Klein Sion – afscheid van een prachtige locatie, van zoveel mooie herinneringen

 

Carry NijlandSoms gaat het leven anders dan je vooraf bedenkt of plant (Carin schreef daar ook al over in haar blog). Afgelopen mei werden Arine en ik ons daar ook weer van bewust, toen we hoorden dat Klein Sion haar deuren sluit voor retraites.

 

Al ruim 9 jaar kom ik op deze fijne plek en hebben we daar prachtige retraites gehad. De bijzondere momenten en ontmoetingen zijn niet op twee (herstel: 20) handen te tellen! Wat is er veel gebeurd qua herstel, verzoening en thuiskomen. Deze prachtige locatie heeft daar op een hele mooie manier aan bijgedragen.

 

Ik wil dan ook mijn dank uitspreken naar de vele vrijwilligers, maar ook Miep en Carry, waar ik in de afgelopen jaren mee heb mogen samenwerken. Jullie inzet, liefde en toewijding heb ik als indrukwekkend en rijk ervaren!


Miep Otten - coach retraitesToch geloof ik, dat waar de ene deur sluit, een andere deur (of misschien wel: meerdere deuren) zal opengaan. Hoe zal dat er bij ons uit gaan zien? Waar mogen we nu onze retraites geven? We zijn benieuwd!

 

In juli hebben Arine en ik een aantal dagen gepland om te gaan kijken (en proefslapen) bij verschillende locaties. Tegelijk heeft mijn geliefde retraitehuis ‘De Kleine Hoeve’ letterlijk haar deuren weer voor ons geopend. Een heerlijke locatie met mooie kamers, een knusse huiskamer met openhaard en direct gelegen aan een prachtig wandelgebied van bossen en vennetjes. In september heb ik daar alweer twee retraites kunnen plannen.

Ook hebben we in Heiloo nog extra dagen kunnen boeken, dus dicht bij het strand uitwaaien is nog vaker mogelijk.

“Verwachtingsvol”, dat is denk ik het woord dat in me opkomt als ik hierover nadenk.

Met open handen uitkijken naar wat komen gaat. Misschien weet jij ook nog wel een heerlijke locatie, waar we écht eens moeten kijken? Als dat in Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht of Zuid-Holland ligt, laat het me dan weten!

 

Ja, soms bieden situaties of gesloten deuren weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden. En gaan verlies en avontuur hand in hand. Loslaten betekent dus niet altijd iets verdrietigs. Het houdt ook in dat je ruimte geeft om iets anders te kunnen ontvangen of omarmen. En juist daar zien we dan nu ook maar naar uit.

Retraitehuis De Kleine Hoeve
Retraitehuis ‘De Kleine Hoeve’

Nog meer blogs van Monique

Dodenherdenking

Leed. Groot leed. Wat was voor jou een moeilijke periode? Sta stil, erken

Oorlog. Zo verschrikkelijk. Wat een leed. Tijdens Dodenherdenking staan we stil bij dit afschuwelijke leed. Met onze harten voelen we mee. We erkennen hen, we erkennen hun leed.
Zo kennen wij ook leed, weliswaar op een ander niveau, Momenten waar je door moest gaan. Momenten van overleven. Wat was voor jou een zware periode? Neem een momentje de tijd om te herdenken, te erkennen en stil te staan. Lees verder…

Lees verder »

Retraites van Monique

Retraites van Monique

 • Met Monique
 • Zowel stilte als gesprek

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf.

Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient. 

 • Met Monique
 • Echte stilte retraite

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn.

Dit is een christelijke retraite. (De andere retraites zijn algemeen.)

 • Met Carin
 • Zowel stilte als gesprek
Tijdens dit heerlijke weekend mag je ontdekken dat ‘er zijn’ helemaal goed en helemaal genoeg is. Je bent (nu) hier… welke ruimte wil jij innemen? En waar wil je naartoe? Wat is daarvoor nodig?

Monique Oostdam Retraites Nederland

Over Monique Oostdam

Wat men terug ziet in mijn retraites zijn mijn kernwaarden. Zo vind ik in het leven echtheid, respect en zinvolheid belangrijk. Deze kernwaarden karakteriseren ook de sfeer van mijn retraites.

 

 • Echtheid

Voor mij zijn echtheid en puurheid het belangrijkste van alles. Wees gewoon lekker jezelf. Ik vind het fijn om een veilige, ongedwongen sfeer neer te zetten waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

 • Respect

Ik houd van interactie en vind verschillende zienswijzen juist interessant. Ik vind respect belangrijk en sluit graag aan bij de ander, bij hoe iets voor de ander is, hoe de ander het ervaart en ziet. Ik roep graag een proces op, in plaats van te onderwijzen.

 

 • Zinvol leven

Ik vind het belangrijk dat het ergens over gaat, dat iets betekenis heeft, en ertoe doet. De thema’s van de bezinningsvakanties zijn pakkend. Het maakt een verschil in je leven. Het raakt de kern, de essentie.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.