Retraitehuis De Kleine Hoeve

Retraiteboerderij ‘De Kleine Hoeve’

Retraiteboerderij ‘De Kleine Hoeve is het gastenverblijf van Bulah Hoeve. De retraiteboerderij is gelegen aan de rand van Steenwijk, in een prachtige bosrijke omgeving.

Adres

Adres ‘De Kleine Hoeve’

Retraiteboerderij ‘De Kleine Hoeve’

Onderduikersweg 6

8346 KP  De Bult

Foto's van de omgeving

Faciliteiten

Faciliteiten Retraiteboerderij

In ‘De Kleine Hoeve’ is een gezellige woonkamer met open haard . Het is een fijne plek om te vertoeven. Bij lekker weer is het ook heerlijk om in de tuin te zitten. Er zijn verschillende zitjes om een boek te lezen of voor je uit te staren. De retraiteboerderij ligt aan de rand van een prachtig bos met vennetjes waar je heerlijk kunt wandelen.

 

  • De kamers

Je krijgt een eigen kamer. De sfeervolle kamers zijn eenvoudig maar goed ingericht. Elke kamer beschikt over een bed, luie stoel, bureau en wastafel. Op de gang bevinden zich de douches en toiletten. Op de gang bevinden zich de douches en toiletten. Sommige kamers hebben een eigen douche en toilet. 

 

  • Kapel

Naast ‘De Kleine Hoeve’ ligt Bulah Hoeve, een christelijke leefgemeenschap met eigen Kapel. Tijdens onze dagen mogen we gebruik van de Kapel, voor een moment van rust, bezinning en/of gebed.

Foto's van de kamers

Reviews

Reacties deelnemers Retraitehuis ‘De Kleine Hoeve’

Van doemdenken naar nadenken. Van overdenken naar bedenken om uit uiteindelijk te voelen.

'Op het kruispunt van je leven'

Van alle dingen die in het leven verplicht zijn, zou een paar dagen retraite er één van moeten zijn. Om tot rust en bezinning te komen. Om stil te staan waar je staat. Om te bedenken wat er is en waar je naar toe wil. De dagen waren fijn. Monique was verhelderend. De locatie aan de rand van het bos was heerlijk.
Lees meer

6 maart 2024

Saskia Oudshoorn

, 52 jaar

auteur

Voorschoten

Een moment tot inkeer in mijzelf

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Ik heb mij momenten onrustig gevoeld, dit omdat ik stilte niet gewend ben. Vond de begeleiding erg fijn en de bezinningsmomenten, kon je echt goed over nadenken. Het heeft mij gebracht dat ik soms moet vertragen. Graag kom ik nog eens terug.
Lees meer

28 februari 2024

Sabrina

, 41 jaar

Verpleegkundige

Arnhem

Ontspannen, creatief, leerzaam en verdiepend

'Op het kruispunt van je leven'

De retraite was voor mij een geweldige start van het nieuwe jaar. Het heeft me inzicht gegeven over de plek waar ik momenteel sta, en een perspectief gegeven voor de tijd die voor mij ligt. Het heeft me duidelijk gemaakt dat ik dingen mocht afsluiten en welke dingen belangrijk voor mij zijn om me op te focussen de komende tijd.
Lees meer

22 februari 2024

Carolien Winters

, 50 jaar

Coach & kunstenaar

De Bilt

Het kruispunt in het leven heeft mij inzichten in mezelf en mijn leven gegeven

'Op het kruispunt van je leven'

Het was een fantastische reis naar mijn innerlijke ik. Monique heeft mij goed begeleid. Het heeft mij heel erg goed gedaan, mijn problemen verduidelijkt en helpen aanpakken. De retraite heeft mij voor het eerst inzicht gegeven in mijn innerlijke ik, gevoelens, hoe ik mezelf zie, hoe ik ben en wie ik wil worden. En wat ik eraan kan doen om het te bereiken. Het was fantastisch. Monique heeft de workshops goed geleid. Er was een ontspannende gezellige sfeer in de groep. Iedereen mocht en kon zichzelf zijn. De kamer was gezellig en smaakvol ingericht om te relaxen. Monique bedankt voor de fijne tijd!
Lees meer

21 januari 2024

Brigitte Hammes

, 67 jaar

-

Confronterend, bijzonder, verhelderend

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

De retraite vond ik een bijzondere ervaring. In het begin vond ik het best lastig om stil te zijn, geen contact met anderen te hebben en dus de confrontatie met mezelf aan te gaan. Uiteindelijk heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben, wat voor mij belangrijk is en hoe ik met compassie naar mezelf kan kijken. Bijzonder wat zo’n weekend met je doet!
Lees meer

2 juni 2023

Judith

-

Prachtig programma met bezinningsopdrachten, wandelingen en ruimte voor eigen invulling in de stilte

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Het programma heeft me inzichten gegeven en verrijkt. De rust heeft me goed gedaan. Het nabijgelegen natuurgebied is prachtig en de wandelingen met de opdrachten waren heerlijk. Ik heb ook een heel fijn gesprek met Monique; volgens mij een optie waar alle deelnemers wel gebruik van hebben gemaakt. Ook ontzettend fijn om in de stilte even te kunnen sparren mbt de dingen die op je af komen en waar je mee kan worstelen.
Lees meer

21 april 2023

Hilde

, 45 jaar

Studieadviseur

Katwijk

Kostbaar . Mijn leven is verrijkt .

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ja , een paar woorden over zoveel goeds wat ik de drie dagen mocht ontvangen met dank aan de Heer en Monique die ons door de dagen geleid heeft . Het heeft mijn leven verrijkt . Met de Heer weer op weg , want ik was aan Zijn voeten . Een fijne beleving met elkaar . Nog één woord : kostbaar . Groeten van Gerrit met een dankbaar hart .
Lees meer

19 april 2023

Gerrit Beelen

, 71 jaar

Pensjoenaris

Veendam

In een woord fantastisch! Niet gedacht dat het zoveel zou betekenen voor mij.

5 sterren

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Ik hoop deze retraite zeker te herhalen. Deze retraite bracht mij een serene rust in mij. Ik ben bij mijn gevoel gekomen en kon weer helder nadenken. Het was een weldaad. Eigenlijk zou iedereen dit een keer moeten doen. Heilzaam. Monique is een fijne integere coach.
Lees meer

18 april 2023

Dresien

, 64 jaar

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Ermelo

Hoognodige informatiedetox

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

De retraite heeft hoognodige rust gebracht. Ik vond het erg fijn om 3 dagen even geen prikkels van mailtjes, telefoontjes, whatsappjes, smsjes, social media, netflix, en een druk gezin te hebben. Het heeft me laten inzien dat dagen, weken, maanden en jaren zo extreem snel voorbij gaan omdat wij onszelf geen moment rust gunnen. Iedere 5 minuten moeten worden opgevuld met de telefoon. En na een drukke dag is het niet relaxen, maar stoppen we ons zelf nog vol met een Netflix serie. Vanaf nu bouw ik meer rust in mijn dagen: ik zet de telefoon ‘s avonds al eerder uit en luister ik in de auto regelmatig helemaal niets. Ik merk meer geduld en liefde voor mijn kinderen en mensen om mij heen. Bedankt!
Lees meer

17 april 2023

Martin

, 30 jaar

ZZP verkeerskundige

Bodegraven

Inspiratie aangeboord en weer wat meer terug gekomen bij mijn oorspronkelijke ik

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Enigszins gespannen maar vooral ook nieuwsgierig begon ik aan mijn eerste stilteretraite. En wat een bijzondere ervaring is het geworden! Monique heeft mij met haar enthousiasme, open blik en inspiratie in alle rust begeleid. Heb genoten van de stiltewandelingen, de geestelijke overdenkingen en het eten (eerlijk is eerlijk: behalve de bijbehorende geluiden en soms ongemakkelijke momenten tijdens het eten;-). Alles wat nodig was voor een ontspannen verblijf was aanwezig op de locatie. Prettig dat er een bepaald schema was, om zo de dagindeling wat te begeleiden, wel merkte ik dat ik de ‘niets hoeven- modus’ hierdoor niet altijd makkelijk kon vinden. Voor mij wordt het een volgende keer een mooie uitdaging daarin nog wat meer mijn eigen tempo te gaan bepalen. Opgeladen en vol nieuwe energie ging ik huiswaarts, ben nu al nieuwsgierig naar een nieuwe volgende retraite!
Lees meer

17 april 2023

Inge

, 45 jaar

bestuursadviseur/coördinator/coach

Deventer

Échte rust

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Wat vond ik het ontzettend spannend om dit aan te gaan en wat is het me meegevallen. Een heerlijke locatie, fijne mensen om me heen, Monique die vanuit alle rust en openheid de retraite leidt.. Ik heb écht genoten. Naast het genieten heeft het me ook veel inzicht geboden in mijn patronen en merk ik dat het me heel goed heeft gedaan. Ik voel me opgeladen en heb een vertrouwen in mezelf gekregen, die ik nooit eerder zo heb gevoeld. Heel bijzonder! Ik zou het zo weer boeken!
Lees meer

