Dankbaar voor onze ontmoetingen

Bedankt voor al jullie ontmoetingen, voor al jullie hartverwarmende reacties. Soms werden we er gewoon stil van.

Retraitebegeleiding Carin, Monique, Arine

Reacties deelnemers

Hieronder staan alle reacties die we in de loop van de jaren op de website gekregen hebben.

Wonderlijk – 5 sterren – Helen

Wonderlijk, na de eerste workshop en meditatie oefening voelde ik zoveel rust en stilte, dat ik de resterende dagen als weken heb ervaren. Niets MOETEN, alles MOGEN. Heellijk dat ONT—MOETEN.

Heerlijk en Verrijkend – 5 sterren – Dorien

Arina weet van de retraite een magische reis te maken voor die ieder die de retraite volgt. Waar je in deze retraite ontspanning kunt vinden, vindt je ook inzichten, dmv rust en door de workshops. Een prettige manier van groei en verdieping in jezelf, met (zelf)reflectie en feedback bij coaching. De manier waarop dit alles lukt is omdat de omgeving zo rustgevend is en de manier waarop Arina de tools aanreikt voor 1 ieder die aan deze retraite deelneemt. Een ervaren en gedreven vrouw die haar vak verstaat en mensen op weg helpt en even met je mee loopt…tijdens je eigen reis.

Mooie combinatie – 5 sterren – Jacqueline

De combinatie wandelen en stilte, in het mooie Limburgse landschap. Metaforen uit de natuur, de bezinningsmomenten onderweg, het was fijn om te merken dat in stilte wandelen, en de natuur ervaren zijn werking heeft. Goed in elkaar gezet programma, nergens aan hoeven denken, met fijne begeleiding van Monique. Een echt cadeau. Resultaat; opgeladen na 3 dagen, leeg hoofd, nieuwe energie en nieuw inzicht. Nogmaals dank

Aanrader – 5 sterren – Arie Anne

Direct aan het begin van mijn pensionering einde maart 2021 heb ik de stilteretraite meegemaakt. Ik ervaarde bij de start dat ik best nog onrustig en druk was. Maar gedurende de retraite maakte dit plaats voor rust en behoefte om rust te hebben. Ik heb er geleerd hoe heilzaam het is om regelmatig rust in je leven in te bouwen. Daar ruimte voor te nemen. Nadien heb ik al tweemaal een stilte c.q. retraiteperiode gehouden. P.s. De manier waarop Monique de retraite leidt heb ik als heel prettig, fijn en rustgevend ervaren. een kanjer is zij.

Indrukwekkend en mooi – 5 sterren – Erica

Ik heb de stilteretraite als zeer bijzonder ervaren. Het was niet mijn eerste stilteretraite, maar zeker wel een die mij bij zal blijven. Monique heeft het op een erg prettige, warme en openrechte manier begeleid. En het gesprek met Miep heeft mij erg veel waardevols opgeleverd. De omgeving van Casa Nova was prachtig en rustgevend net als het huis zelf. Onverwachte inzichten hebben de retraite extra indrukwekkend gemaakt. Volgende keer zou ik wel langer op deze manier in retraite gaan!

Prachtig en inspirerend – 5 sterren – hendrik

Zeer inspirerend. Prachtige omgeving en mooi dat er voldoende ruimte is om je eigen ding te doen zoals even te sporten als je dat wilt. Erg veel geleerd maar ook prachtige gesprekken gehad met mede retraitegangers. Aanrader.

In de stilte ga ik op zoek naar mijn ‘ik’ – 5 sterren – Bas

De kunst van het zwijgen. Stilte is een belangrijk middel voor zelfontmoeting. In de stilte was ik in staat om afstand te nemen van alles wat mij normaal bezighoudt. In een bijzonder mooie omgeving (Casa Nova in de Heilig Landstichting), en onder de hele fijne begeleiding van Monique! Monique, bedankt voor jouw liefdevolle begeleiding, het hele bijzondere gesprek dat wij samen hadden! Je bent een bijzonder mooi mens……Tot ziens!! Groet, Bas

Ik mag ik zijn – 5 sterren – Jacqueline

Heerlijk om even te mogen zijn. De afwisseling van stilte, vieringen, vezinningsopdrachten maakten dat ik stil werd. Mijn verlangen was dat God zou spreken en dat deed hij. Ook door Carin heen. Met haar opmerkzame, deskundige en liefdevolle aandacht weet ze je te helpen, door je vragen, worstelingen en verlangens heen. Ik mocht herontdekken dat ik ik mag zijn.

Maar één woord: ’genoten!’ – 5 sterren – Nathalie

Eind 2020 heb ik me voorgenomen dat ik het vanaf 2021 anders zou gaan doen. Meer tijd voor mezelf nemen en beter luisteren naar mijn lichaam. Ik heb een retraite geboekt bij Carin. Helaas werd de 1e keer afgelast vanwege corona, maar in mei ben ik dan eindelijk toch geweest! Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan, maar ik raad het iedereen aan. Het voelt als thuiskomen op de zorgboerderij in Lelystad. Een prachtige locatie en Carin had een leuk en afwisselend dagprogramma in elkaar gezet met afwisselende activiteiten en tijd voor jezelf. Zij en haar moeder hebben ons heerlijk vertroeteld en Carin is echt een heel liefdevol persoon.

