Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mini-workshop ‘De innerlijke versnellingsbak’

Dit zijn de vijf versnellingen die ik in het leven heb geroepen:


  • 1. ‘Heerlijk zijn’ retraitestand.

Ik ben alleen maar heerlijk aan het zijn, bijna gedachteloos, in heerlijkheid, sloom, absoluut niet productief. Het is van binnen stil.  • 2. ‘In alle rust’ sabbatstand.

Heerlijk zijn, dicht bij mezelf, sterk meevoelend met wat er is, met daaruit voortvloeiend activiteiten zoals lezen, schrijven, wandelen of gewoon zitten. Ik ben vol dankbaarheid, in heerlijkheid, sterk verbonden met God en mezelf, voel me heel verzoend. Alles mag er zijn. Het is een warm bad van binnen. Ook met anderen ben ik verzoend van binnen. Alhoewel zij fysiek niet echt in de picture  • 3. ‘In de flow’ stand.

Ik zit in een heerlijke flow, ben efficiënt, heb een heldere geest, zie dingen in perspectief, kan dingen parkeren, heb oog voor de omgeving en zie wat er gebeurt. Ik heb een bepaalde rust, sta in verbinding met mezelf, God en ook anderen. Ik heb een fijne balans en beweeg mij al dansend door mijn dag/werk.  • 4. Adrenaline stand.

Ik ben heel gefocussed, bij het opstaan denk ik aan de taak, kan als ik het mezelf vertel nog wel even stille tijd nemen, maar ben er na 10 minuten niet meer bij. Ik heb nog wel oog voor de omgeving, al is mijn luisteren wel sterk achteruit gegaan, voel een werkdruk/nood, heb stress en loop sneller.  • 5. Obsessie stand.

Ik ben helemaal in beslag genomen, denk maar aan één ding, ben alleen maar met de taak bezig, zie anderen en God niet meer, kan geen rust vinden, ben een op hol geslagen paard, denk in ‘moeten’, ben aan het zwoegen, opgejaagd, rusteloos en dwangmatig.


_______________________________________


Mini-workshop ‘Hoe ziet jouw versnellingsbak eruit?’

En nu…’Hoe zie jouw versnellingsbak eruit?’. Ga aan de slag met de vragen om zo te ontdekken hoe jouw versnellingsbak eruit ziet. Download het gratis PDF bestand of Word bestand.


Heel veel moois!


Monique

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven