Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Abdij Koningshoeven – Klooster Berkel-Enschot

Abdij Koningshoeven - La Trappe KloosterAbdij Koningshoeven, het klooster in Berkel-Enschot ligt aan de rand van de prachtige Oisterwijkse Vennen. Een stukje historisch Brabants landschap waar de natuur de kans krijgt zich te ontwikkelen.

In Abdij Koningshoeven wonen, leven en werken 21 trappistenmonikken. Het klooster in Berkel-Enschot in Noord-Brabant is een huis van gebed, maar ook van arbeid. Zo wordt er onder meer biologische kaas, jam, chocola en brood gemaakt. En zoals de naam het al zegt brouwen de trappistenmonniken ook trappistenbier ‘La Trappe’. De monniken leven onder andere vanuit de verkoop van hun zelf gemaakte producten.

 

Adres Abdij Koningshoeven – Klooster Berkel-Enschot

Abdij Koningshoeven - Klooster Berkel-EnschotAbdij Koningshoeven – Klooster Berkel-Enschot

Eindhovenseweg 3

5056 RP Berkel-Enschot

 

Dagritme trappistenbroeders Koningshoevenmissiezusters

Abdij Koningshoeven KapelDe diensten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De gebedsdiensten van maandag t/m zaterdag:

  • 04.15 uur:  Metten/nachtwake met stil gebed
  • 06.30 uur: Lauden/morgengebed
  • 08.00 uur: Terts/lezing en voormiddaggebed
  • 11.30 uur:  Eucharistieviering en Sext/middaggebed (1e zaterdag vd maand om 07.00 uur)
  • 14.30 uur: Noon/namiddaggebed
  • 17.45 uur: Vespers/avondgebed
  • 19.30 uur: Completen/dagsluiting

 

Faciliteiten Abdij Koningshoeven

Als groep hebben we een zaal tot onze beschikking. Dit is als het ware onze woonkamer. Ook is het mogelijk om op elk tijdstip van de dag naar de kapel te gaan. Abdij Koningshoeven heeft een geweldige kloostertuin. Je kunt hier een korte wandeling maken en daarnaast zijn er verschillende zitjes  waar je heerlijk een boek kunt lezen of van de prachtige natuur kunt genieten.

 

De kamers

Je krijgt de beschikking over een eenpersoonskamer. De kamers zijn eenvoudig uitgerust. Op de gang bevinden zich de douches en toiletten. Tegen een meerprijs van 7 euro kun je een lakenpakket huren. Natuurlijk kun je ook zelf een hoeslaken, dekbedhoes en kussensloop meenemen.

 

De kloosterkeuken

De broeders eten geen vlees. Hierdoor zijn de maaltijden zonder vlees, maar met vis of ei. Het ontbijt is om 07.00 uur, de warme middagmaaltijd is om 12.30 uur en de broodmaaltijd ‘s avonds is om 18.30 uur.

 

Abdij Koningshoeven Trappistenmonniken Abdij Koningshoeven Kloosterwinkel  Abdij Koningshoeven - Kloosterbroeders 

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Scroll naar boven