Inspiratie en rust – 5 sterren – Nancy

Monique heeft in Klein Sion een veilige omgeving gecreerd en weet met compassie en humor contact te maken en verbinding te brengen. Ik heb enorm van deze 3 dagen genoten, geleerd, stilgestaan, en nu verder. Ik raad het zeker aan.

Bijzonder! – 5 sterren – Heleen

Wat een bijzondere dagen heb ik gehad! Monique, enorm bedankt voor je fijne begeleiding, het waardevolle gesprek dat ik met je gevoerd heb, de mooie inzichten die je me meegegeven hebt en de verdiepende workshops. Klein Sion is een heerlijke, mooie, rustige plek om te mogen verblijven. Ik heb genoten van deze drie dagen en geniet nog steeds na. De stilte, het alleen-zijn en toch samen in een fijne groep, en de tijd voor mezelf heb ik als zeer waardevol en bijzonder ervaren. Aanrader!

Heerlijk en verhelderend een kado voor mezelf en mijn kleine – 5 sterren – Shirley

Wilde dit al heel lang uiteindelijk is het ervan gekomen tijd voor mezelf en stil testaan hoe gaat het met mij en mijn kleine ik mijn tuin en wat doet stilte met mij. Het was een bijzondere mooie ervaring die ik voor geen goud had willen missen monique zo.n schat en de groep ook en vrijwilligers goed eten en een pracht plek. Veel geleerd en veel over mezelf wat ik ergens al wist bevestigd gekregen en er samen doorheen met Jezus woooww er zullen meerdere retraits gaan volgen voor mij Monique is nog niet van mij af hahahaha bedankt en de groep jullie waren stuk voor stuk bijzondere mensen bedankt dat jullie net als ik weer in volle bloei kwamen veel zegen

Mijn kleine – 4 sterren – Marijke

Het waren hele bijzondere dagen in een mooie omgeving met een geweldige vrouw als Monique die ons begeleiden. Een mooie pure warme vrouw. Mijn Kleine heb ik in het gesprek met Monique voorzichtig toegelaten ik heb daar eigenlijk nooit veel aandacht aan besteed. Nu koester ik haar langzaam steeds meer met dank aan Monique! Ik heb mij voor sept. opgegeven voor de wandelretraite ook met Monique. Mooie bijzondere groep hadden wij en ik heb hele goede en waardevolle gesprekken met een aantal gevoerd. Dank hiervoor. Lieve groet Marijke uit Delft

Geraakt; Aangeraakt; Ontroerend – 5 sterren – Aryanna

Lieve Monique, wat een bijzondere retraite is dit geweest. Het voelt al gelijk vertrouwd bij aankomst. We hadden ook een heel mooie groep, ieder met z’n eigen verhaal en ieder met z’n eigen kruispunt. Alles mocht er zijn. De ontdekking dat ik zo’n mooie innerlijke tuin heb, maar er eigenlijk nog nooit geweest was, deed me erg veel. Het besef dat ik al die jaren in andermans tuinen bezig ben geweest en die van mijzelf geen aandacht had gegeven, raakte mij enorm. Maar nu het besef er is kan ik leren om voor mijn eigen tuin te zorgen. Jouw coaching gesprek heeft veel losgemaakt, samen met de overwegingen van Carry, voelde ik mij aangeraakt door God. Zo mooi om zo dicht bij hem te kunnen zijn. Maar wat mij het meest ontroerd heeft is de ontmoeting met mijn innerlijk kind. Ik zal goed voor haar gaan zorgen. Monique, Carry, vrijwilligers van Klein Sion en mede groepsgenoten, bedankt voor dit mooie bijzondere en gastvrije retraite weekend. Liefs Aryanna

Rust in mijn hoofd – 5 sterren – Sacha

Mooie omgeving. Het voelde als alleen zijn, en tegelijkertijd gekoesterd worden. Even een stop op alle dagelijkse beslissingen en keuzes. Het eten was eenvoudig, maar op een bepaalde manier gaf ook dat rust. Zelfs daarover niet te hoeven nadenken of te kiezen. Het klooster was sober, maar mooi en comfortabel. Monique had goede ideeën over oefeningen, en sommigen daarvan zorgden voor nieuwe inzichten. Het was heerlijk, ik ga graag nog een keer.

Een nieuw perspectief – 5 sterren – Edwin

Monique, heel veel dank voor de retraite die je geweldig begeleid hebt. Met veel gevoel, respect, luisteren en goede vragen heb je mij op het spoor gezet van nieuwe inzichten en overdenkingen. De gesprekken met jou en ook met de sympathieke mede-deelnemers waren voor mij een prachtig verjaardagscadeau!

.
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.