Retraitevakantie 'Ik ben hier'

Retraite vakantie ‘Ik ben…. hier’

Waar ben jij? En wat doe je daar? Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Dit weekend gaan we stilstaan – om op te laden en weer door te kunnen gaan.

 

Praktische, verdiepende en creatieve bezinningsoefeningen helpen je om stil te staan bij waar je (nu) bent en hoe je hier bent gekomen. Ze helpen je onderzoeken of er verschil is in jouw fysieke en emotionele aanwezigheid en hoe je vanaf hier weer verder kunt.

 

Tijdens dit heerlijke weekend moet je niets, maar mag je gewoon zijn. Wij doen de rest!

Herken je één van deze situaties?

 • Dat je in gesprek bent en dat je ineens wordt gevraagd: “Zeg, luister je eigenlijk wel?” Om dan in alle eerlijkheid te zeggen dat je in gedachten lekker verstopt zat in je eigen, knusse hoekje is natuurlijk lastig. Toch is dat wel waar jouw behoefte ligt… Fysiek ben je wel aanwezig, maar eigenlijk wil je ergens anders zijn. Je bent dan wel hier, maar wilt er niet zijn.

 

 • Dat je merkt dat je veel teruggrijpt op het verleden, (‘toen het leven nog eenvoudig(er) was), of juist in de toekomst (‘straks, als ik …. < 5 kilo ben afgevallen, mijn diploma heb gehaald, die andere baan heb, in dat andere huis woon > … dán ben ik gelukkig’). Maar je bent nu hier… hoe ga je daarmee om?

 

 • Dat je vooral heel erg bezig, hard aan het werken om te laten zien dát je er bent? Moet je presteren, voor je het idee hebt dat je gezien wordt? Of wil je niet perse opvallen, maar je kunt jezelf ook niet uitgummen…

Het zijn dilemma’s die voor strijd in je denken kunnen zorgen.

Tijdens dit weekend krijg je inzicht en handvatten hoe je (steeds meer) in het hier en nu kunt zijn. Wat heb jij nodig? Waar liggen jouw behoeftes?

Retraite vakantie 'Ik ben...... hier'

Aan de hand van bezinningsoefeningen wordt je uitgedaagd om jouw ‘land’ te verkennen: Waar ben je? Hoe ben je hier gekomen? Waar wil je zijn? En hoe kom je daar? Maar ook: Wat doe je daar? Wat is nodig – en wat niet (meer)? Waar mag je jezelf van ontslaan?

 

Dit unieke weekend geeft jou de rust en ruimte voor alles van jou. Het mag er zijn, het krijgt ruimte om te zeggen: “Ikben…. hier!”. Je bent welkom, heel erg welkom!

Locatie van ons retraiteweekend

 

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

 

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

 

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma retraite vakantie 'Ik ben.... hier'

 

Vrijdag 

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Ik ben er’                                   

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘Waar ben ik?’         

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Mijn berglandschap’ 

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Dit is mijn weg’

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Onderweg’

- daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

- daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Ikben.... hier'

- daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Retraite vakantie 'Ik ben.... hier'

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Hoe was jouw retraite bij Carin?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Retraite vakantie 'Ik ben.... hier'
Average rating:  
 3 reviews
 by Elsbeth
Heeel fijn
Retraite *: Ik ben…er
Leeftijd: 49
Beroep: Cateringmanager

Een warm bad met veel stof tot nadenken.
Het is een mooi afgerond geheel omringd door de warmte van Carin en haar lieve team. Een aanrader

 by Martsje
..
Retraite *: Ik ben....hier
Beroep: Leerkracht

Iets wat zo persoonlijk is, is lastig beoordelen. Want wat ik vind, hoeft niet voor de ander te gelden. Voor mij persoonlijk was het zo goed om te ontdekken waar ik nu ontdekken dat ik steeds meer mezelf wordt en dus ook steeds meer de regie neem. Daar hoort voor mij ook bij het ‘afscheid’ nemen van mijn “vorige leven”. Hoewel.....dat leven heeft me wel gevormd tot wie ik ben. En dat is heus niet allemaal verkeerd geweest. Dit weekend was voor mij op alle fronten thuiskomen; bij mezelf, in de omgeving en in de groep. Je werd compleet vrij gelaten in wat je al dan niet mee wilde doen. Voor mij wel heel fijn omdat ik snel te veel prikkels heb. Ik heb mogen ontdekken, door het op te schrijven, te verbeelden dat waa4 ik vandaag kom en waar k nu ben...ik gegroeid ben in het steeds een beetje met worden zoals ik eigenlijk bedoeld ben. En Carin? Ja, zo’n bijzonder fijn mens. Ze ziet en hoort je en is ontzettend gastvrij. De gesprekken met haar zijn verhelderend, gaan diep en met een vleugje humor. Ze is gewoon een fijn persoon waar iedereen zich thuis bij voelt. De omgeving maakt ook dat je je fijn voelt; een zorgboerderij met beesten. Wanneer je daar van houdt en je wilt meer inzicht in waar je vandaan komt en nu bent, zou ik zeker mee gaan. Het is jammer dat het maar 2 dagen is.

 by Jeannet
Een jaar verder
Retraite *: Ik ben hier
Leeftijd: 61
Beroep: Reisadviseur

Carin kijkt bijna door je heen. Ze ziet precies de zwakke plek en gaat daar heel zorgzaam met je naar toe. Ze houdt je een spiegel voor, in liefde en verbondenheid. Je hoeft niets maar er ontstaat vanzelf een verlangen om daar te komen waar ze op wijst. Nu een jaar verder. Ontdekken dat ik een groot deel van mijn doel vorig jaar heb bereikt en met haar ontdekken dat ik er nog meer uit kan halen. Zo mooi ook dat hoewel de opzet van een weekend hetzelfde is, er telkens een heel ander onderwerp is waar je mee aan de slag mag.
Nog een compliment voor de locatie. Heerlijk rustig. Er is volop ruimte om een rustig plekje te vinden in de zon onder de veranda met een deken over, in het atelier of de kas of de stilteruimte of....
Ik noem het maar een APK want ik wil volgend jaar weer.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.