11 april 2023

Esther

, 28 jaar

Psycholoog

Heesch

“Samen met God een paar dagen weg”

Retraiteboerderij 'De Kleine Hoeve'

Stilte retraite 'Aan Zijn voeten'

Wat was dit een mooie en fijne ervaring. De titel van de retraite klopt helemaal…. je mocht er echt zijn, heerlijk aan Zijn voeten. In alle stilte en rust de Bijbel open slaan, de tijd hebben en nemen om de woorden tot je te laten spreken. Workshops en bezinningsmomenten die de retraite meer verdieping geeft. De ene sloot beter bij mij aan dan de ander, maar ook dat mocht er zijn. De stilte en de rust hebben mij weer dichterbij God gebracht. Ik was echt even een paar dagen weg samen met God.
Lees meer

16 januari 2023

Antje

, 36 jaar

werkzaam in de zorg

Westerlee

apk voor je binnenste

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Hele prettige tijd ervaren; bij de 2e dag was ik al helemaal ‘zen’. Ik ben van nature een extravert persoon, snel overprikkeld en mijn hoofd staat nooit stil. En dit was echt zo ontzettend fijn om mee te maken; dat had ik niet van te voren kunnen bedenken. En er is voldoende ruimte om in je vrije tijd gewoon lekker een boek te lezen, of te kleuren, of te schrijven (of gewoon niets te doen:). Het ‘offline’ zijn vond ik niet lastig; heel lekker eigenlijk, dus nu weer thuis ook vaker geen media/internet. Ik noem mijzelf atheïst, maar dat gaf in deze retraite geen enkel conflict met mijzelf ten opzichte van het programma; de (paar) religieuze onderdelen tijdens de retraite waren vrijblijvend. Dit is echt een cadeautje aan jezelf en een regelrechte aanrader. retraitebegeleidster Monique heeft een prettige energie en is een aangename persoonlijkheid. De kleine groep (we waren met 8 deelnemers) is ook fijn. Voor herhaling vatbaar!
Lees meer

29 december 2022

Kitty van der Heul

, 52 jaar

-

Swifterbant

Keerpunt

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'


Nog elke dag denk ik terug aan de stilteretraite die ik onder de bezielende aanwezigheid van Monique mocht beleven. Wat een prachtig mooi en puur mens is zij. Ze bood voor mij de juiste sfeer en veiligheid om de retraite, en daarmee mijzelf, ten volle te omarmen.
Ik kan oprecht zeggen dat deze dagen een keerpunt voor mij zijn geweest. Door de samenstelling van het programma en de zeer waardevolle extra onderdelen in combinatie met de stilte, de locatie en de omgeving, heb ik nu mogen ervaren en leren dat alle antwoorden écht in mezelf zitten. Vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende metaforen leerde ik mijn antwoorden te voelen. te horen en er op te vertrouwen. En dat geeft me rust en zelfvertrouwen. Elke dag weer.

Lees meer

16 oktober 2022

Monica

, 49 jaar

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Sassenheim

Rust en inzicht

Retraiteboerderij 'De Kleine Hoeve'

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Monique creëerde meteen de mindset die ik zocht met de opmerking: het is echt jouw vakantie, dus neem het ervan! En daar is volop gelegenheid toe. Het programma met workshops, wandelingen en Moniques warme coaching helpen je om echt de ontmoeting met jezelf aan te gaan en te luisteren naar je innerlijke stem. Er ontstaat veel respect in de groep en dat helpt om helemaal jouw ruimte in te nemen. De prachtige omgeving van Klein Sion en wat jij daarmee doet, doen de rest :-).
Lees meer

12 mei 2017

Tineke

, 36 jaar

-

De Stilte.

5 sterren

Stilte retraite 'De weg naar binnen'

Als ik de stilte laat spreken, dan zegt hij niks. De stilte heeft geen woorden nodig, om gehoord te worden. De stilte heeft geen stem nodig, om gevoeld te worden. De stilte is. En als je weet waar hij is, dan kun je er heen, en kom je thuis. Dicht bij het hart, daar waar taal overbodig is.
Lees meer

24 maart 2017

Wendy Somer

, 36 jaar

Leidinggevende

Retraites bij 'De Kleine hoeve'

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven