Monique: “Ik ben helemaal enthousiast!”

Ik ben helemaal enthousiast! We hebben een nieuwe retraitelocatie!  

Zoals we jullie hebben laten weten, sloten voor ons de deuren van Klein Sion als retraitelocatie. Arine en ik zijn samen op zoek gegaan naar een nieuwe retraitelocatie. We hebben prachtige locaties bezocht. De ene locatie paste meer bij ons dan de andere.

 

Eén locatie sprong er voor ons echt uit: de Abdij van Berne (vlakbij Den Bosch, dus lekker centraal). We waren daar gelijk heel enthousiast over het licht in de ruimtes, de gemoedelijke sfeer, het prachtige klooster. We voelden ons direct thuis en hebben gelijk geboekt. Zo geeft Arine daar van 1-3 december al haar retraite ‘De kracht van eenvoud’. Zo snel kan het gaan!

 

Begin april is het mijn beurt om daar mijn eerste retraite te houden. En dat wordt iets heel bijzonders. Ik ben namelijk ook op retraite-vlak een nieuw avontuur aangegaan. Samen met Miep (velen van jullie kennen haar al wel als coach tijdens mijn retraites) heb ik namelijk de Plus-retraite ‘Op reis door je leven’ ontwikkeld. En ik ben helemaal enthousiast!

 

Wat dit inhoudt? We gaan het je vertellen.

Het is een driedaagse retraite waarin je de reis door je leven maakt. We bieden je tijdens deze retraite maar liefst 10 workshops aan, waarbij je zelf kiest aan welke je wilt deelnemen. Drie van deze workshops hebben we zo gemaakt, dat ze echt de diepte ingaan. Voelt dat voor jou als een bruggetje te ver, dan kun je natuurlijk ook voor de lichtere bezinningsworkshops kiezen. Net wat jij wilt!

 

Het mooie aan deze retraite is dus, dat je zelf kiest aan welke workshops je wilt deelnemen. Je stelt op deze wijze je eigen retraite samen. Waar wil jij bij stilstaan? Bij je kinderjaren, bij je innerlijk kind, je relatie, het heden of de toekomst? Zo bepaal jij dus zelf welke reis je tijdens deze retraite door jouw leven maakt.
Natuurlijk bieden we je ook tijdens deze dagen een coachgesprek aan, die je kunt inzetten om wat meer in te zoomen op je thema.

 

“Eén van mijn wensen gaat nu dus uitkomen”

Zoals je misschien al weet organiseer ik al ruim 11 jaar retraites. Daarbij heb ik natuurlijk steeds nieuwe ideeën en verlangens. Veel daarvan heb ik al kunnen uitvoeren, maar deze wens bleef nog op mijn verlanglijstje staan. Met de Plus-retraite wordt deze droom werkelijkheid: De wens om een retraite te geven waar je je leven in kaart brengt zo diep en veel als je wilt. En dat ik dit samen met Miep mag doen, is al helemaal een cadeautje! Zij is echt een super fijn mens en keigoede coach.

 

In de afgelopen tijd hebben we alle workshops in elkaar gezet en natuurlijk uitgetest. En oh, wat zijn ze goed geworden. Juist door te werken met een ‘workshopbuffet’ hebben we ons niet hoeven inhouden qua diepgang. Jij bepaalt namelijk zelf hoe diep je wilt gaan. Een lichtere (eerste?) verkenning, of juist een flinke verdieping – het is allemaal mogelijk! Je stelt je eigen retraite samen. Je kunt gaan voor drie workshops, of 10 (hoewel dat wel erg veel zal zijn…), voor licht of diep.

 

 

Je kunt al boeken

We hebben de workshops op de website kort toegelicht, zo kun je al een beetje proeven van deze retraite. Heb je zoiets van: “deze reis wil ik maken!”  dan kun je al boeken. Klik hier.

 

 

PREVIEW (gratis download): De verdiepingsworkshop ‘Relatie in-zicht’

Benieuwd naar een sneak-preview? Eén van de onderdelen uit deze retraite ‘Op reis door je leven’ gaat over jou en je relatie. Klik hier om gratis het eerste deel van deze workshop te downloaden! 

 

Nog meer blogs van Monique

Retraitecentrum Klein Sion

Klein Sion – afscheid van een prachtige locatie, van zoveel mooie herinneringen

Klein Sion sluit zijn deuren voor retraitegroepen. Al ruim 9 jaar kom ik op deze fijne plek. De bijzondere momenten en ontmoetingen zijn niet op twee (herstel: 20) handen te tellen! Wat is er veel gebeurd qua herstel, verzoening en thuiskomen. Deze prachtige locatie heeft daar op een hele mooie manier aan bijgedragen.

Toch geloof ik, dat waar de ene deur sluit, een andere deur (of misschien wel: meerdere deuren) zal opengaan. Hoe zal dat er bij ons uit gaan zien? Waar mogen we nu onze retraites geven? We zijn benieuwd!

Een deur is al geopend…

Lees verder »
Dodenherdenking

Leed. Groot leed. Wat was voor jou een moeilijke periode? Sta stil, erken

Oorlog. Zo verschrikkelijk. Wat een leed. Tijdens Dodenherdenking staan we stil bij dit afschuwelijke leed. Met onze harten voelen we mee. We erkennen hen, we erkennen hun leed.
Zo kennen wij ook leed, weliswaar op een ander niveau, Momenten waar je door moest gaan. Momenten van overleven. Wat was voor jou een zware periode? Neem een momentje de tijd om te herdenken, te erkennen en stil te staan.

Lees verder »

Retraites van Monique

.

Retraites van Monique

 • Met Monique
 • Zowel stilte als gesprek

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf.

Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient. 

 • Met Monique
 • Echte stilte retraite

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn.

Dit is een christelijke retraite. (De andere retraites zijn algemeen.)

 • Met Carin
 • Zowel stilte als gesprek

Tijdens dit heerlijke weekend mag je ontdekken welke waarde(n)volle weg jij al hebt
afgelegd. Waar wil je naartoe? Wat is daarvoor nodig? Hoe kun jij anders leren
vasthouden om verder te kunnen gaan?

Monique Oostdam Retraites Nederland

Over Monique Oostdam

Wat men terug ziet in mijn retraites zijn mijn kernwaarden. Zo vind ik in het leven echtheid, respect en zinvolheid belangrijk. Deze kernwaarden karakteriseren ook de sfeer van mijn retraites.

 

 • Echtheid

Voor mij zijn echtheid en puurheid het belangrijkste van alles. Wees gewoon lekker jezelf. Ik vind het fijn om een veilige, ongedwongen sfeer neer te zetten waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

 • Respect

Ik houd van interactie en vind verschillende zienswijzen juist interessant. Ik vind respect belangrijk en sluit graag aan bij de ander, bij hoe iets voor de ander is, hoe de ander het ervaart en ziet. Ik roep graag een proces op, in plaats van te onderwijzen.

 

 • Zinvol leven

Ik vind het belangrijk dat het ergens over gaat, dat iets betekenis heeft, en ertoe doet. De thema’s van de bezinningsvakanties zijn pakkend. Het maakt een verschil in je leven. Het raakt de kern, de essentie.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.