Klooster Wittem

Klooster Wittem boekenwinkelKlooster Wittem ligt in het dorpje Wittem, net onder de Gulpenberg in het prachtige Zuid-Limburg. De actieve kloostergemeenschap in Wittem bestaat uit paters, broeders, leken, medewerkers en vrijwilligers.

In het redemptoristenklooster wonen 7 paters, 1 broeder en een geassocieerd echtpaar. Zij delen met elkaar het dagelijks leven, de gebedsmomenten en de maaltijden.

 

De paters, ook wel priesters zijn bezig met het geestelijke woord. Zo wordt het Gerardusmagazine en de Gerarduskalender door de paters in het klooster van Wittem uitgegeven.

 

Klooster Wittem KloosterboekwinkelDe Kloosterboekwinkel in Wittem trekt velen gasten door haar uitgebreide collectie aan boeken op het gebied van spiritualiteit, theologie, pastoraat, wereldreligies en Bijbels onderwijs.  De Kloosterboekwinkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur, en maandag van 12.00 uur tot 16.30 uur.

Adres Klooster Wittem

Klooster Wittem Limburg

Klooster Wittem

Wittemer Allee 32

6286 AB Wittem

Dagritme klooster Wittem

Klooster Wittem beschikt over een aantal kerken en kapellen die van acht uur ‘s morgens tot de laatste viering van de dag geopend zijn.

  • Dagelijks om 08.00 uur: Lauden/morgengebed – Smartenkapel
  • Dagelijks om 18.00 uur: Vespers/avondgebed – Smartenkapel
  • Dinsdag/donderdag om 8.30 uur – Eucharistieviering – Smartenkapel
  • Zaterdag om 19.oo uur – Kringviering van Woord en Gebed – Gerarduskapel
  • Zondag om 09.00 uur, 11.00 uur en 18.00 uur – Eucharistieviering – Kloosterkerk/Gerarduskapel

Faciliteiten Klooster Wittem

Klooster WittemDe kamers

Het klooster heeft twee- en driepersoonskamers met twee aparte bedden. Elke kamer beschikt over een eigen douche en toilet. De kamers zijn eenvoudig uitgerust. Tijdens de Klooster tot Kloosterwandeling deel je in het klooster van Wittem de kamer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven