend jaar weer.
Lees meer

24 maart 2021

Jeannet

, 61 jaar

Reisadviseur

Hoe was jouw retraite?

Nog even de retraites op rij:

No data was found

FAQ

Meest gestelde vragen over de retraites

Stilte retraite - tijd voor jezelf

De retraite groepen zijn heel divers.

 • Er zijn over het algemeen meer vrouwen dan mannen.
 • Ik schat dat 70% van de deelnemers zichzelf als niet-specifiek-gelovig zou noemen. En 30% noemt zichzelf gelovig. 
 • Ook qua leeftijd is het heel divers:
  • 17-30 jr: 5%
  • 30-39 jr: 17%
  • 40-49 jr: 27%
  • 50-59 jr: 33%
  • 60-69 jr: 15%
  • 70-85 jr: 3%

Je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers hebben nog nooit een retraite gedaan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het spannend vindt. Daar hebben we het programma op samengesteld. Het is toegankelijk en goed te volgen voor iedereen. 

Circa 90% van de deelnemers komt alleen. Dit is een vakantie die je vaak alleen doet. Het zijn met recht een paar dagen voor jezelf. Je hoeft even niets met de ander. 

Wat we weleens van deelnemers terug horen is dat ze er tegen op zagen om alleen te komen. Wat ze achteraf zo fijn vonden was juist de rust en het niet rekening hoeven houden met de ander. Een retraite is dus juist mooi om alleen te doen, om echt even lekker een paar dagen voor jezelf te hebben.

Nee, een retraite is geen therapeutische weekend. Het zijn echt lekker een paar dagen voor jezelf van rust, bezinning en ontspanning. Even los van de waan van de dag, even tijd voor jezelf.

 

De 5 redenen waarom mensen een retraite doen:

 1. Terug naar de basis, naar jezelf. Stilstaan bij waar sta ik nu?
 2. Tijd voor jezelf, bijtanken, een APk’tje voor je binnenste
 3. Antwoord te krijgen op vragen
 4. Transformatie, genezing, thuiskomen
 5. Gewoon omdat een retraite fijn is!

Even persoonlijk contact?

Vind je het fijn om even contact te hebben? Misschien omdat je nog een vraag hebt of dat je het fijn vindt om vooraf even kennis te maken. Bel of mail mij dan gerust!

Met hartelijke groet,

Data & Kosten

Boek je retraite

No data was found

Deze retraite is inclusief:

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, waardoor de persoonlijke benadering voor iedereen gewaarborgd blijft.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven